Гришо и Надал ще спорят за място на финала в Пекин

Единствената победа на българина над световния №1 е в Китай
6 окт 2017 14:08, Веселин Коларов
24
Гришо и Надал ще спорят за място на финала в Пекин
Снимка: Reuters

Григор Димитров ще играе срещу водача в световната ранглиста Рафаел Надал (Испания) на полуфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в китайската столица Пекин с награден фонд 4 милиона долара.

Поставеният под номер 3 Димитров, вицешампион в надпреварата през миналия сезон, надделя над петия в схемата Роберто Баутиста Агут (Испания) със 7:6(5), 4:6, 6:2.

Победителят в турнира през 2005 година Надал пък елиминира Джон Иснър (САЩ) с 6:4, 7:6(0).

Иснър пласира 22 аса, но загуби веднъж подаването си в деветия гейм на първия сет, а пропусна и трите си възможности за пробив в двубоя, което се оказа решаващо. 

Надал е лидер и в класацията за сезона по победи с 59 в 68 мача, като се стреми към 75-а титла в кариерата си. 

Испанецът има 8 успеха в 9 мача срещу Димитров, като единствената победа на българина е именно в Пекин на четвъртфиналите през миналия сезон с 6:2, 6:4. 

През тази година двамата се срещаха веднъж, като Надал спечели драматично с 6:3, 5:7, 7:6(5), 6:7(4), 6:4 на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия през януари.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Психо преди 6 години
До Анонимен"Симпатяга" никога не бих го нарекъл.Надал ми е дълбоко антипатичен.Първо е левичар,второ има си отвратителни ритуали преди сервиз особено-ненужни паразитни движения и жестове като вадене на гащите от...,приглаждане на косата край ушите,пипане на носа и т.н. и това почти преди всеки сервиз или ретур.Тази ритуалност издава суеверие,комплексарщина,простащина и е отвратителна за гледане!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 22 Брато, миналата година на този турнир Гришо победи Надал, която победа се явява и единствена срещу Надал засега. Даже не си прочел статията.
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миналата година късметът беше на страната на Надал, на милиметри се размина Гришо от победата, сега е време да се обърне страната. Иначе много харесвам Надал, може да го засечеш в Майорка , супер нормален човек е , симпатяга, обаче Гришо има и техниката и силата да го бие и е време.
16
0
 
1
 
! Отговори
дидо преди 6 години
До до 18Точно така.
15
0
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 6 години
Бъркаш. Финала миналата година беше Мъри-Димитров 6:4 7:6
14
1
 
3
 
! Отговори
Полуфинал и финал преди 6 години
Другият полуфинал в Пекин е А.Зверев срещу Н.Кириос (Киргиос), не знам как точно се произнася. Австралиецът е победител в този турнир миналата година, когато победи нашия Гришо на финала. А.Зверев обаче е в голям възход и е вече 4-ти в ранглистата. С кой ли от тях ще играе нашия Гришо на финала?
13
1
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
До Анонимен 11рябваАхаааа, а когато ти пишат всеки ден за Божинката и Бойко ти е рай?Гришката е единствения, който постига нещо извън България. За кой трябва да пишат? В момента има турнир и пишат хората...
12
0
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
По принцип е така, но не трябва да гледаме всички мачове между двамата, а само от последните години, когато и Гришо влезе в топ 20 на тениса, т.е. от началото на 2014 г. Там статистиката е 6:5 сета в полза на Надал на твърди кортове на открито и 2:1 победи за Надал.
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надали е грозник
10
2
 
19
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Григор Димитров е единственият ни голям спортист в последно време. Преди това имахме и Калоян Махлянов, но той спря да се състезава. За кого, ако не за единственият ни голям спортист да пишат в новините?!
9
2
 
17
 
! Отговори
Мачкай Гришо! преди 6 години
Нашият Гришо има голям шанс срещу Надал, въпреки че Надал е в добра форма. На Гришо според мен не му достига самочувствие, за да побеждава редовно всички тенисисти от топ 10, а не само от време на време, както е сега. Както вървят нещата, нашия Гришо има шанс да започне 2018 година в топ 6, а може и в топ 4. Според играта на Гришо, мястото му е в топ 4.
8
4
 
11
 
! Отговори
хммм преди 6 години
мачкай Дришка!
7
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде стига с тоя Григор бе. Надухте ми главата вчера и днеска с него.Да го отупва утре Надал та дано малко мирясате.Все едно че няма по важни новини, касаещи живота ни.
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На твърди кортове са изиграли 20 сета и баланса е 12:8 за Надал. Поибедите обаче са 5:1 на твърдо и 3:0 на клей.Според мен има добри шансове Григор. Освен това, на същия корт миналата година Григор победи 6:2 6:4!
5
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой е допуснал Дришньор да играе срещу великия Рафа Надал ?
4
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От много злоба, се умира преди пенсия
3
8
 
31
 
! Отговори
13 преди 6 години
С ТЕБ СМЕ ! ДАВАЙ МОМЧЕ, БИЛ СИ ГО ВЕДНЪЖ, МОЖЕШ- ПАК! УСПЕХ!
2
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има да гледа нашия кат прасе в люцерна
1
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давай Гришо, абе не го мачкай тоя път, ама го надиграй. С тоя, трябва с акъл да се играе. Не се хващай на хамалогията му тоя път.