България тръгва към медалите в Пьончан с 19 олимпийци

Най-многобройна ще е групата на биатлонистите ни
15 яну 2018 15:30, Красимир Ангелов
4
България тръгва към медалите в Пьончан с 19 олимпийци
Снимка: Булфото

Най-малко 19 спортисти ще изпрати България на зимните олимпийски игри в Пьончан, които стартират на 9 февруари. Съставът на делегацията ни предстои да бъде официално утвърден от БОК на 23 януари.

Най-многобройна ще е групата на биатлонистите, като ще участваме с пълен отбор от петима мъже и пет жени. В ските имаме две квоти за мъж и жена, три са в бягането и две в сноуборда за Александра Жекова и Радослав Янков.

Последен, в събота, място на игрите си осигури и ски скачачът Владимир Зографски.

Потвърдена е и квота при мъжете в спускането с шейни. Окончателна яснота ще има след 21 януари, когато повечето международни федерации ще обявят списъците, тъй като е възможно да има отказали се.

Зографски се класира с голяма доза късмет в последния момент. Той завърши на 26-о място в състезанието по ски полети от Световната купа по ски скок на голямата шанца в Бад Митерндорф (Австрия). Българинът не успя да преодолее квалификациите в петък, но участва в надпреварата като първа резерва след отказването на Дмитри Василев от Русия. Той постигна опити от 195.0 и 183.0 метра и получи 328.6 точки.

Със спечелените първи 5 точки за сезона Зографски си осигури квота за Пьончан и за втори път в кариерата си след Сочи 2014 ще участва на олимпиада.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЪЛГАРИ - ЮНАЦИ....БЪЛГАРИ - ЮНАЦИ ! ! !
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде тръгват поредните екскурзианти.
2
9
 
8
 
! Отговори
Гоце преди 6 години
Тръгват като аслани и ще си върнат посрани. 100 на 100. Закрийте най- сетне това идиотско министерство на спорта и увеличете пенсиите с 10 %!!!
1
8
 
8
 
! Отговори
ф преди 6 години
Кви медали бе смешници ?!!

Спонсорирани публикации