Федерер отнесе Надал и триумфира в Шанхай

Маестрото победи Краля на клея в два сета, 6:4, 6:3
Обновена: 15 окт 2017 17:27 | 15 окт 2017 14:39, Красимир Ангелов
25
Федерер отнесе Надал и триумфира в Шанхай
Снимка: Reuters

Роджър Федерер грабна престижния трофей от "Мастърс 1000" турнира в китайския град Шанхай, след като на финала спечели "Класиката" срещу Рафаел Надал в два сета - 6:4, 6:3.

По този начин Маестрото спечели пети пореден сблъсък срещу испанеца, след като двамата се изправиха четири пъти през тази година, като и в четирите случая Фед Експрес излизаше като краен победител.

В първия сет швейцарецът реши всичко след ранен пробив в първия гейм, докато във втория сет той проби на два пъти - в петия и деветия гейм.

Срещата между двамата приключи сравнително бързо - за 1 час и 13 минути.

С успеха си Фед Експрес се изравни с Иван Лендъл на второто място във вечната ранглиста по трофеи в Оупън ерата - 94, като лидер в нея е Джими Конърс със 109 трофея.

Още тенис новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надал във формата на живота си дето се вика цяла година мачка, поредни победи ала бала и накрая идва "дядо" ти Федерер и му показва как се играе (поне тази година знаем че в миналото не е било баш така при все че Надал има повече победи от Федерер в двубоите между двамата) Не виждам защо се спори кой бил най-най. Радвайте им се докато играят, че в скоро време не се очертава и един който да ги гони поне да не говорим за стигане....
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, трябва да си признаем - наш Гришко е с две класи под Федерер и една под Надал.Иска ми се да ги побеждава, но уви. Няма да може.Тия двамата са му сложни.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 21Всеки гледа напред...остави този лаф на Пулев. Всеки истински българин си гледа напред в живота. Това искаше да каже и Пулев. На Григор това са му възможностите клакто казах...8-6-то място максимум и финал на Мастърс още веднъж ако даде Господ!А да го сравняват с гениите Федерер и Надал някои е меко казано Ганьовска простотия!
21
4
 
0
 
! Отговори
11 преди 6 години
До Анонимен 20Няма кво да го оставяме на мира - гледаме напред!!! (Все тъй ша си гледаме само ...)
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 19 Никога не се е мерил нашия с тези две величия. Медиите го сравняваха с Федерер преди години. Възможностите на нашия са до 8--6-то място в ранглистата и най-много титла от Мастърс като този турнир. Вече я има! Това е предела му.Оставете момчето намира!
19
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе къде е тръгнал нашия по-сер-ко да се мери с Федерер и Надал.Смешен е. Разликата в класите от Земята до Луната.
18
1
 
11
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Респект за Федерер! Не успях да го гледам, жалко, че не го даваха по неплатена ТВ, но нищо, много се зарадвах.Тактика, постоянство и стил!Голям!
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Маестрото е стил,класа,елегантност Григоре.
16
2
 
10
 
! Отговори
криста преди 6 години
Както се казва всеки си намира майстора. Велик Федерер !
15
7
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
Ако помислиш малко логично можеш и сам да се досетиш.Този със синьто дето държи кръглата купа е Федерер. Нали пише, че той е победител.
14
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой от двамата на снмикта е Федерир и кой Надал ?Можеше да напишете поне.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
таланта си е талант, и на 50 ще ги пердаши,не случайно му викат маестро
12
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А пък Надал отнесе Григорчето като бръмбар сламка още на четвъртфинала.
11
10
 
18
 
! Отговори
Роджър преди 6 години
Федерер направи смешен испанското психарче.За кой ли път му изнесе лекция по висш пилотаж? Най-виликия !!!!!!! Бил стар казва анонимния.На дядо ти вола е стар,а преди да пишеш анонимчо си изтупай брашното.
10
2
 
14
 
! Отговори
аноним преди 6 години
До номер 6-Ако разбираш от тенис,разбирачо,кажи коб играе по-красив и правилен тенис и да заповяда.Федерер им го каза,младите просто играят за пари и не се трудят!
9
23
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
КАК САМО ЗВУЧИ : ТЕНИС Р А К Е Т А !!! КАКВИ РАКЕТИ ИМА САМО... !? ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ -ДЕТЕ С ОПУЛЕНИ ОТ ВОЙНАТА ОЧИ - БЪДЕЩ ТЕНИС ШАМПИОН !!! В ПЕТРОЛНИТЕ ПОЛЕТА- С АМЕРИКАНСКИ ИНТЕРЕС /ЦИОНИСТКИ/- НИКОЙ НЯМА ШАНС !!!
8
2
 
23
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 6 К'во са виновни Федерер, Надал и нашия, че Новак, Вавринка, Мъри и япончето са контузени? Хората са професионалисти и трябва да побеждават независимо от ситуациите. Впрочем финала беше напълно логичен при сегашната форма на двамата, само Джокович при добра форма би го развалил. Донякъде и Мъри.Федерер и Надал изживяват втора младост. Тя е крратка, но я изживяват в момента.
7
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който си го може, си го може. На 36, да си подбереш 2 пъти по-малко турнири; от номер 15-16 в ранкинга да стигнеш номер 2 и да имаш шанс за номер 1; да биеш абсолютния доминиращ за годината категорично с успеваемост 100%. Шапки долу! Трябва да сме щастливи, че още гледаме една легенда, която освен това играе и нечовешки красив тенис.
6
41
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тениса вече стана пълен Т.А.Ш.А.К.36 годишен "старец" печели мастърси както *** "рупа" лукчета.Жалка картинка.П.П. Когато паритете в един спорт станат прекалено много и спорта умира.
5
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 4 Муахахахаха....защото не се би с контузените Джокович Мъри Нишикори и Вавринка ли Надал? Затова ли не беше нагласена схемата му? А на Федерер му беше нагласена схемата като би големия Дел Потро в 3 сета??Що се излагаш, бе, надалски смешен фен?