Сагата приключи! Обамеянг е футболист на Арсенал

Двата клуба официално обявиха финала на сделката
31 яну 2018 18:08, Красимир Ангелов
4
Сагата приключи! Обамеянг е футболист на Арсенал
Снимка: Арсенал

Пиер-Емерик Обамеянг официално премина от Борусия Дортмунд в Арсенал. Двата клуба потвърдиха сделката за габонския стрелец, като "топчиите" не обявиха подробности около трансфера, освен, че 28-годишният нападател е подписал дългосрочен договор.

Според английските медии, рурците ще получат 56 милиона паунда за голмайстора си, а на негово място ще вземат Миши Батшуай, който в момента минава задължителните медицински прегледи. Той ще играе на "Сигнал Идуна Парк" под наем от Челси.

Обамеянг отбеляза 98 гола в 144 мача за Дортмунд в Бундеслигата и общо 172 попадения в 213 срещи във всички турнири. Официалният сайт на Арсенал изчисли, че на всеки 96 минути нападателят се разписва или дава асистенция.

Все още не е ясно с кой номер ще играе Оба в Лондон, като това ще бъде потвърдено скоро.

След неговото привличане Оливие Жиру най-вероятно ще напусне в посока Челси. На "Емиретс" Обамеянг ще се събере с бившия си съотборник в Дортмунд Хенрих Мхитарян, който този месец беше привлечен от Манчестър Юнайтед. През 2014 г. двамата заедно спечелиха Суперкупата на Германия, след като именно те вкараха головете за победата с 2:0 над Байерн Мюнхен.

Всичко за сделките преди затварянето на трансферния прозорец четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
5
 
! Отговори
тнт преди 6 години
Дано се усети къде е попаднал. В Англия мача се играе 90 минути, трябва веднага да го разбере.
1
1
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
То е ясно, че Михитариан го е "дръпнал". От немските отбори симпатизирам на Борусия Дортмунд, а Абумеянг беше основен стълб в атаката им. Дано намерят равностоен нападател.

Спонсорирани публикации