Мозъчен кръвоизлив покоси Наим, може да остане парализиран

Състоянието му се усложнило малко преди да бъде изписан от болницата
29 окт 2017 12:45,
51
Мозъчен кръвоизлив покоси Наим, може да остане парализиран
Снимка: архив Reuters

Трикратният олимпийски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу е получил мозъчен кръвоизлив. Лекарите се опасяват, че може да остане парализиран.

Това съобщават турските медии, цитирани от bTV.

Състоянието на шампиона се е усложнило малко преди да бъде изписан от болница. Той е в лечебно заведение в Истанбул от края на септември, когато бе приет по спешност след като черният му дроб и единият му бъбрек отказаха да работят.

Още по темата

В началото на октомври Наим претърпя успешна чернодробна трансплантация.

Според лекарите 50-годишният Сюлейманоглу вече е по-добре и в момента не се нужда е от операция.

Трансплантацията и лечението на Наим бяха проследени лично от президента на Турция Реджеп Ердоган, който се информира постоянно за състезанието на най-великия щангист.

В критично положение шампионът е бил и през 2009 година. Тогава лекарите буквално го върнали от мъртвите. При тогавашната криза Наим престоял 3 месеца в болница, а след това му било забранено категорично да близва алкохол.

Според някои лекари още тогава е трябвало да се отиде на трансплантация. Проблем е, че близките на Наим нямали съвместимост с него и въпреки желанието им, не могат да станат донори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
9
 
3
 
! Отговори
BG IZMET преди 6 години
TOI E ISTINSKI BALGARIN>>>>ANABOLITE SA POVLIALI ZA SMARTA MU.
27
6
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
толкова химия е изпил през живота си и идва момента когата организма почва просто да се разпада ... това е цената на медалите му
26
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие Българите също сте дошли от майната си в тези земи. Вие също по него време сте били бежанци.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До . . . . .Ти безсмъртен ли си?
24
5
 
14
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Последва глу---павото решение за смяната на имената и мигновенната реакция на Запада по дестабилизацията на Бг - икономически и финансови санкции през 1985г. срещу Бг.В това време генерален секретар на КПСС на СССР беше.... Горбачов!!!, който в страстното си желание да угоди на Запада почти предаде Бг на разтерзание на Запада!Каква беше основната грешка на БКП?Трябваше още в началото на 1960г. да отвори границите за турското и ромско малцинство в Бг с "еднопосочен билет" за където пожелаят!
23
12
 
12
 
! Отговори
Ми той умрял ма преди 6 години
Ердоганя ще си го балсамира тоя на вилата като купа ще стои ,нали е метър и двадесет. Тука до месец го чака да зададе.
22
5
 
13
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Хайде да разгледаме причините за тоговашното решение на ЦК на БКП за смяната на имената ( абсолютно недълновидно и глу---аво!, не това беше начина за интеграция на турското малцинство в Бг).Та, причините бяха - целенасочената антибългарска дейност на западните спец служби срещу Бг. Началото беше поставено с атентата организиран от ЦРУ срещу папа Йоан II през 1981г., последваха атентатите в Бг през 1984г. с дейното участие на турските спец служби, а нашите се хванаха в капана.Продължение
21
5
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
по интересно е що пуснаха ердоган без стерилни шапка, ръкавици и престилка в реанимацията. и е интересно как при положение че турците са едва ли не пионери на "кръстосаните трансплантации", не е имало поне кандидат за донор. айде холан, чоджумлар.
20
9
 
43
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Хилядите турци които напуснаха България се сещат че са българи само когато трябва да си подновят българските задгранични паспорти, когато дойдат да гласуват за ДОСТ или ДПС, или когато дойдат да си приберат пенсията от Бг. С други думи, абсолютно ненужни хора.
19
5
 
26
 
! Отговори
Хахо преди 6 години
Интересно, чие дете е Наим, щом най-близките му хора, включително и родителите му нямат никаква съвместимост, за да станат донори на сина си!?
18
26
 
14
 
! Отговори
аз преди 6 години
Защо да е изменник.България му даде наистина много,но му взе името. и той я напусна.А хилядите турци които напуснаха България по време на възродителния процес и те ли са изменници? На тях България не даде много!
17
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
забелязал съм че човек като му е дошло времето да си отива, каквото и да правят докторите могат само с няколко години да му увеличат агонията.
16
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ни занимавате с тоя муслиманин родоотстъпник
15
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
предателите НЕ ЗАСЛУЖАВАТ УВАЖЕНИЕ=========Абе промит мозък тази нация ти запази вярата,езика,културата !!!
14
1
 
16
 
! Отговори
Венета преди 6 години
Всичко, което ни се случва, е от Господ! Ако не са ни тотално бъгнати био-компютрите, ще достигнем до правилните изводи! Най-големите изпитания са: власт; пари и слава! Наим е бил подложен на тях, но изглежда не се е справил, но колцина биха?!
13
18
 
33
 
! Отговори
ооо преди 6 години
Такава е съдбата на всеки изменникна този свят има господще говорим за него в минало свършено време
12
15
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такава е съдбата на изменника
11
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека си беше добър спортист ,но не знам защо постоянно пишат за него като, че ли е национален герой или не знам още какво
10
8
 
35
 
! Отговори
. . . . . преди 6 години
Пътник е още когато напусна и предаде България, но още не го знаеше.... Времето ми наближава и всеки си получава заслуженото...
9
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както е известно отдван - Спортист-столетник няма!