Кой ще ни представя в ПьонгЧанг? Владимир Зографски, ски скокове

Той е единственият българин в ски-скоковете
25 яну 2018 19:37, Красимир Ангелов
5
Кой ще ни представя в ПьонгЧанг? Владимир Зографски, ски скокове
Снимка: Reuters

Dnes.bg продължава да ви представя родните олимпийци, които ще се състезават за страната ни на предстоящите зимни олимпийски игри в Пьонгчанг.

Още по темата

Владимир Зографски е роден на 14 юли 1993 година в Самоков и е единственият българин в ски скоковете. Най-големият успех 24-годишния самоковчанин е от 2015 г., когато печели златен медал на Зимната Универсиада на шанцата в Щръбске Плесо, Словения.

В стартовете за Световната купа по ски скокове през сезон 2010/11 постига страхотни резултати, между които 16-то място в Оберстдорф и 19-то място в Гармиш-Партенкирхен. През сезон 2011/12 заема осмото място на голяма шанца на състезанието в Лилехамер. През следващия сезон, 2012/13, заема десетото място на голяма шанца в Енгелберг, Швейцария.

Зографски има успехи и на световни първенства. През януари 2010 на шампионата на планетата по северни дисциплини за младежи в Хинтерцартен се класира на седмо място, след като е трети в първия скок. На Световното първенство за младежи в Отепаа, Естония през януари 2011 печели златен медал. По този начин става първият български ски-скачач, постигал това.

За него това ще е втора Олимпиада след Сочи 2014. На малката шанца не успя да преодолее квалификациите, а на голямата шанца се класира на 47-мо място, което се оказа недостатъчно за втория финален скок.

Още новини за нашите представители четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най добрия в света за младежи Владко а ние нямаме шанца в проклетата държава, аз бях от последните преди всичко да се развали и окрадоха. Само една улица на бай уи струва колкото да се направят две шанци по изисквания на ФИС ама нали по добре да дава на мафията предприемачи не знам си кви боклуциии. Бойко дай пари за шанца, дай за биатлона в Боровец не давай на Доган да реже гора и да прави хотели като градове.
4
4
 
0
 
! Отговори
CoolVN преди 6 години
Не мога да разбера,защо не се пише Пхенян???!!!
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ще пращаме туристи :)
2
1
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Наско Ментата ще ни представлява в дисциплината надпиване с уиски с лед.
1
7
 
3
 
! Отговори
Срам ми е от вас преди 6 години
КНДР изпрати над сто спортисти, а РБ - един.Бедни и богати. Ха познайте.

Спонсорирани публикации