Квалификантът Башич отнесе Вавринка в София

Носителят на три титли от Големия Шлем не взе сет срещу босненеца
11 фев 2018 08:16, Анисия Иванова
14
Квалификантът Башич отнесе Вавринка в София
Снимка: БТА

Поставеният под номер 1 Стан Вавринка отпадна на полуфиналите на турнира по тенис от сериите АТП 250 в София с награден фонд 501 хиляди евро. Вавринка загуби от квалификанта Мирза Башич (Босна и Херцеговина) с 6:7(6), 4:6 за 85 минути.

Днес квалификантът ще се изправи срещу Мариус Копил (Румъния) във финалния двубой на третото издание на надпреварата в българската столица.

Още по темата

Първият сет на срещата беше равностоен, като двамата взимаха сравнително лесно сервис-геймовете си. Вавринка и Башич пропуснаха по една точка за пробив и в крайна сметка логично се стигна до тайбрек.

В него Башич започна с мини пробив, но Вавринка отговори, спечелвайки следващите 4 точки. Водачът в схемата обаче изпадна в дупка и от преднина 4:1 допусна изоставане с 4:6. Вавринка отрази първите два сетбола, но при 6:6 допусна двойна грешка и позволи на Башич да стигне до нов сетбол, който той не пропусна 7:6(6) за квалификанта след 48 минути игра.

През втората част Вавринка пръв стигна до пробив за 3:2, след което го затвърди за 4:2. След това обаче настъпи спад в играта му, Башич спечели четири поредни гейма и затвори мача. В неделя Башич ще излезе за първи път на финал в турнир от АТП. Победата над Вавринка е първа над състезател от Топ 20 в кариерата на босненеца.

"Разбира се, че съм разочарован от загубата. Но, както казах и в предишните дни, не съм достигнал до формата, в която бих искал да бъда. Надявах се да запиша още една победа. Моите уважения към съперника, той беше достатъчно агресивен. Той игра много добре и заслужава да бъде на финал. Ще се опитам възможно най-бързо да достигна предишното си равнище", заяви Вавринка на пресконференция след двубоя.

Швейцарецът изигра три срещи на турнира в София. "Не ми беше лесно. Честно казано съм загубил навика да играя толкова срещи подред. Наистина исках да се представя възможно най-добре, но всъщност това е пътят - стъпка по стъпка да се върна към предишното си равнище", добави той.

"Знам какво трябва да правя. Не просто трябва да играя добър тенис и да бъда добър във фитнеса, а трябва да събера всички елементи, за да се получат нещата. Разочарован съм, че отпаднах, но трябва да си направя и няколко положителни извода. Надявам се да се представя по-добре на следващия турнир", коментира още швейцарецът.

Днес в последния ден на турнира са финалите на двойки от 14.00 часа и на сингъл - след 17.00 часа.

Още за спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е много ясно, че Гришо ще откаже, той се бори за нр1 в Света и турнирът в Сф му дава мн малко точки, сега ще ги разбие всички в Ротердам и Берлин.
10
7
 
4
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Жалко, че Гришо има проблеми в рамото и не можа да си вземе едни почти сигурни 250 точки от турнира в София. Сега на турнирът в Ротердам са се събрали доста силна компания - Федерер, Гришо, А.Зверев, Вавринка, Гофен, Бердих и още няколко много силни тенисисти.
9
5
 
13
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 6 години
То Гришко веч1е тринира за турнира в Белгия. Уж беше страшно контузен,ама само за БГ тия дето изпонакупиха билетите сега ги дават по 10 лева хаха ама няма кой ги вземе !!!!!!!
8
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бат Гришо не го мислете. Той си е калкулирал нещата. От тук, от там, му капе в сметката. Та, и да го бъзикате говори или не говори български, все тая.
7
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашия дришу много бързо се възстанови след като отказа участие в София! Явно е пил уранжада у хаскоото
6
8
 
22
 
! Отговори
гого преди 6 години
а къде е българчето, то за бг публика шортите няма да си обуе. Хайде превъзнасяйте си го.
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отпаднал,Вавринка,но ще вземе някой точки,а нашия ще се лиши от миналогодишните!
4
5
 
16
 
! Отговори
Dришо преди 6 години
Аз затова се отказах,да не се орезирим ,пред родна публика!Яле кви напинящи за слава тенесисти са поканили,Башич,Копил и онова казахстанче,че му не знам името!
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спонсорите може да се решили да спечелят от тото след като Григор ги отряза и не можаха да спечелят от него.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Муахахахах...балъци, видяхте ли сега за кво си дадохте парите? Да гледате някакви анонимници в зала армеец. Това ли ви е силен турнир? Нашия *** ненапразно го отказа за смешните пари от наградния фонд. А Вавринка е пълна скръб- от човека победил Новак Джокович във зловещият финал на Ролан Гарос, сега се е превърнал в един посредственяк.
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че той тук не е дошъл за тениса, а за kурвите.

Спонсорирани публикации