Австралия взе предпоследната виза за Световното

Миле Йединак герой при 3:1 над Хондурас в баража-реванш
15 ное 2017 15:00, Красимир Ангелов
2
Австралия взе предпоследната виза за Световното
Снимка: БТА

Австралия стана 31-ия финалист на световното първенство по футбол следващото лято, след като в баража победи Хондурас с 3:1.

Преди няколко дни първият мач между двата тима завърши 0:0, така че "кенгурата" хвърлиха в екстаз феновете си в Сидни, класирайки се за 4-и поредни финали.

Капитанът Миле Йединак се превърна в неочакван герой за своя отбор, след като реализира на практика и трите гола за отбора си и осигури визите за Мондиала.

Той вкара два пъти от дузпи, но ключовото попадение бе 9 минути след началото на второто полувреме, когато стреля от свободен удар, а след рикошет в Хенри Фигероа топката заблуди вратаря и спря в мрежата.

Мейнър Фигероа вкара късен гол за гостите дълбоко в добавеното време, но това твърде малко утешение за Хондурас, който не успя да се класира за трето световно първенство.

Последният финалист за надпреварата ще излъчат Нова Зеландия и Перу, които приключиха при 0:0 в първия мач от плейофите.

Още новини от световния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Хондураските футболисти могат да дойдат в България заедно с резервите, треньорите и феновете. И те имат право на Пособия. Насан Борисоффф спи ли? Ще ги лапнат под носа ни румънците!
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво дано станат европейски!

Спонсорирани публикации