Гришо се бори мъжки, но загуби 1/2-финала от Надал

Българинът обаче демонстрира добър тенис
Обновена: 7 окт 2017 14:12 | 7 окт 2017 14:10, Елка Василева
87
Гришо се бори мъжки, но загуби 1/2-финала от Надал
Григор Димитров. Снимка: архив, Reuters

Григор Димитров се бори мъжки срещу Рафаел Надал, но в крайна сметка отпадна на 1/2-финалите на турнира от сериите ATP 500 в китайската столица Пекин.

Матадора се наложи над нашенеца след 6-3, 4-6, 6-1 и така се класира за финал, където се очаква да срещне победителя от мача между Александър Зверев и Ник Кириос.

Това бе десети мач между нашето момче и испанеца, както и девета победа за лидера в световната ранглиста.

Първият сет бе решен след един единствен пробив в четвъртия гейм, след като Григор направи двойна и непредизвикана грешка и така сдаде подаването си.

Той можеше да върне пробива в седмия гейм, но пропиля два шанса да пробие и на практика испанецът си взе подаването и след това спечели и самия сет.

Вторият сет започна катастрофално за нашенеца - той изоставаше с пробив и трябваше да спасява точка за втори пробив в третия гейм, но постепенно се окопити и върна пробива в шестия гейм.

В десетия пък успя да матира испанеца и да го пробие отново, за да спечели сета.

Третият сет започна катастрофално за хасковлията и той бе пробит на два пъти и изоставаше с 3-0 при геймовете.

Нашенецът пропусна точка за пробив във втория и три точки за пробив в шестия гейм, а това го срина и той инкасира още един пробив в заключителния седми гейм от третия сет.


Спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 80Ало, провинциалиста, кой наричаш *** бе?!Първи *** в листата си ти и ***-асковски.И като отвори приказка за анцузите виж земанено от Аскьой как се облича.
80
2
 
5
 
! Отговори
Хм...2 преди 6 години
Колко деца имат възможността да тренират всеки ден тенис по няколко часа? Ами в България трябва или *** или баща ти да са треньори по тенис и не само в България, а и в Германия като Звереви или даже Граф! И трябва после някой да те спонсорира като Стоичков! Какъв ми е извода? Да пробие човек в тениса е по-лесно отколкото в някой друг спорт, където има повече масовост! Например една Лалова ако е 9-та в света е провал за нея! Извода е, не си губете времето пред телевизора..тренирайте лично!!!
79
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самият факт, че играе с Надал е достатъчен атестат за Григор. А за пoмиapите-ceляндypи с шкембаци и официални анцузи, остава шанса да избиват комплекси под статиики. Лека вечер на всички и да стискаме палци за все по-добро и успешно представяне на Григор!
78
3
 
19
 
! Отговори
Хм. преди 6 години
Не мога да разбера негативното отношение на много от коментиращите. Това момче тръгна от нищото и е 9-ти в света! Достоен е за уважение! Да е жив и здрав, и да продължава да се развива. Колко от нас могат да се похвалят с подобни постижения в областите в които работим? А колко изобщо никакви усилия за нищо не полагат, а си мислят че имат правото да плюят по всичко и всеки?
77
4
 
10
 
! Отговори
Чаровна преди 6 години
От всички соментатори тук, бих избрала Григор макар и само за една нощ! Все пак нещо е постигнал! Просто се е трудил и борил повече от Вас!
76
3
 
3
 
! Отговори
дон преди 6 години
До Костов Напълно те подкрепям!!!Омръзна ми от завистици(Радой Ралин).В Хасково или пък цяла България е пълно с образовани за които никой не е чувал.Тука става въпрос за спорт бе ,ганьоооо,не за измислената ти диплома.Тук в Германия е пълно с инженери по строежите-само за това ставате -завистници калпави,велики само в територията.
75
8
 
7
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Дръжки че се е борил мъжки след като в третия сет спечели по-малко геймове от първите два. Напъна се и спечели втория сет но от много напъване направо се н.а.*** в третия. Забравя че мача не е само в един сет и редовно губи. Еми радвайте се че се е борил мъжки. Само това остава след като не можете да се радвате на титлите му от големия шлем и пр. Толкова си може с толкова ще се радват феновете му.
74
3
 
5
 
! Отговори
дон преди 6 години
До Анонимен Чудя се откъде такова самочувствие у тези с вишуту,като всички знаят за тези 52 магарешки университета.Ако си завършил СУ или ТУ имаш право да претендираш.Другите трябва да си мълчат-това е положението,за съжаление,примерите са много.
73
2
 
2
 
! Отговори
ДОН преди 6 години
До Д0Н ДоПИК Извинявам се на екипа -не бях прав,честта е ваша!
72
2
 
2
 
! Отговори
Д0Н преди 6 години
До До 47ХАЛООООО,КЪДЕ Е КОМЕНТАРА НА ДОН????????
71
1
 
7
 
! Отговори
дон преди 6 години
До До 47 АААА бе НУУУЛИЧКА образована,какво като си някакво измислено инженерче!!!Кога ще имаш славата на Григор или тази на Стоичков?Гледай си компютъра и....млък!!!! ПРЪДЛЬО!
70
3
 
8
 
! Отговори
Галошо преди 6 години
Само му завиждаш :)))) Не си заслужил дори обувките да му лъскаш.....би ти плащал 5 пъти по - голяма заплата от сегащната ти! И се научи да пишеш без правописни грешки!
69
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да паднеш от Надал не е срамно.
68
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утре започва силният турнир в Шанхай, но Гришо пак ще трябва да играе с Надал, този път на четвъртфинала. Малшанс за Гришо, непрекъснато да се пада срещу световния номер 1. Полуфинал в Пекин - отлично представяне на Гришо. Който може по-добре, да заповяса, а не да храчи.
67
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надал играе тенис с лявата ръка, защото чичо му Тони го е учил така от малък. Иначе Рафа си е десничар. Пише с дясната ръка и във всичко останало тя му е по-силната.Представям си ако започне да играе тенис с дясната ръка какво би станало?
66
12
 
14
 
! Отговори
тенис експерт преди 6 години
Гледайки мача днес, разбрах Дришу колко далече от истината е
65
5
 
14
 
! Отговори
"Спортен Експер преди 6 години
На Гришо не му достигна малко късмет и самоувереност срещу много велик спортист! Надал е як като горила:))))Гришо имаше преди това 3 *** доста яки съперника и трябваше да израходва доста сили......физически и психически.....Гришо ще се класира за Мастър финала и трябва да сме горди, че там играе българин...Гришо един ден ще разбере, че му трябва нещо по- младо!!! :)))) Въпрос на вкус и време! В момента Гришо е най-великия българин....Кобрата може да го надмине, но малко се съмнявам :)))))
64
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах мача и ми направи впечатление, че доста от решителните точки на Надал "кацнаха" върху линиите. Ако това не е съвършенство, значи липсваше малко спортно щастие на Г. да победи
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що ти е смешно, БГ е три пъти по-малка от Пекин/21млн./ и има...
62
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знаех че и в Пекин се провеждат тенис-турнири. Звучи ми малко смешно все пак.