Голяма вечер за Тотнъм! Наказа Реал Мадрид насред Уембли

Англичаните се класират за осминафиналите на ШЛ
2 ное 2017 08:10,
12
Голяма вечер за Тотнъм! Наказа Реал Мадрид насред Уембли
Снимка: Reuters

Тотнъм изнесе лекция на Реал Мадрид за една от най-големите си европейски вечери - 3:1 на “Уембли”. “Шпорите” са на път да си осигурят първото място в групата след хубава игра и три гола във вратата на испанците. Деле Али (27, 56) се разписа два пъти, а веднъж вкара и Кристиан Ериксен (65). Чак в края на мача Кристиано Роналдо (80) върна един от головете.

Тази победа на практика класира Тотнъм за осминафиналите на Шампионската лига. Тимът на Маурисио Почетино събра актив от 10 точки след първите си 4 мача, с три повече от Реал Мадрид. Борусия Дортмунд и АПОЕЛ Никозия имат по 2.

Новината на вечерта бе завръщането на Хари Кейн. В негово отсъствие лондончани допуснаха две поредни загуби. Реал пък влезе в срещата след шокираща загуба с 1:2 от слабака Жирона.

Началото бе интересно, като още в третата минута Серхио Рамос можеше да вкара след центриране от ъглов удар. Първото добро положение за домакините бе в 11-та минута, когато Хари Кейн реши да прехвърля Кико Касия от добра позиция, но стражът на Реал не се затрудни.

Тотнъм започна да бележи в 26-та минута. Кийрън Трипиър центрира от дясното крило, а Деле Али изпревари Начо и само отклони топката във вратата на Касия. Малко след това Каземиро можеше да изравни, но Юго Лорис показа страхотен рефлекс. Кристиано Роналдо също се опита да промени резултата, но два негови удара не намериха целта.

В 41-та минута Хари Кейн бе близо до втори гол, след като прокара топката покрай Касия, но Серхио Рамос изби от голлинията. До края на полувремето Роналдо и Бензема пропуснаха от изгодни позиции.

Второто полувреме започна с положение пред вратата на англичаните, но Лорис изби прострелно центриране на Марсело. Малко след това Деле Али се разписа за втори път. Халфът шутира от 20-тина метра, топката рикошира в Рамос и заблуди Касия - 2:0 за Тотнъм.

Реал натискаше до края на мача, докато лондончани дебнеха за контраатаки. Така се стигна до 65-та минута, когато Тотнъм направи бърз пробив като по учебник. Финалното подаване бе на Хари Кейн, а Кристиан Ериксен мушна топката технично покрай Касия за 3:0.

Роналдо продължаваше да опитва късмета си и в 67-та минута отново бе разочарован от Лорис. Малко след това Деле Али бе близо до хеттрика си, но оставен сам в наказателното поле на гостите стреля с глава встрани от гредата. В крайна сметка натискът на Реал даде резултат и в 80-та минута Роналдо вкара почетен гол. След разбъркване в полето на Тотнъм след ъглов удар португалецът бе останал сам и отблизо реализира за 3:1. В края на мача резервата Фернандо Йоренте можеше да вгорчи още повече вечерта за Реал, но също се отчете с пропуск.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Таню преди 6 години
Това мумче е фудболис? Нали е актйор на бигбрадар?
8
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еврейчето ПереЦ пак извъртя далаверата с еврейското отборче от Лондон...
7
0
 
17
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 6 години
Когато съдията е обективен ,така се получава с ,,Реал,,...
6
0
 
19
 
! Отговори
Един преди 6 години
Тая прима-балерина на снимката не сколаса ли да падне за някоя служебна дузпа? Нищо чудно, че изглежда изнервено момичето.
5
0
 
12
 
! Отговори
Фиорентина преди 6 години
Радвам се за Тотнъм,ама ме учуди Борусия.Реал така ще заеме много коварната 2-ра позиция.
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито на целия екип в студио Шампионска лига,който и снощи се държа като рекламна агенция на мадридските балерини.Дори и в материала за Хари Кейн пак се наблягаше на евентуален негов трансфер при"галактическите"примадони.Браво на Тотнъм,които безапелационно показаха къде е мястото на прехваленото бутиково отборче.
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лоши англичани, на умряла котка- нож вадят.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кристино, ни дей рива, щото снощи беше като аматьор пред играчите на Тотнъм.
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубав мач за Тотнъм .Изигран на скорост и тактически правилно.

Спонсорирани публикации