Променят писти във Формула 1 за повече изпреварвания

Рос Браун призна, че се обмисля подобна възможност
3
Променят писти във Формула 1 за повече изпреварвания
Снимка: Reuters

Новото ръководство на Формула 1 обмисля вариант да промени конфигурацията на някои писти в опит да направи състезанията по-интересни, разкри изпълнителният директор Рос Браун.

Още миналата седмица след Гран При на Абу Даби Люис Хамилтън се оплака, че трасето "Яс Марина" не е подходящо за изпреварвания, като е възможно по пистата да се направят скоро корекции, но тя вероятно няма да бъде единствената.

"Вече се работи по отношението на развитието на пистите и ние вече обсъждаме с някои трасета възможните промени в опит да се подобрят състезанията", коментира Браун.

"Започнахме да ровим в архивите, за да се върнем към годините, в които е имало повече изпреварвания и да разберем на какво са се дължали те и дали на въпросните писти това е било така. Цялостно обаче трябва да разберем какво всъщност означава добро състезание".

"В този ред на мисли е необходимо да преценим дали един шикан например ще подпомогне изпреварванията и как се отразява той на тясно и на широко трасе. Гладкостта на пистата също е от голямо значение, тъй като това влияе върху начина, по който се износват гумите", добави той.

Още новини от Формула 1 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Формула 1Рос Браун
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
13
 
! Отговори
Алов666 преди 6 години
Ако питате Бойко, слагате лампа на колата и изпреварвате без проблеми. Така се прави в Б-я и е работещо като модел. Никой после не смее да Ви изпревари и сте винаги начело. Карате с висока скорост и не важат за вас правилата. Вие се чувствате недосегаеми и винаги завършвате на челно място.