Челси привлече Оливие Жиру

Нападателят подписа за година и половина със "сините"
31 яну 2018 20:11, Красимир Ангелов
0
Челси привлече Оливие Жиру

Челси официално привлече в редиците си нападателя на Арсенал Оливие Жиру.

31-годишният френски национал подписа договор за година и половина със "сините" и ще носи фланелката с номер 18 на гърба си. Той на практика се явява и като заместник на напусналия в посока Борусия (Дортмунд) нападател Мичи Батшуай.

"Челси е един от най-големите клубове във Висшата лига. Те спечелиха много трофеи през последните 6-7 години и аз съм горд, че вече съм част от този отбор и нямам търпение да започна да играя за него", обяви той пред клубния сайт.

От лондонския клуб също останаха доволни от трансфера.

"Оливие е доказан талант от най-високо ниво и ние сме много доволни, че имаме играч с неговия опит в нашите редици", обяви директорът на клуба Марина Грановская.

Малко по-рано Борусия Дортмунд и Челси си стиснаха ръцете по сделката за Мичи Батшуай, който ще доиграе сезона под наем на стадион "Сигнал Идуна Парк". Белгийският нападател беше взет от германците за заместник на продадения в Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг.

24-годишният снайперист ще носи фланелка с №44 на гърба. През миналата година той вкарваше на всеки 88.5 минути с екипа на "сините" от Лондон. Сред всички футболисти във Висшата лига с поне 10 отбелязани гола, само Хари Кейн бележеше по-често от него.

Всички новини около края на трансферния прозорец четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации