Манчестър Сити вади ?400 млн. за Меси през януари

На Острова се притесняват, че футболистът може да отиде в друг клуб
10 окт 2017 08:24,
16
Манчестър Сити вади ?400 млн. за Меси през януари
Снимка: архив, Reuters

Само преди няколко месеца ПСЖ разтърси пазара, плащайки на Барселона невижданите до момента 222 милиона евро за Неймар.

Съвсем скоро каталунците могат отново да се превърнат в рекорден продавач по неволя, гръмна мадридският вестник "АС". Според изданието Манчестър Сити е приготвил фантастичните 400 милиона евро за живата легенда на лидера в Ла Лига Лионел Меси.

"Гражданите" са готови да излязат с бомбастичната оферта още през януари, ако Лео не удължи изтичащия на 30-и юни 2018 година договор. Аржентинецът се разбра с ръководството на Барселона за нов договор и новината беше обявена в началото на юли, но петкратният носител на Златната топка все още не е сложил официално своя подпис.

Според президента на "блаугранас" Хосеп Мария Бартомеу новият договор на Меси е до 2021 година и има тежест, защото е парафиран от баща му. Според специалисти по спортно право обаче контрактът е нищожен без подписа на самия футболист.

Според "АС" от Манчестър Сити следят внимателно ситуацията и при отказ на Лео да преподпише, клубът е готов да плати умопомрачителната сума. Твърди се, че "гражданите" са провели "сериозни разговори с близки на футболиста".
Новината на мадридския вестник до голяма степен е лишена от логика, тъй като не изглежда разумно Сити да плаща въпросната сума за футболист, чийто договор изтича само след шест месеца. В същото време обаче подобна сделка би била огромен маркетингов взрив за английския клуб и със сигурност би го популяризирала по целия свят.

Манчестърци се опасяват, че Меси може да премине в друг клуб, ако стане свободен агент и затова са решили да си гарантират неговите услуги при първа възможност. Голямата пречка пред тях е съпругата на играча Антонела, която не иска семейството да се мести от Барселона.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това ако не е пране на пари, здраве му кажи. Какви са тия милиони, какво е това чудо. Няма ли кой да разбие футболната мафия, или парите ще почнат да се перат през други дейности. Хляб и зрелище - основата на Римската империя, а сега в колониален ЕС.
13
0
 
3
 
! Отговори
Циганин преди 6 години
Меси трябва да смени клуба за да има стръв да играе ,а то нещо му куца играта в последните години ,но Ман Сити ще се прецака ако плати за него толкова много пари .Меси е доста капризен човек ,но имиджа мув медиите е изграден като скромен и тих човек-футболист .
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меси е шампион но ако не беше барса той няма да е такъв Ман сити са араби те имат трилиони
11
2
 
2
 
! Отговори
ksarax преди 6 години
Сити... айде по-сериозно.
10
4
 
4
 
! Отговори
Емигрант преди 6 години
Като премине в 1ва селска ,каталунска лига,ако се отделят,ще припка и без пари към първата подадена оферта.Аз се чудя как не са го изгонили от Барса след като не говори каталан?!Ама това е направо грях и уронване на имиджа им!
9
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой няма да даде толкова пари за посредствен играч. Нито е лидер, нито е показал че може в друг отбор. Той за това си седи там от дете , защото знае че е никой извън отбора на барса.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде малко по-полечка с цифрите... Откупната клауза на Меси е 250 милиона .... Това е повече от на Неймар, и кой ненормален ще даде 400 на този фон? Щяло да е маркетингов трик...., че дайте тогава 1 милиард и да стане единствения (за сега) футболист закупен за такава сума...... А за тези с многото пари финансов феърплей не важи нали за тях може играча да се самоизкупи с пари новия си клуб и да отиде при тях като свободен агент .... и други врътки дето се правят пред очите на всички.
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой нормален би заменил Барселона с Манчестър?!? Качеството на живот е коренно различно. :-)
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха Ще остане свободен агент, Меси не подписва, защото ако Каталуния се отдели не се знае бъдещето на отбора, къде и как ще играе, затова се пипка.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той да гледа националния че са резил!
4
1
 
5
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
Смех бацееееееее!
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия от Сити бяха готови да му дават по един милион евро на мач тоест някъде към 70 милиона на сезон. Меси взима в момента 40 милиона евро на сезон в Барса. Но той им отказа. Това се казва ОБИЧ към Барса, клъбът който го излекува от коварната болест като малък. Лео е Най-големияяя!
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още преди 3 години искаха да го купят тия нассрани арабски шейхове от Сити и му предлагаха двойна заплата, но Меси отказа. И 1 милиард да дават на Барса все тая...Меси е душата все още на отбора.
1
2
 
17
 
! Отговори
13 преди 6 години
Ще послуша ЖЕНА СИ и ще си остане в ИСПАНИЯ! ЛЕСНО НЯМА ДА СИ ИЗБЕРЕ ДРУГА ДЪРЖАВА - ЗА КАКВО МУ Е!