Кобрата: Готов съм да се бия с трима като Джошуа

Пулев се завръща на ринга в началото на 2018 година
25 окт 2017 13:39, Веселин Коларов
116
Кобрата: Готов съм да се бия с трима като Джошуа
Снимка: Bulphoto.com

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев обяви, че не се е отказал от мача с Антъни Джошуа заради уплаха.

Двамата трябваше да излязат един срещу друг на ринга тази събота в битка за световните титли на непобедения британец. Кобрата обаче получи тежка контузия и беше принуден да се откаже от мача. На негово място ще излезе Карлос Такам. "Не съм се уплашил! Исках този мач и се стремях към него! И пак казвам, че такъв мач ще има! Ще се подготвя много добре и да го победя! И трима като Джошуа да са в ринга, аз пак ще изляза, ако е за парите. При мен е по-важна победата, а не олимпийския принцип", заяви Кобрата, който ще се възстановява от травмата около месец.
 
Той каза още, че следващата му битка най-вероятно ще се проведе в САЩ, но още не са ясни повече подробности. "Ще коментирам кога ще се завърна на ринга, но нека първо да се възстановя от контузията ми. Вероятно в началото на 2018 година. Може да играя в САЩ, в Чикаго! Важното е контузията ми да отмине и да играя за победа", добави Пулев.
 
След това той говори повече относно травмата и добави, че очаква догодина да има мач срещу Джошуа, който е убеден, че ще спечели. "Контузията си е контузия. Изчакахме да поотмине, но не се получи. Лекарят установи, че има разтягане и леко разкъсване на един от мускулите при подмишницата, при гърдата. Една седмица тренирах без спаринг, защото травмата не го позволяваше. Правех упражнения, пих витамини, но не се подобри. Това не е Градско първенство на София да побеждавам с една ръка, а е мач за световна титла. С треньора ми преценихме, че е по-добре да откажем мача. Това е много специфична контузия, боли при точно определени удари с дясната ръка. Смятам, че най-късно догодина ще има мач с Джошуа. Сигурен съм даже, че ще го победя, защото знам какво мога, знам собствените си сили", каза още Кобрата.
 
Боксьорът коментира и пропуснатия награден фонд от мача му с британеца, като според медиите на Острова хонорарът на Пулев щеше да е между 2 и 3 милиона паунда. "Не знам дали повечето хора и критици си дават сметка, че става дума за наистина много пари. Пари, които и аз не съм изкарвал и не съм сънувал. От друга страна е правилно да казват, че трябва да се кача на ринга. Моята идеология не е такава. Става дума за много пари, които много хора изобщо не могат да изкарат през целия си живот", завърши Пулев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
5
 
1
 
! Отговори
шампион преди 6 години
До ГУБЕРЧИЯТАПо думите ти за техника разбирам, че си гола вода.....с техника се боксирай с жените! Техниката в бокса се научава лесно и бързо.....това е хамалогия мой човек.....физически силния и издръжливия има и по-добра техника....ще те смелям да знаеш.....ти си карай технично.....избутай на лежанката 50 пъти 100 кг., клекни 100 пъти с 100 кг. и тичай 15 км за 55 мин. и тогава ела да се боксираме!
73
2
 
2
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Боят със сянка е един от методите. Но не е само той. Не ми отговори на въпросите. :)
72
5
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
До Рок енд ролКъде са забранени силните удари? Знаеш ли кои са етапите на формиране на двигателен навик?АБЕ МОМЧЕ МЛАДО ,НЕ СТАВАЙ ЗА СМЯХ ПРЕД ХОРАТА ! ДОБРЕ ,ЧЕ СИ АНОНИМЕН И НИКОЙ НЕ ТЕ ПОЗНАВА ,ТА ПОНЕ НЕ ЗНАЕМ НА КОГО СЕ СМЕЕМ ! ДВИГАТЕЛЕ НАВИК МОЖЕ ДА СЕ ФОРМИРА И ЧРЕЗ БОЙ СЪС СЯНКА ! ЧУВАЛ СИ ТИ РАЗНИ НЕЩА ,НО НЕ СА ТИ ЯСНИ ! АЗ НАВРЕМЕТО ТАКИВА ПАЛЯЧОВЦИ КАТО ТЕБИ ГИ КАРАХ ДА МЕРЯТ УЛИЦАТА С КИБРИТЕНИ КЛЕЧКИ !
71
1
 
