Световният киокушин шампион: Помогна ми отбора!

Националите от карате киокушин федерацията спечелиха 6 медала
14 дек 2017 12:45,
6

На световното първенство за мъже и жени на KWU в Русия националите на Българската карате киокушин федерация спечелиха 6 медала - злато, сребро и 4 бронза.

Титлата в категория до 90 кг печели Александър Команов. Иван Команов - брат на Сашо, грабва сребърен медал в категория до 70 кг, след като губи от представител на домакините.

"Състезанието беше много тежко. Абсолютно всеки български състезател се бореше за златото. С всяка среща се разбира кой е достоен да грабне златния медал. Мога да твърдя, че съм доволен от себе си", категоричен е шампионът Александър Команов.

По думите му карате киокушин е най-твърдата дисциплина, защото дистанцията между двамата бойци е много малка.

"Боецът в стил карате киокушин трябва да умее бойните изкуства. Освен това твърдостта на самия стил предава философия, която показва, че е много е важна концентрацията и дисциплината, а не само физиката. Невинаги побеждава най-подготвеният", допълни пред Bulgaria ON AIR боецът в категория до 90 кг.

Александър Команов уточни, че всъщност киокушинът е семейна традиция в семейството, защото бащата на братята им е личен треньор.

"Българският отбор се представи уникално на Световното в Русия. Бяхме много смели, много подготвени. Подкрепата от отбора ни помогна да стигнем до финал. Баща ни е казвал винаги да плуваме срещу течението", отбеляза бронзовият медалист.

Повече по темата гледайте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
ВТ преди 6 години
До Сънчо82: Това, че състезанията по карате налагат определени правила, не означава, че хората не отработват отделно удари в глава и т.н. и не се подготвят за уличен бой с техники, които са забранени на състезания. Подготовката зависи от школата, сенсеите и нагласата на трениращите за какво точно се готвят.
2
7
 
1
 
! Отговори
suncho82 преди 6 години
Жал ми е за такива каратисти,дето си мислят,че могат да се бият а всъщност те са тези които най-много ядат бой. В каратето няма удари в лицето,освен това самото бойно изкуство е много статично. Аз лично не съм виждал в нито една битка в ММА каратист да победи кикбоксьор или друг.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Много успехи и занапред