Рекордно класиране за Гришо! Вече е №6 в света!

Втората ни ракета Александър Лазов е вече 359-и
6 ное 2017 08:21,
74
Рекордно класиране за Гришо! Вече е №6 в света!
Снимка: архив, Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече е №6 в света. Това е рекордно място за Гришо в ранглистата на АТР.

Димитров вече има 3650 точки, като през миналата седмица достигна до 1/8-финалите на турнира "Мастърс" в Париж, преди да отпадне след свиреп мач срещу американеца Джон Иснър. Тази седмица Григор няма участие, а от следващата стартира във финалния "Мастърс" в Лондон.

За рекордния ранкинг на българина, чието най-добро постижение беше №8, спомогна и обстоятелството, че Новак Джокович и Анди Мъри загубиха точките си от Париж, тъй като не участваха.

На 155 точки пред Григор на петото място е Марин Чилич от Хърватия, който го заемаше и миналата седмица. Четвъртата позиция е за Доминик Тийм от Австрия, който се придвижва с две места напред. Трети е Александър Зверев от Германия, а на върха е Рафаел Надал, следван от Роджър Федерер.

Втора ракета на България е Александър Лазов, който прогресира с 4 места е вече е номер 359. Димитър Кузманов прави отстъпление с 11 позиции и е 383-и.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
4
 
! Отговори
До 59 преди 6 години
Рекорда за България все още държи Мануела Малеева.На върха в кариерата си делеше 3то 4то място заради равен брой точки с друга състезателка !
59
4
 
4
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
Пак се доказа, че *** просперира само когато големите са контузени или са се отказали от участие!
58
1
 
4
 
! Отговори
urur преди 6 години
а ти си 100 процента *** *** и миризлив селянин яж си боба на село и завиждай
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От топ шест само двама са шампиони!
56
1
 
3
 
! Отговори
kroif преди 6 години
Priateli,neka pozdravim GD za postijenieto!Toi ne vinoven,che sistemata na klasirane v tenisa e komersialna I nesavarshenna.Naprimer Safina,Ianncovich I Vosniacki,biaha #1 v WTA bez nito edna titla ot GRAND SLAM.Spored men vsiaka godina v tenisa,vseki triabva da zapochva s "O"tochki I eto sega vigdame,che GD zaslujeno e 6ti za krainia turnir.No 2018ta triabva da si zashtiti tochkite I ako ne uspee,moje da go vidim otnovo mejdu 20 I 40to miasto!Tova,che izpusna final v PARIS e fakt.Uspeh v LONDON
55
0
 
6
 
! Отговори
До 59/63 преди 6 години
Ти сега какво! Искаш да влизаме в безмислен спор с теб, че бъркаш ли или просто чак сега се усети, че пишеш неистини? Всеки, който се интересува от тенис само може да си провери до кое място са стигали сестрите Малееви, но за мъжкият ни тенис класирането на Гришо отдавна е рекорд. Орлин Станойчев успя да влезе са малко в топ 100 и това е.
54
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОК! Местя!
53
2
 
2
 
! Отговори
от 59 преди 6 години
Просто ми е любопитно ,доколко потребителите на този сайт следят тениса.:-))
52
2
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Отдавна се знаеше, че нашия Гришо ще е шести от днес 06.11.2017. Точките вече си ги бе спечелил и никой не можеше да го измести. И нещо малко позакъсняло - брилянтен ход на Гришо с пускането на Джон Иснер срещу дел Потро на турнира в Париж. Резултатът се вижда - дел Потро няма да е сред осемте най-добри, а дел Потро е значително по-труден противник за Гришо в сравнение с Джак Сок или в сравнение с Иснер.
51
1
 
18
 
! Отговори
Толерастия преди 6 години
Ейййй!!!!! Девствени кестени, хейтове долни, гнусни.... Това, което момчето е видяло и преживяло, вие насън не можете да си го представите дори!!! Когато(май никога) успеете да постигнете и 1% от неговия успех, пък бил той и чисто меркантилно измерен чрез пари, коли гаджета, ранглисти и т.н. друга песен ще запеете. Но няма как да го постигнете, защото сте безкрайно ограничени от собствената си простотия.
50
1
 
22
 
! Отговори
НТМ преди 6 години
Човекът е млад, успешен, красив, известен. Излиза с известни жени, радва се на живота, и му личи, хората /не българите/ го познават, радват му се, съпричастни са ... това обаче изглежда не понася на много българи, поне като им четеш коментарите. Срам! Направо имам чувството, че на някои от вас ще ви привършат жлъчните сокове.
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не рекорд само за Григор а и рекордно място на български представител в тениса.Малеева достигна до 8 място.Т.е. имаме нов рекорд за България.
48
10
 
4
 
! Отговори
до 53 преди 6 години
Не бе, да знаеш че Мария Шарапова е била девствена за Григор.Аз поне се сещам за около десетина, които са били в Топ-3 през последните няколко години, както и за още толкова звезди на НБА, както и за няколко рок музиканти и разни синчета на милардери от САЩ.Григорчо общо взето е най-големия оръ-ф-ляк в списъка й.Намери напремер да видиш какъв истински мъж, а не момченце и красавец е Саша Вуячич, пък тогава коментирай по теми, с които въобще не си запознат.
47
1
 
7
 
! Отговори
до 53 преди 6 години
Хуан Карлос Фереро - 2004 г.Анди Родик - бивш номер 2 в световния тенис - 2005 г.Адам Ливайн - фронтмена на Maroon 5 - 2005 г. Чарли Еберсол, син на президента на телевизионния канал NBC Sports & Olympics - Дик Еберсол - 2008 г.Мога да ти напиша още 10-ина но можеш да си ги намериш и сам.Виждам че ползваш Интернет.Саша Вуячич - словенски баскетболист на Ню Джърси, с който дори стигнаха до сватба през 2012 г.Саша Вуячич, Анди Родик
46
4
 
3
 
! Отговори
ТТ преди 6 години
До #51 А в Синсинати турнира какво беше, разбирач?
45
10
 
0
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Не знам дали само при мен е така, но съм забелязал Гриша, като бие и на другият ден вали дъжд, а аз искам да грее слънце, да мога да си правя ежедневният джогинг!
44
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 51 Григор има един Мастър в кариерата си. Първо се запознай и тогава пиши глупости.
43
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои са тези гаджета на Шарапова, че Григор да е бил просто "поредното гадже на Шарапова"?
42
12
 
4
 
! Отговори
Бай Ганьо в Европа преди 6 години
дo 36Гришо е, така е известен в Асково. Ако щеш и до Париж и Ню Йорк да стигнеш, винаги трябва да знаеш откъде си тръгнал, в случая от българското село
41
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така както вървят работите, току виж е станал N1 без да е спечелил нито един голям шлем.

Спонсорирани публикации