Карантина в Пьонгчанг, 1200 с норовирус

36 са заболелите в навечерието на Олимпийските игри
6 фев 2018 15:37,
9
Карантина в Пьонгчанг, 1200 с норовирус
Снимка: Rеuters

1200 души от охранителния персонал, ангажиран със зимните Олимпийски игри в Пьонгчанг, са поставени под карантина заради норовирус, който предизвиква стомашно-чревно разстройство.

Във вторник 36 души са заболелите, което предизвика незабавната реакция на организаторите, които взеха мерки, за да ограничат разпространението на епидемията, съобщава gol.bg.

Домакините правят щателна проверка на питейната вода и хранителните продукти, които са използвани от заразените.

"Няколко района са поставени под карантина, за да спрем разпространението на инфекцията сред зрители и състезатели. Сега около 1200 души от службата за безопасност временно не работят.

Те са заменени от армейски подразделения. Този вирус не е опасен - обичайно след два дни симптомите изчезват", коментира изпълнителният директор на Олимпийските игри Кристоф Дюби.

Симптомите на норовируса включват гадене, повръщане, диария, стомашни и мускулни болки, главоболие и температура. Произходът на заболяването на този етап не е установен.

Всичко за Олимпиадата четете тук


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
4
 
! Отговори
политикофоб преди 6 години
ей сега ще се разболеят и хамериканските спортисти и ще пият едни, иначе позабранени лекарства, но понеже са за американски спортисти, ще им разрешат. А за другите не, само за американските. После - не няма политика в спорта!!!
2
0
 
12
 
! Отговори
Майтап преди 6 години
"Симптомите на норовируса включват гадене, повръщане, диария..."- Само си представета каква ще е "картинката" на бобслея, кърлига и биатлона;)Да не говорим за фигурното пързаляне ':!)
1
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На такива загубени места не трябва да се провеждат големи спортни мероприятия!

Спонсорирани публикации