3
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Правиш ли разлика между основи на техниката, основно звено на техниката и детайли на техниката. И в кой етап се тренират?
70
2
 
2
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Силните удари са забранени в началния етап на формиране на двигателния навик. После имаш задълбочено разучаване. След това затвърждаване и усъвършенстване.
69
1
 
3
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Къде са забранени силните удари? Знаеш ли кои са етапите на формиране на двигателен навик? Ефект на суперкомпенсация и фаза на екзалтация в спорта знаеш ли какво е?
68
2
 
3
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Преди мач се набляга най-вече на спаринг и издържливост. Други качества като сила, бързина, взривна сила, изчистване на техниката се тренират преди това. За постигане на т. нар. ефект на суперкомпенсация.
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моите уважения към боксьорските умения на Пулев,(като човек не го познавам,не мога да съдя) но без значение дали има травма или не и как тя е възникнала,към този момент той не е достатъчно добър,за да се бие с въпросния черен.Добре е за него,че мача няма да се състои.Щом иска,нека тренира и някой ден ако успее наистина да се доближи достатъчно много до нивото на "британеца",нека се бие с него,но сега е възможно просто да го използват за зрелище.Радвам се на успехите му,но не като боксова круша!
66
2
 
4
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Личи си че по този път не си минавал. Грешиш за елементарни неща.
65
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кубрат Пулев много се изложи. Най-добре е да си трае, че колкото повече говори, толкова повече се излага.
64
4
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
До Рок енд ролНапротив! Преди мача се правят спаринги с подбрани спаринг партньори. Най добре е стилът им да е близък до този на противника. Тайсън, например, беше нокаутиран на тренировка за мача с Бъстър Дъглас.ТИ СЕГА НА КРАСТАВИЧАРЯ КРАСТАВИЦИ ЛИ СЕ ОПИТВАШ ДА ПРОДАВАШ ! АЗ КОГАТО МИНАХ ПО ТОЗИ ПЪТ , ТИ ИЛИ СИ ХОДИЛ ПРАВ ПОД МАСАТА ИЛИ *** И БАЩА ТИ ОЩЕ НЕ СА ТЕ БИЛИ ПЛАНИРАЛИ !
63
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уплахата мина,остана наглостта!
62
0
 
7
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
Друг е въпросът, че спаринг партньорът трябва да пази състезателя да не го контузи и натоварванията не трябва да са изтощителни.
61
5
 
3
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
МЕСЕЦ ПРЕДИ ТАКЪВ МАЧ СЕ ПРЕКРАТЯВАТ ВСЯКАКВИ СПАРИНГИ И ТЕЖКА ФИЗИЧЕСКА ПОДГОТОВКА ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНАТ КОНТУЗИИ И АРКАДИ , ТОВА Е ЗАКОН В БОКСА ! ...Напротив! Преди мача се правят спаринги с подбрани спаринг партньори. Най добре е стилът им да е близък до този на противника. Тайсън, например, беше нокаутиран на тренировка за мача с Бъстър Дъглас.
60
0
 
9
 
! Отговори
anon преди 6 години
готов си да се биеш ама след като се държа като долнопробен шут на последния си "голям" бой - никой от големите няма желание да се бие с тебе. просто момче беше, просто си остана и така и не разбра, че големите боеве се правят с политика и поведение на ринга...
59
0
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Smotliтитли при аматьорите е печелил по млеко с ориз. изгониха го щото си не спазваше прогр4амата.
58
0
 
7
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
че е готов , готов е. спор да нема.
57
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък се радвам ,че с Кличко си стисках очите и ме беше страх ,че оня ще го убие на живо -такъв стрес изживях ! да си ходи по чалготеките и да не ни занимава
56
0
 
16
 
! Отговори
с превръзка на очите преди 6 години
На един крак и в стойка жерав!
55
0
 
22
 
! Отговори
sostin преди 6 години
Браткоооо, мача ти с Кличко щеше да ти се стори като розова приказка в сравнение с това което щеше да ти се случи сега, а седни си на гъзо и стига си се ребчил , що всеки малко разбиращ от бокс те вижда къв *** си. То на приказки е мноо лесно брат, петима , десетма, нема яд, ялате ми повече а ? Бегай си пии пиенето некъде у неко чалготека, прай си се там на голем и не се излагай повече, че почваш да стааш жалък. Кличко те отупа тебе, тоо приби Кличко, трудничко *** го батиса, къде си тръгнал???