Гришо отново е №8 в света на тениса

Роджър Федерер се доближи до върха, държан от Надал
Обновена: 16 окт 2017 11:29 | 16 окт 2017 11:29, Веселин Коларов
32
Гришо отново е №8 в света на тениса
Снимка: Reuters

Григор Димитров се изкачи с една позиция и вече заема осмото място в световната ранглиста по тенис. 

Димитров, който през миналата седмица за първи път достигна до четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай, натрупа актив от 3590 точки и изпревари швейцареца Стан Вавринка. 

Рафаел Надал (Испания) остава лидер с 10465 точки. Шампионът от Шанхай Роджър Федерер (Швейцария) е втори с 8505 точки, а трето е британецът Анди Мъри с 5290 точки.
 
Хърватинът Марин Чилич пък се изкачи до рекордното в кариерата си четвърто място с 4505 точки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Спортист преди 6 години
Можи ли някои да ми обясни, възможно ли е Гришо да стане номер 1 и какво би се променило в България?
24
0
 
10
 
! Отговори
Мачкай Гришо! преди 6 години
Гришо е във възход, откакто си намери сегашният треньор. Предполагам, че 2018-та ще я започне като номер 4 или номер 5 в света.
23
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неудачник е Гришо!
22
0
 
8
 
! Отговори
Класацията преди 6 години
За да стане седми, Гришо трябва да спечели достатъчно точки на турнира в Париж, започващ в края на месеца. Ако не успее да спечели повечко точки от сегашният турнир в Стокхолм, на Гришо ще му трябва да стигне до полуфинал в Париж, за да стане седми, иначе може и с четвъртфинал. Гришо може да стане и трети, ако победи сега в Стокхолм и после в Париж. Четвърто, пето, шесто или седмо място са напълно реални за Гришо преди финалният турнир на най-силните започващ на 12 ноември 2017.
21
0
 
4
 
! Отговори
лекар преди 6 години
Контузиите са от презобване.Гришо не зобе, което не би попречило да му "объркат" пробите, като на Дънекова.
20
3
 
3
 
! Отговори
Контузиите преди 6 години
Контузии сред тенисистите винаги е имало и то много. В 90% от случаите контузиите се в резултат от прекомерно натоварване, което не е съобразено с физическите възможности на тенисиста. В момента май всичките контузени топ тенисисти, май са контузени точно заради това. С други думи част от майсторлъка в тениса е, да останеш без контузии и да не се претоварваш, за да спечелиш на всяка цена.
19
3
 
7
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
никога не е било така...4 тенисисти от Топ 10 и още толкова между Топ10 и Топ 20 приключиха годината заради контузии в средата на сезона и това разбира се отвори вратите за тези които са зад тях...а иначе Гришо си играе много добре напоследък...
18
5
 
14
 
! Отговори
До 15 преди 6 години
Много са ми смешни панелните неудачници като теб, които нямат свой собствен живот и затова плюят по чуждите успехи. Гришо е гордост за България, но какво ли разбират неудачниците?!
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гришо сега е осми, като след турнирът в Стокхолм, ще бъде пак осми другата седмица, независимо дали ще го спечели или ще загуби още в първата среща. За промяна в класирането му, ще трябва да стигне поне до четвъртфинал или полуфинал на турнира в Париж, което е доста вероятно.
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като прочета обръщението Гришо и ми се дра.йфа.Толкова ли сте близки с него, всеки ден си пиете бирата заедно, че го наричате Гришо?
15
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успех на Ус Оупън другата седмица!
14
1
 
12
 
! Отговори
до 13 и 14 преди 6 години
Много са ми смешни панелните неудачници като теб, които нямат свой собствен живот и се идентифицират с чужди успехи.
13
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашият Гришо засега добре се пази от контузии, които обикновено се случват от пренапрягане на тенисистите, искащи на всяка цена да спечелят една среща или няколко срещи, а тези победи им коства после месеци възстановяван от контузията и неучастие в срещи. Дали е по-добър един тенисист напънал се да спечели един турнир и после 9 месеца не участва в турнири заради това пренапъване или по-добър е друг тенисист, който рядко печели турнири, но редовно стига до последните фази и не се контузва?
12
5
 
6
 
! Отговори
Григор Димитров преди 6 години
Нашият Гришо може да загуби до края на годината 90 точки от турнира в Стокхолм, където миналата година беше на финала и сега пак участва и е номер 1 в схемата на турнира. Също 90 точки може да загуби и от силният турнир в Париж - последният преди финалният турнир на 8-те най-силни тенисисти в света, в който Гришо е сигурен участник. Гришо има едни 45 точки от друг турнир, които са му сигурни, ако не успее в първите два турнира. При четвъртфинал на турнира в Париж, Гришо скача нагоре в ранглистат
11
7
 
21
 
! Отговори
До 8 преди 6 години
Нека да е мегацървул, ама е 8-ми в света. Ти като знаеш много езици, какво си постигнал? Чували ли сме за теб? Аман от комплексирани мижитурки.
10
6
 
2
 
! Отговори
Стан Вавринка преди 6 години
Стан Вавринка, ако продължава да не играе, до края на годината ще загуби само 300 точки и ще остане с 3150 точки, т.е. ще бъде някъде около 10-то място в началото на 2018-та.
9
4
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Май обърка раздела, пич, пожарната е в другата тема.
8
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е мегацървул. Не може да говори нито български нито английски.На последнто му интервю направо се напиках от смях.
7
7
 
4
 
! Отговори
Новак Джокович преди 6 години
Новак Джокович, ако продължава да не играе, до края на годината ще загуби 1180 точки и ще остане с 2585 точки, т.е. ще бъде някъде около 14-то място в началото на 2018-та.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това означава, че не трябва да ги гасят като горят, така ли ?Баси и логиката. И ти сигурно си пожарникар.