Официално: КАС отхвърли жалбите на руснаците за Пьонгчанг

47 руски спортисти и треньори няма да участват на игрите
9 фев 2018 09:40, Веселин Коларов
56
Официално: КАС отхвърли жалбите на руснаците за Пьонгчанг
Снимка: Reuters

Спортният арбитражен съд (КАС) отхвърли жалбите на общо 47 руски спортисти и треньори и те няма да участват на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.  

Руснаците обжалваха своето изключване от Игрите, а първоначалното решение беше взето от Международния олимпийски комитет (МОК) заради допинг скандалите от олимпиадата в Сочи преди четири години.
 
"Приветстваме решението, което подкрепя борбата с допинга", заявиха от Международния олимпийски комитет.
 
През декември МОК изключи Русия от олимпийските игри заради системните манипулации на допинг проби. Санкцията обхвана около хиляда спортисти от различни спортове. Доказано чистите от забранени стимуланти руснаци вече получиха покани и ще участват в Пьонгчанг като олимпийски спортисти от Русия. 
 
"Списъкът с покани към някои руски спортисти не е санкция, а е приемливо решение", категорични са от КАС.
 
Олимпийските игри в Пьонгчанг започват на 9 февруари и продължават до 25 февруари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Пьонгчанг 2018
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как няма да ги отхвърлят, Путин е Торбалан, руснаците са марсианските нашественици от война на световете, т.е. изначално лоши. Само американските спортисти са чисти като планински ручей, не умират на 30 години и не са с незвестен пол като братята Уил... сещате се.
29
1
 
31
 
! Отговори
Люис преди 6 години
Според публикациите в навечерието на олимпийските игри в Сеул през 1988 г. Карл Люис е дал положителна проба за допинг и е бил дисквалифициран от USOC, но впоследствие е реабилитиран на базата на молба, в която атлетът твърди, че е приемал лекарства на билкова основа, без да знае точните съставки. В Сеул Люис спечели спринта на 100 м, след като победителят Бен Джонсън, поставил тогава нов световен рекорд от 9.79 сек, бе дисквалифициран за употреба на стероиди.
28
1
 
20
 
! Отговори
Карл преди 6 години
Съмнения, че американският олимпийски комитет (USOC) е укривал положителни допинг проби, имаше още преди година, но сега те се потвърдиха след показаните документи от доктор Уейд Иксъм, бивш директор на комитета в периода 1991 - 2000 г. Неговото изложение е с общ обем от 40 000 страници, 30 000 от които бяха предоставени на сп. Спортс илюстейтед и други 10 000 - на вестник Ориндж кънтри реджистър, твърди SBN.
27
1
 
12
 
! Отговори
рускиня до 21 преди 6 години
Много си нечистоплътен
26
3
 
35
 
! Отговори
рускиня до 24 преди 6 години
"Вън мошениците руснаци от спорта!"?????А какво правим с мошеници американци? С мошеници норвежци? Какво наказание понесли американски спортисти след случаите с Армстронг, с оня плувец наркоман Фелпс?Как така стана,че цялата сборна по ски от Норвегия е болна от астма и приемат забранени лекарства? Къде са дяналри пробите от няколко години на спортисти от САЩ? Бутнати от чистача-приказки за ***, като тебе.Превърнахте спорт в полит.нструмент под предлог борба с допинг- хахахаха
25
3
 
24
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
ФАЩ=империя на злото!
24
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, това е правилното решение.Вън мошениците руснаци от спорта!
23
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесна новина! Хубав петък, кутевисти!
22
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спешно се търсят памперси за Кремъл :)
21
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаврата с руската кочиина е колосална....
20
3
 
30
 
! Отговори
факт преди 6 години
Заради такива политически намеси,все по малко хора гледат олимпиадите и вярват в спорта.....
19
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И последно, къде са санкциитен на МОК за САЩ заради скандала с насилваните гимнастички? Говорим за поколения деца изнасилвани от лекаря на отбора. Говорим за многократни жалби във федерацията им срещу въпросния лекар. И за потулване в огромни размери. Значи руските атлети са наказани, заради "държавно спонсориран допинг", а американсите не са зарад "държавно спонсорирано масово изнасилване на ДЕЦА". Отврат. Покрай тези неща, май няма да гледам повече спорт. Гнус ме е в какво се е превърнал.
18
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спомнете си и скандала в българските щанги. Как от номер 1, българският отбор на практика изчезна. Всички взимат, само че някои имат официално позволение. Защото са болнички. Ако питат мен, всички спортисти, които взимат лекарства за кислород, трябва да бъдат заставени цяла седмица или месец да дишат през сламка в устата. Да видят как живеят болните от астма и белодробна хипертония и какво значи наистина да нямаш кислород. Но това няма как да стане.
17
3
 
27
 
! Отговори
ОТНОВО Майкъл Фелпс преди 6 години
... От Китайците ни е малко страх ... затова тях ще ги пускаме ! :) ... Особено представителките им в спортове , като Вдигане на тежести и борба , където са с ... МУСТАЦИ ... и изобщо ... ама изобщо ... НЕ взимат нищо забранено ... ЧЕСТНА ПИОНЕРСКА !!!!!! ... Добре стана , че разбихме здраво Щангите и борбата в България , че там много медали ни взимахте ... Сега ще са за нас !!! ........ ДА ЖИВЕЕ "АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ" ...... !!! :)
16
2
 
33
 
! Отговори
ПАК Майкъл Фелпс преди 6 години
Трябва да се наказват само Руснаци и изобщо представители на Източно Европейските нации !!! Да си знаят къде им е мястото , отредено от "Господарските" нации , като моята ! Ето ... примерно мен ме пуснаха на Олимпиада на КОКА и солидно количество алкохол и тревица !!!!!! ... Но Марчето Шарапова - НИКОГА ! ... Сестрите ... или братята ?!?! УИЛЯМС изобщо ... ама изобщо ... не взимат забранени стимуланти ... и НЕ им личи ... никак ! А Китайските ЩАНГИСТКИ и БОРКИНИ ... С МУСТАЦИТЕ ?!?! .... ;) !
15
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера по РТ казаха, как Норвежкия отбор носи 6000 дози забранено лекарство за астма на олимпиадата. Кой знае по другите отбори какво се носи и какво се ползва. Така че цялата история е абсолютна подигравка със спорта. Тук не става въпрос, че руснаците са взимали, а другите не са. Става въпрос, че в момента САЩ са във студена война с Русия и по този повод нямат нищо против да смажат всичките им спортисти. За които участието на олимпиадата е цел на живота им все пак. Тъпо, жалко и грозно.
14
3
 
17
 
! Отговори
Майкъл Фелпс преди 6 години
... Няма проблем , бе ! ... Всичко е точно ! ... Да ги наказват ! ...... Мен пък , и колегата , ни пуснаха НА КОКАИН !!!!!!! ...............
13
3
 
34
 
! Отговори
мрасотия преди 6 години
Не могат да победят Русия по честен път и правят мръсни номера,къде тука е спорта?САЩ съсипаха и олимпийското движение.
12
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е, руските спортисти лапат забранени хапове все едно са пирожки.
11
4
 
31
 
! Отговори
лошо преди 6 години
Когато политиката се набърка в спорта това вече не е олимпиада а бардак.

Спонсорирани публикации