Легендата в щангите Наим Сюлейманоглу е в кома

Черният му дроб отказал, нужна му е трансплантация
Обновена: 25 сеп 2017 22:44 | 25 сеп 2017 22:43, Веселина Йорданова
199
Легендата в щангите Наим Сюлейманоглу е в кома
Снимка: архив, БулФото

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу е в интензивно отделение заради чернодробна недостатъчност. Той е изпаднал в кома, а състоянието му е много сериозно. Това съобщава електронното издание на турския в. „Хюриет“, цитирано от "24 часа".

Наим е в интензивното на университетската болница Сани Конюк. Диагнозата е остра форма на цироза. Според Тамер Ташпинар, президент на турската федерация по вдигане на тежести единствено може да го спаси трансплантация.

Сюлейманоглу бе в тежко състояния със същата диагноза преди около 3 години, но тогава успяха да го спасят. Забраниха му да пие, но той продължаваше, пишат турски медии.

"Наим е в кома. Черният му дроб не функционира. Ако не се направи трасплантация в близките часове, животът му е в опасност", твърди личният му лекар Андан Багряджък. Пред "Джумхуриет" той каза: Времето е много ограниичено. Ако за много кратко време не се намери черен дроб, Наим може да изгуби живота си.

Наим е трикратен олимпийски шампион, обявен за най-добър щангист на света. Роден в село Птичар, до Момчилград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Xa xa xaZa6to da e predatel.primerno da te krastimS novo ime hasan.da ti zabranim da hodi6 v tcarkva.sa6to taka da govori6 i balgarski ezik..zabravihte li vazroditelniya protces.Obesihte nevinni hora.i Sega e bil predatel.Ti si kon sas kapatci. Sloji se na negovo myasto.Vazmojno li e da prieme6 druga religiya beMaymuno.
142
1
 
0
 
! Отговори
Що преди 6 години
си мисля, че избяга съгласувано с нашите другари ?! По онова време към всяка група спортисти, а и не само тасива, си имаше съответните наблюдатели ...
141
8
 
1
 
! Отговори
Mimi преди 6 години
Da si Go jalqt rezanite nie kvo
140
7
 
2
 
! Отговори
Пенев преди 6 години
Желая му приятен път за оня Свят!Цирозата е от многото допинги,които изпи в Турция, а медалите са от Пенев честно спечелени!
139
0
 
0
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
До АнонименНе е нужно да катастрофират някого. Черният дроб е единственият орган в човешкото тяло който е способен да се регенерира и от съвсем малко късче.КАКВО КЪСЧЕ ЧЕРЕН ДРОБ БЕ ПРИЯТЕЛ ?! ТОВА КЪСЧЕ ВЪОБЩЕ НЯМА ДА ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА РЕГЕНЕРИРА ,ОЩЕ НА ПЪРВАТА СЕДМИЦА ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕНО ОТ АЛКОХОЛА ! ЙЕНИ РАКЪ / МАСТИКАТА / НЕ ПРОЩАВА ! НА НАИМ МУ ТРЯБВА ЦЯЛ ЧЕРЕН ДРОБ ЗА ДА ИЗДЪРЖИ НА МАСТИКАТА ПОНЕ ОЩЕ 2 ГОДИНИ !
138
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е нужно да катастрофират някого. Черният дроб е единственият орган в човешкото тяло който е способен да се регенерира и от съвсем малко късче. Въпросът е да се намери съвместим донор от който да се вземе това парченце най-трудно казано. Ако става думи за катастрофи да търсят в България, тук има средно по трима потенциални донора на ден.
137
7
 
3
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ЩОМ ИМА НУЖДА ОТ ТРАНСПЛАНТАЦИЯ В ТУРЦИЯ ИМА НАЧИНИ ДА КАТАСТРОФИРАТ НЯКОЙ МЛАД И ЗДРАВ МЪЖ , ДА МУ ВЗЕМАТ ЧЕРНИЯ ДРОБ И ДА ГО СЛОЖАТ НА НАИМ ! НАИМ ИМА ДОСТАТЪЧНО ПАРИ ЗА ДА ПЛАТИ ЗА "КАТАСТРОФАТА" !НО СПОРЕД МЕНЕ НЯМА СМИСЪЛ ПОНЕЖЕ ПАК ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ПРЕКАЛЯВА С АЛКОХОЛА И ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ИМА И ДРУГА "КАТАСТРОФА" ,ПРОСТО ЩЕ Е ЯЗЪК ЗА "КАТАСТРОФИРАЛИТЕ" МОМЧЕТА !
136
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Химията не прощава.
135
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наим е турчин, роден с турско име и е нормално да избяга в Турция. Какво ще кажете за българските българи щангисти които отидоха в Катар и си смениха рожденните български имена?
134
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Седемкратен световен шампион, трикратен олимпийски и 46 поправки на световния рекорд!!!! Кой от вас умните, красивите и цивилизованите може да се похвали дори и с една стотна от това?
133
1
 
21
 
! Отговори
до 173 преди 6 години
Името, с което е роден е Наим Сюлейманоглу - Наум Шаламанов беше преименуван по време на Възродителния процес, след който така и не се завърна в България от световното в Австралия. Все пак не всички сме се родили глупави герберасти.Има и такива, които помним повече от 3 дни.
132
5
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
СО ''Фармахим'' не прощава. По-възрастните знаят за какво иде реч.
131
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНяма ли Аллах да го накаже? Нали Корана забранява пиенето?В корана е забранено виното.Ракията - не!
130
3
 
5
 
! Отговори
тТт преди 6 години
ДО 176:"Научи се да уважаваш, за да бъдеш уважаван!!!"Набий си го в кухата пубертетската тик.ва! Ако си ме разбрал правилно... бЕгай да си стискаш пъпките на огледалото!
129
1
 
12
 
! Отговори
до172 преди 6 години
Жестоко се лъжеш. Точно за милионите напусна България навремето.В основата са парите, много пари. Имаше статия за пътя му като спортист и подробно бе описано всичко.
128
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истинското му име е Наум Шаламанов...нали така? Напусни ли родината,напусна я! Сменили си доброволно, името смени го! Е, тогава...?
127
7
 
8
 
! Отговори
asd преди 6 години
Професионалния спорт си е за хора, които нямат други качества и ги мързи да си напъват мозъците. Опасен е за здравето, корупция, риск от контузии и пълен провал и разочарование, без достатъчен контрол върху шансовете за успех. Не бих препоръчал на децата си да гонят спортна кариера.
126
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
той не я предаде за пари, а заради религиятане уважаваше единствената установена религия в закона в България
125
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дайте му вашия черен дроб да си пие човека спокойновие сте никоиа той е прославил БългарияТой е е важен, вие не сте.
124
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато предадеш родината за пари - си предател. Просто е.

Спонсорирани публикации