Гришо на крачка от историческо влизане в Топ 3

Победи над Буста и Сок ще го пратят зад Федерер и Надал
17 ное 2017 12:00, Веселин Коларов
25
Гришо на крачка от историческо влизане в Топ 3
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров може да завърши годината на трето място в световната ранглиста, ако спечели следващите си два мача на заключителния турнир на АТП в Лондон.

Димитров вече си осигури място на полуфиналите, където ще срещне Джак Сок (САЩ), но преди това тази вечер трябва да изиграе последната си среща в група "Пийт Сампрас" срещу Пабло Кареньо Буста (Испания).

Хасковлията в момента е четвърти в света с 4050 точки, а успехи над Буста и над Сок ще означават, че той ще събере 4650 точки и ще изпревари третия в класацията на АТП Александър Зверев (Германия), който има 4610 точки, но вече отпадна от надпреварата в Лондон.

Ако загуби от испанеца довечера, Димитров пак ще има възможност да приключи сезона като номер 3 в света, но ще трябва задължително да спечели титлата.

Две загуби в следващите два мача пък могат да означават, че българинът ще завърши годината като номер 5, но това е възможно, само ако Сок триумфира с трофея.

При всички случаи след края на турнира в британската столица Димитров ще подобри рекордното си класиране, което е шесто място.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е неземни *** македонците дават гришо на нормалните канали вие го давате ненорнални сге
18
1
 
1
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
Тоя е друг играч;)
17
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, тоя испанчето не беше ли Баутиста Агут , ... що го пишат тука Буста ????
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала момче ! И си голям спортист, и си симпатяга и ние обикновените българи ти се радваме и те обичаме. Дади и урок и на Бербатов и на Казийски ,че си българин ,защото и ние не обичаме корумпираната ни държава ,дори я мразим ,но не можем да се откажем от хубавата ни родина България !
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, махам "двата ветерана и двата контузени", ама пак остават - един късметлия-Гришо и 90+ "некъсметлии"- всичките от топ100. Гришо на жребий ли го е спечелил това 4 (потенциално 3-то) място? Защо другите не са там, а Григор е? Размисли и страсти...
14
2
 
23
 
! Отговори
Smej преди 6 години
Виждал съм какво правят годините с велики шампиони. Последният пример беше Болт. Гришо не е виновен, че по-големите с десет години от него остаряват за тениса - започват да се контузват и да отпадат. Така че - без Федерер, Надал, Джокович и Мъри - това есветът на тениса до две три години. Въпросът е къде ще се намести трайно Гришо. Защо не от 1 до 5 място,докато му дойде и на него времето. С 50 милиона евро в сметката. Прекрасен пример е Гришо за успех.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3Ооо Сидни, айде добре дошъл. Виждам че за празниците са те пуснали от заведението за хора със специални нужди. Да ти призная липсваше ми да ми разказваш как отиваш да се поразходиш и да погледаш залеза на брега на Сидни... в 2 посред нощ....
12
2
 
13
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
До шматкаТочно така, сега ще трябва да пуснат 20 новини за катастрофи с жертви, 15 за разстрели, 3 за бомбени атентати и поне още една дузина гадости, за да балансират.Все пак баланс трябва да има 1 добра и 200 гадни новини
11
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек ако чете простотиите тук, ще си каже че редовно имаме тенисисти номер 1 в света и това което прави Гришо е нищо работа.
10
1
 
25
 
! Отговори
До 4 преди 6 години
Имало е и то много в топ три без титла от големия шлем, сегашния 3-ти в света Зверев е добър пример. Но Гришо все пак има два полуфила единия от които тази година в Австралия, което също е голям успех.
9
2
 
23
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Мачкай, Гришо!
8
4
 
20
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Мачкаййййййййййййй завистливите диабетични бомби ...фенове на кока-колата и бургерите от Мкдоналдс :) Мачкайййй Гришооооо !
7
30
 
9
 
! Отговори
сега или никога преди 6 години
Като махнеш двамата ветерана на първо и второ място и трайно контузените Джокович и Мъри, разбираш, че Гришо е по-голям късметлия от Божинката и Кубратко взети заено.
6
38
 
4
 
! Отговори
хихих преди 6 години
Да ама днес Буста ще го победи драматично ,а после Сок ще го смачка . Помним САЩ 94.И там можехме да сме с титлата.
5
3
 
35
 
! Отговори
ами преди 6 години
Една от малкото хубави новини с които ни заливат всеки ден!Браво Гришо и късмет!
4
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успеха на Гришо е гигантски, успя да се възползва от пропадането на някои от фаворитите в предишни години, но и показа че е способен на тенис от най-висока световна класа! Нищо не му пречи догодина да се бори и за първото място, Надал и Федерер скоро ще започнат да се задъхват, основния му конкурент за мен ще бъде Зверев.
3
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли тенисист бил 3ти в тая листа без да е печелил някога турнир от големите 4?
2
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Д.ришо ти си в топ листата на бабоебите, а за тениса Надал и Мъри ти пращат поздрави, както и аз от СиднейАвстралияя
1
13
 
34
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Стига сте писали за Гришо че Волгин се сърди.