Ердоган на крака при Наим! Намери се донор за шампиона!

Очаква се всеки момент трансплантацията на черен дроб да започне
Обновена: 1 окт 2017 13:15 | 1 окт 2017 12:10,
123
Ердоган на крака при Наим! Намери се донор за шампиона!

Турският президент Реджеп Ердоган посети лично шампиона Наим Сюлейманоглу в клиника "Мемориал" в Истанбул.

Наим е от седмица там след като черният му дроб и единият му бъбрек отказаха. В продължение на седмица той бе в очакване на трансплантация.

Ердоган е посетил шампиона вчера, двамата са разговаряли на четири очи около половин час, съобщи bTV.

Още по темата

След това Ердоган е разговарял с медицинския екип, който се грижи за най-великия щангист за всички времена и който го подготвя за чернодробна трансплантция. Тя се очаква да бъде извършена всеки момент.

По заповед на държавния глава, в "Мемориал" е сформиран екип от най-големите специалисти в областта на трансплантирането на органи в цялата страна.

До момента в болницата са се явили над 200 доброволци, които са изявили готовност да станат донори на трикратния олимпийски шампион, седемкратен световен и седемкратен европейски шампион.

След направени обстойни изследвания, само 7-8 души са се оказали подходящи, а от тях лекарите са избрали 3-4, които са съвместими с Наим. Между тях е и брат му Мухарем.

Диагнозата на Наим Сюлейманоглу е цироза. Черният му дроб не функционира. Преди пет дни той бе приет по спешност в критично състояние и поставен в медикаментозна кома.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
9
 
! Отговори
интиресно преди 6 години
Цял Ердоган на крака, заради Наим родом от България.
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само, когато вдигаше под български флаг беше шампион и печелеше. Избяга в Турция и си остана само с шампиоските титли спечелени за родината му България. Така е решил и го е направил. Подло е постъпил, но той си знае...
8
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците и да се скъсат да го величаят, нищо не могат да направят с факта, че беше велик само като се състезаваше за България. Не е достатъчно само да си талантлив, трябва да минеш през българската школа. След бягството се срина. И тогава започна голямото пиене, което го доведе до тук.Всеки може да открадне шампион, не всеки може да го създаде.
7
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що ни занимавате с тур///чулята не знам???
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За черния дроб се взима екстракт от бял трън-силимарин. Има различни марки по аптеките. Стимулира производството на глутатион - майката на антиоксидантите.
5
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турците са националисти ... и българите са националисти, но на Русия
4
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, защото ако беше в БГ щеше да си умре като куче.
3
8
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Ще го оправят момчето,но след това трябва да мисли само за здравето си.Велика е турската медицина,това го знам от...сериялите.
2
14
 
15
 
! Отговори
Лекар преди 6 години
Във всяка една нормална държава пациент с алкохолна цироза на черния дроб изобщо не се включва в списъка за трансплантация!!!А в САЩ е просто абсурд!!!Защо занимавате хората с този човек?
1
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"До момента в болницата са се явили над 200 доброволци, които са изявили готовност да станат донори на трикратния олимпийски шампион"До момента в болницата са се явили над 200 доброволци, които Ердоган любезно е помолил да станат донори, за да не станат гюленисти.