Гришо падна с едно място, вече е №9 в света

Рафа Надал остава категорично на първото място
16
Гришо падна с едно място, вече е №9 в света
Снимка: Reuters

Григор Димитров загуби една позиция и вече заема девето място в световната ранглиста по тенис.

Гришо, който през миналата седмица достигна до полуфиналите на турнира в Пекин, е с актив от 3455 точки и размени мястото си със Стан Вавринка, който се изкачи на осмото място.

Шампионът в Пекин Рафаел Надал (Испания) увеличи аванса си на върха с 9875 точки. Следват Роджър Федерер със 7505 точки и Анди Мъри с 6290 точки.

Вижте тук челната десетка на световната ранглиста на АТП:
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във ранклистата за 2017(която се брои за Лондон и която ще стане официалната в края на годината), Григор е 5-ти. Вече е и на 99,9% сигурен за Лондон, при това, ще бъде 5-ти или 6-ти. Там го очаква група от сорта - Федерер, Тийм, Григор, Гофен - група, от която Григор вероятно ще излезе, ако фокусира подготовката си за Лондон, а не за оставащите 2 мастърса!
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче се е качил с едно място, вече е 5-ти, за класацията за финалният турнир в Лондон.
10
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото повече не играе, толкова по-добър става.Това го може само Дришньор. Защото е българин. Макар и с американски паспорт.
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не играе ще е даже номер едно !Баси малоумието тресе българските медии!
8
2
 
7
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Какво е това Оп и защо само Оп (или ОП)?!Примерно, ако твоето Оп означава, Open, то почти всички турнири имат в името си Open.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам появи се и очакван тенис специалист, предсказвайки края на Григор. Загащи си официалният анцуг и ходи да изпиете двулитровките с аверите пред блока.
6
4
 
11
 
! Отговори
До 4 Един преди 6 години
Така е, Ал. Зверев може и трети ще стане, ако някой друг не го изпревари. Мъри има да пада много надолу. 1000 точки губи от Шанхай, 1000 от Париж и още 1500 от финалният турнир от миналата година, така че и Гришо ще се класира пред Мъри. Само Надал и Федерер са много пред останалите.
5
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам че тук се е събрала цялата Асковска рода да помечтае. Няма лошо.Но ако трябва да бъдем реалисти Григор Димитров стигна врха си оттук насетне го чака само път надолу.Излизане от Топ-10, излизане от Топ-20, излизане от Топ-100, където е истинското му място - тоест някъде между 100 и 200 място.
4
5
 
4
 
! Отговори
Един преди 6 години
До До 2 перкоА скоро може да стане и трети...
3
3
 
14
 
! Отговори
До 2 перко преди 6 години
Не ти се разбира какво точно питаш, но ако питаш дали има тенисист, който да е четвърти в ранглистата, без да е печелил турнир от Големият шлем, отговорът е ясен - да има. Например в момента Ал. Зверев е четвърти в световната ранглиста, а даже и до четвъртфинал на турнир от Големия шлем не е стигал.
2
3
 
8
 
! Отговори
прехвален перко преди 6 години
Имало ли е 4ти в схемата, при положение че никога не е печелил един от 4етирите.
1
5
 
12
 
! Отговори
Факт преди 6 години
След турнирът в Шанхай, Гришо ще се върне пак на 8-мо място, освен ако не ни изненада приятно с победа над Надал на четвъртфиналите. Тогава Гришо може да бъде и на 7-мо място, а ако продължи да побеждава и на 6-то, 5-то или 4-то място. 4-то място, ако победи в турнира.