Тежка контузия мъчи Кобрата. Ще отложи ли мача му с Джошуа?

Кубрат Пулев е с частично разкъсване на гръдния мускул
Обновена: 16 окт 2017 20:07 | 16 окт 2017 20:06, Веселина Йорданова
57
Тежка контузия мъчи Кобрата. Ще отложи ли мача му с Джошуа?

Тежка контузия за Кубрат Пулев точно 13 дни преди дългоочаквания сблъсък за световната титла по бокс в тежка категория за професионалисти срещу Антъни Джошуа в Кардиф. Срещата на "Принсипалити стейдиъм" в столицата на Уелс е на 28-ми октомври, а за нея вече има разпродадени 75 000 билета.

Още по темата

Преглед с ехограф в клиника в Берлин преди броени часове установи, че Кобрата е с частично разкъсване на гръдния мускул, който води към мишницата на дясната му ръка, съобщи bTV. Това състояние отнема месец за възстановяване.

Травмата Пулев е получил при спаринг още преди десет дни, на 6-ти октомври по време на лагера си в олимпийския център в германската столица. По негово желание обаче контузията е била пазена в тайна. Надеждата на Пулев, както и на щаба му в Германия била, че той ще успее да се оправи. От тогава натоварванията му са сведени до минимум, той не нанася удари на тренировка и спарингите му са временно преустановени.

Тепърва Кубрат ще бъде подложен на още по-обстойни медицински изследвания. Предварителните прогнози обаче сочат, че трябва да стане медицинско чудо, за да може той да бъде вдигнат на крака.

В случай че Пулев не е готов за двубоя, предстои да бъдат уведомени щабът на съперника и трите организации, чиито пояси държи британският шампион. Очаква се да бъде насрочена нова дата - през ноември или декември.

Ситуацията може да се окаже доста неприятна за българските фенове на бокса, които възнамеряваха да посетят зрелището. Билетите им със сигурност ще бъдат презаверени, но остава открит въпросът със сумите за резервации на самолетни билети и хотели.

Това би бил първият случай, в който боксов мач при професионалистите се отменя заради травма на Пулев. През 2014 г. Владимир Кличко се оплака от скъсано мускулно влакно на левия бицепс и това наложи преместването на мача за световната титла между двамата от 6 септември за 15 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
Никога на съ удрял паднал човек, ако стане! Мен ми ритаха на земята. Не се удря паднал човек!!!
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не контузия мъчи нашия Чалгар, а простотията му, нещо като Бай *** на ринга.
48
0
 
6
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
Аз от бой не бягам, влизам смело пък квото стане. Лежал съм и със счупен череп преди години по тая причина, както и по РПУта.
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Фенъа ти по голям мъжкар ли си ?
46
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Mr.STARBUCKS 10Какъв боксьор е опулев, бе?!Ако ти не си спомняш то другите помнят какъв посредственяк беше в аматьорския бокс.Ама там не си избираш противниците а играеш с който ти каже ЖРЕБИЯТ.И го биеха кой от където го хване.И после изведнъж "О небеса" неудачника стана гоУем в профи бокса...........ДА БЕ ДА.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие сте луди, чак се чудя, да плача или да се смея.
44
1
 
11
 
! Отговори
Опулев преди 6 години
Аййй, ОБОСТРАЛСЯ.
43
1
 
21
 
! Отговори
експерт преди 6 години
както казваха едно време нашите футболни коментатори: това е тактическа контузия
42
5
 
23
 
! Отговори
BG преди 6 години
Май се наа.ка оПулев ?
41
4
 
26
 
! Отговори
едф преди 6 години
Кубро се готви за последния си мач. Оттука нататъка само пиене и кокаин. Джошуата ше му напълни главата с гръмотевици. Нашия е наясно, сега го обръща на глупости, за да има извинение.
40
6
 
27
 
! Отговори
боксьор преди 6 години
Научи се Кобрата. Прави номера като великия Кличко. Дано да не яде още по-голям бой от Джошуа.
39
2
 
11
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
абе, нали викаха че кличко симулира? аре са същите пинизи ама тоя пат забалгариа!!напрет!!. пиарите на ханко брат явно са същите дроги дето пишат на леевски декларациите
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, не така, кобра от контзия не се плаши.
37
1
 
24
 
! Отговори
11 преди 6 години
Е кво пък толкоз? Гледаме напред!
36
13
 
9
 
! Отговори
west преди 6 години
harakterna 4erta za balgarite,6ubeto.nay strahlivoto pleme na balkanite.dori makedoncite sa po maje ot bay ganyovcite.hbava rabota ama bulgarska
35
4
 
26
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Не*грото пенсионира Кличко набързо!Какво ли ще се случи на Пулев?По-добре да не се захваща,щото преждевременна смърт или живот в кома не си е работа....Изобщо тая история с ерата на белите боксьори ми се вижда доста измислена-очевидно е, че не*грата са много по-яки!Гледайте едновремешните мачове на Мохамед Али,Форман и Фрейзър-бял човек няма как да понесе такива удари!Не става въпрос за техника и тренировки,а за издръжливост на диво животно!
34
1
 
18
 
! Отговори
СМЯХ преди 6 години
Всички Букмейкъри спряха залозите .Но все пак милиони вложени залози в Офшорни Банки ????
33
2
 
14
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
А може и контузията да е истинска. Така навремето се отложи мача Тайсън-Холифийлд. Тайсън счупи пръст на тренировка. После го вкараха в затвора. И мача между двамата се състоя няколко години по-късно.
32
2
 
13
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Владимир Кличко, голям боксьор безспорно, също беше пълен с номера, както на ринга, така и извън него.
31
2
 
7
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Също така се говори (може и да не е истина), че ръкавиците на Демпси за мача му с Уилард са били намазани с талк, който се втвърдява от потта. Скоро четох за случай, при който боксьор излиза на ринга, след като от ръкавиците му е премахнат пълнежа. Противникът му умира или е осакатен за цял живот (не помня точно), а въпросният боксьор е отстранен от бокса завинаги.

Спонсорирани публикации