Медисън Кийс – Слоун Стивънс е финалът на US Open

Двете победиха съответно Вандевеге и Винъс Уилямс
8 сеп 2017 10:52, Веселин Коларов
2
Медисън Кийс – Слоун Стивънс е финалът на US Open
Снимка: Reuters

Медисън Кийс и Слоун Стивънс ще играят на финала на Откритото първенство по тенис на САЩ. 

Представителката на домакините и поставена под номер 15 в схемата Кийс записа четири пробива от общо седемте си възможности и реализира 25 аса срещу своята сънародничка Вандевеге. Двубоят продължи едва 66 минути, а заемащата 16-ото място в световната ранглиста Кийс за първи път ще играе финал на турнир от "Големия шлем".  

Коко Вандевеге, която се намира на 22-ра позиция в класацията на УТА, допусна 22 непредизвикани грешки и не стигна до нито една точка за пробив при сервис на нейната съперничка.
 
Слоун Стивънс също се класира за първи път за финал в турнир от "Големия шлем". Американката победи трудно с 6:1, 0:6, 7:5 срещу поставената под номер 9 в схемата Винъс Уилямс за 127 минути.
 
Двете американки изиграха равностоен двубой, в който записаха по пет пробива. Решителният беше в 11-ия гейм на третия сет, когато Стивънс поведе с 6:5 в своя полза.
 
24-годишната Стивънс се завърна на корта преди "Уимбълдън" 2017 след близо 12-месечно лечение на контузия в крака, докато с 13 години по-възрастната Уилямс не успя да се класира за трети финал от "Големия шлем" през сезона.
 
Винъс Уилямс е двукратна шампионка от Ю Ес Оупън.
 
Последният изцяло американски финал на Откритото първенство по тенис на САЩ при жените беше през 2002 година, когато една среща друга застанаха сестрите Винъс и Серина Уилямс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: US Open
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
novata nomer 1 e Ispanka