Северна и Южна Корея преговарят за Олимпиадата?

Засега КНДР ще изпрати музиканти, танцьори и оркестър
15 яну 2018 14:05,
5
Северна и Южна Корея преговарят за Олимпиадата?
Снимка: Pixabay

Официални представители на двете Кореи обсъдиха на среща в Панминчжон, която беше днес, предложението на Севера да изпрати група музиканти и танцьори на Зимните олимпийски игри в южнокорейския курорт Пьончан.

След срещата стана известно, че КНДР ще изпрати оркестър от 140 души, който ще изнесе концерти в Сеул и град Канин, където ще се състои част от олимпийската надпревара, съобщи БТА.

А на 17 януари тази година ще се проведат преговори, стана ясно днес, на които ще се реши участието на Севера в олимпийските игри в Юга следващия месец. Информацията обяви министерството на националното обединение в Сеул, цитирано от Ройтерс.

Пхенян предложи работната среща да се състои в южнокорейската част на граничното селище Панминчжон в демилитаризираната зона между двете страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече има общо решение, двата олимпийски отбора - на Севера и Юга - да минат в една обща колона на откриването на олимпиадата в ЮК.
4
0
 
3
 
! Отговори
към 2 преди 6 години
Миналият четвъртък Путин нарече Ким грамотен и зрял политик.
3
0
 
3
 
! Отговори
към 2 преди 6 години
До 31.12.17 г абсурдно беше да се помисли за преговори и участие на КНДР на олимпиадата. Дълбоката промяна настъпи след кратката новогодишна реч на Ким Чен. Той говори не само за възможно участие на СК спортисти на олимпиадата, а и за сериозни и задълбочени преговори за възможно обединение на Севера и Юга.Само десет часа след края на тази реч, ЮК вече беше готова със съгласието си за преговори и участие на СК спортисти. Веднага беше резервиран хотел за тях с над 500 места. Путин нарече Ким грам
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен1Това ирония ли беше? Хем звучи сериозно хем е напълно ъпсурдно.
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Саво под мъдрите напътствия на Любимия Лидер на Корейската Народна Демократична Република - Маршал Ким Чен Ун, е възможно двете Кореи да се обединят. За целта краварите, окупирали Южна Корея трябва да бъдат изпепелени, а Дедо Тръмп да получи инфаркт. Докато Таварищ Путин и Китаеца не забият знамената си над Фашингтон, мир по света няма да има!