Гришо вече не е в Топ 3 на световния тенис

Марин Чилич изпревари нашето момче в ранглистата
Обновена: 29 яну 2018 12:46 | 29 яну 2018 11:45, Красимир Ангелов
54
Гришо вече не е в Топ 3 на световния тенис
Снимка: БТА

Най-добрият български тенисист Григор Димитров официално отстъпи с една позиция и от днес е №4 в света.

Гришо беше изместен от третото място в ранглистата от финалиста в Откритото първенство на Австрали Марин Чилич. Българинът има 4630 точки, докато хърватинът натрупа 4960 и записа рекордно класиране.

Григор Димитров може да загуби още 250 точки от актива си, след като обяви, че е възможно и да пропусне турнира Sofia Open. Миналогодишният шампион разкри на пресконференция, че има контузия в рамото, с която е изиграл 3 мача на Australian Open.

На върха в световната ранглиста продължава да е Рафаел Надал с 9760 точки. Роджър Федерер, който защити титлата си в Мелбърн, обаче диша във врата му и вече е само на 155 точки от първото място.

Крачка назад направи и Александър Зверев, който се смъкна на пета позиция с актив от 4610 точки. Същото се случи и с Доминик Тийм, който вече е шести с 4610 точки.

От останалите българи Димитър Кузманов регистрира скок от 20 места до №366 със 118 точки, Александър Лазов загуби 72 позиции до №472 сас 75 точки, а Александър Лазаров е №751 (+3) с 25 точки.

Още новини от тениса четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
goliam praz
44
0
 
4
 
! Отговори
??????? преди 6 години
Жалко, че това е решението на синята династия Малееви- Берберян и зет им Стоименов-агента на Гришо, която иска да командва тениса в България! Гришо, ако действително уважава феновете си, не трябва да се подчинява на решението им и да не стане смешен и да може да излезе от измислената ситуация -болки в рамото!
43
3
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Аз не казвам, че е слаб тенесист. Нито пък че е длъжен да бъде ТОП 1. Защо да е длъжен, кому е длъжен ?Казвам единствено, че човек за който ми трябва преводач да го разбера, за мен не е българин. Това, че по рождение си българин нищо не ознчава. И си казвам мнението. Щото имам право на мнение. А фенчетата на Гришо да си ядат ла..та от яд.
42
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моля хора, които не са в ТОП 3 в света в професията, която практикуват, да не дават коментари за Григор Димитров! Благодаря!
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както вчера се видя за пореден път, в историята на тениса има 2 неща - Федерер и всички останали. Нашето момче си е добро, но...дотам, може да се надяваме да спечели някой ГШ, но вероятно ще е на преклонни тенис години, като Вавринка, когато Федерер вече ще е с бас.тун на корта, Надал ще гледа от трибуните накуцвайки, а Джокович, ще е някъде в Индия да се прави на Гуру.Оставете злобата, наслаждавайте се на явлението Федерер, играта и красотата и, докато я има, защото друг такъв едва ли ще има...
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е сега какво от това че е паднал на 4-то място.Това може и да му е върха, може и не. Каквото такова. То видно, че не е от класата нито на Надал, нито на Федерер. Ако успява да се държи в десетката лошо няма.
39
11
 
4
 
! Отговори
ужас сте преди 6 години
Повечето мъже, дане кажа всички на запад са по умели, стабилни, честни и най-вече негнусливи от бай *** насрания бездомник на Европа. Наркоманец на алкохол, кух отвътре, с духовност на круша, свинска, брутална физиономия, непостигнал нищо нито като общество нито като личност седи и мачка като слабак, какъвто е в кошарата за загубеняци България, навън ходи със засрамена глава и жалка походка без никакво самочувствие, защото осъзнава изведнъж колко е назаде в по-реалният външен свят
38
9
 
9
 
! Отговори
кафето преди 6 години
Аз пък зная че никакво рамо не го боли... истината е че Гаранти Коза вече не са спонсор на този турнир, парите са много по малко и най важното... Корейчето е тук,ще участва! Това ще е и победителя от турнира! Нашето момче правилно си е направило сметката,презастрахова се че при отпадане на евентуален финал да не се изложи пред родната публика. Разбирам го,не му се сърдя!
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЯРНО ЛИ ? КОЛКО ЖАЛКО.
36
6
 
5
 
! Отговори
Психодиспансер преди 6 години
Ако имаше класация за даване на акъл от дивана първата 20- ца щяха да бъдат само българи с малки разлики.
35
2
 
7
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
Ооооооооохххх, заредил съм фурната със свински джолан, зеленчук и гъби. След около час ще се блажи!
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
INTELIGENTNITE....shopi minalata godina se darjaha na turnira sqkash sa v Poduene,Nadejda ili Ovcha Kupel......selqni po prizvanie hAAAAAAhahahahahahahahahahahahahaha
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
abe shto ne si triite biletchetata na cherepa i Svinqta a komentirate sport ot koito i chep ne razbirate.......PROSTI....NEGRAMOTEN....BALGARINO
32
1
 
2
 
! Отговори
Naco преди 6 години
"Ти да видиш!?"
31
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По какво се познава истинския Аскюуулия? По това, че от устата му мирише на чесън даже ако не е ял чесън!
30
1
 
13
 
! Отговори
Давай Гришо преди 6 години
Гришо едва ли ще се оправи за арабския турнир в София. По-добре за него ще е първо да си излекува рамото, а чак когато е напълно сигурен, че е физически наред, да участва пак в турнири. В противен случай това в рамото може да стане хронично и той да се откаже от тениса.
29
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Дано да се оправи за София Оупън. Давай, Грише! С теб сме!
28
3
 
6
 
! Отговори
фен преди 6 години
Пожелавам му да оздравее и да продължи да играе, така както игра в мача с Кириос на АО.
27
1
 
3
 
! Отговори
До 23 преди 6 години
До АнонименТи, предполагам това си го чул лично от него..в приятелски разговор, на по ракия??!!!Открито ти го е заявил?Или...ти така си го реши...??? На база професорската ти степен по психология??!!
26
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ай стига с тоя Гришо бе.прекалявате вече.той постигна каквото можа.да е жив и здрав

Спонсорирани публикации