Щангите под въпрос за Олимпийските игри в Париж

Мястото им за Токио 2020 обаче е сигурно
16 сеп 2017 11:18, Красимир Ангелов
7
Щангите под въпрос за Олимпийските игри в Париж
Снимка: Reuters

Един от двата най-успешни спорта за България от Олимпийските игри - вдигането на тежести, може да загуби мястото си в олимпийската програма за игрите в Париж през 2024 година.

Щангите остават в програмата на летните олимпийски игри в Токио през 2020 година, но нататък няма гаранция за бъдещето им, заяви президентът на МОК Томас Бах по време на 131-вия конгрес на организацията, който се провежда в Лима (Перу).

По този начин Бах опроверга думите на вицепрезидента Джон Коутс, който заяви, че вдигането на тежести ще остане в програмата на Токио 2020 година само при условие, че до края на тази година Международната федерация по вдигане на тежести покаже, че са приети всички необходими мерки за борба с допинга.

За изхвърлянето на щангите от олимпиадата се заговори след безпрецедентния допинг скандал от последната година, в който се оказаха въвлечени тежкоатлети от водещите страни в спорта като Русия, Китай, Казахстан и др. С допинг бяха заловени някои от най-големите звезди в този спорт като световните рекордьори в най-горните две категории Иля Илин и Алексей Ловчев.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Това е удар с нож в гърба на Соломон Паси! Тренирал дълго с огромни дози допинг, натрупал маса пред която Швайценингер изглежда хилав, и то само за да украси България със Златен Олимпийски!!!
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скучни са. Нищожен зрителски интерес. Малко пари. Популярни само в няколко азиатски държави.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успешни за китайци, неуспешни за американци. Затова.
4
3
 
2
 
! Отговори
Заслужил Пенсионер преди 6 години
Бг да премахне пенсиите на борци и щангисти, така ще се спестят много пари за детския спорт.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Олимп игрите трябва да вкарат и електронните спортове
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то няма спорт в които да не се вземат някакви "добавки".
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леката атлетика колоезденето също се взема и тях да премахнат и най накрая да спрат олимпийските игри и допинг няма вече да се взема браво този умник защо е на този пост вдигане на тежести лека атлетика борба бокс от тях започват древните олимпийски игри при хиляди други начини само да се спрат ли му мина през ума на този малоууумник явно света с напълни на всякъде деградирали пееедали