Олимпийска шампионка спаси куче от... клане

Фигуристката Меган Дюамел иска да го вземе със себе си в Канада
12 фев 2018 17:15, Красимир Ангелов
21
Олимпийска шампионка спаси куче от... клане
Снимка: БТА

Канадската фигуристка Меган Дюамел, която се състезава при спортните двойки заедно с Ерик Радфорд, спаси корейско куче, което е отглеждано за клане, съобщава "Ню Йорк Поуст".

32-годишната фигуристка, която спечели златния медал в отборната надпревара по фигурно пързаляне на олимпийските игри в Пьончан по-рано днес, има намерение да вземе кучето със себе си в Канада.

Представител на организацията за защита на кучетата в Република Корея обеща да съдейства за всички юридически въпроси, за да може кучето на напусне страната.

"През голяма част от времето той просто иска някой да го носи. Дори не си играе, а само ходи след нас и иска да го взимаме на ръце", заяви Дюамел.

В провинция Квандон, където се провеждат олимпийските игри, има повече от 200 ферми за отглеждането на кучета, чието месо е деликатес. Ежегодно около 2 милиона кучета се използват за храна в Република Корея.

Още новини от зимната олимпиада четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Зизи преди 6 години
Какви ли не работи прочетох. Хищник не се изхранвал с хищник, въпреки че нито хората, нито кучетата са хищници. Извратено било да убиеш куче и делфин, но крава и прасе-не.... Супер тъпунгерска история. Важното е, че мацката е единствената, спасила животно, защото е веган, а сега и златен медалист☺☺☺
17
0
 
1
 
! Отговори
Криско от Каспичан преди 6 години
Абе тези корейци, са и досущ като виетнамците !Много добре си спомням че тези юнаци когато бяха пратенида работят в страната ни в началото на 80-те години на миналиявек, изяждаха бродещите кучета в свободния периметър от няколко километра около общежитията им !
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко незабавно да проучи въпроса с износ на кучета!Я,колко поmiяри има по улицата на Бг градове,тъкмо и някой долар ще влезе в бюджета!
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До култура е разбира се , НО! Кучетата са толкова близко до хората емоционално, радват се и тъгуват с теб, абе за мен е извратено да ги убиваш за месо, така е ис делфините! А една крава, освен да те изгледа тъпо....
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия са решили да спасяват еквивалента на нашия бройлер,и после се чудят що не ще да ходи а да го носят,е всеки си има право на домашен любимец,ама в корея определено ще ги гледат странно,както ние бихме гледали някой,който спасява бройлер
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако наистина са изяли лебедите във Варна, са егати ***
12
0
 
4
 
! Отговори
киро преди 6 години
*** във варна изядоха зимуващите лебеди, това е още по гадно.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
7 - Не знам ... Врабчетата ядът всякакви буби и подобни. Котката ми, като види врабче кацнало на терасата, ще се опита, да отнесе пердето ис къклото, само и смао, да го докопа.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
9 На индийците, които са ... 1/10 от населението на тази планета имаме повдига от мисълта, че ние си похапваме телешко. Огромна част арабският свят (сред тях има и малки християнски общности) не могат дори и да си помислят за свинско. Апък евреите не ядът миди. Всичко е култура и наложени мнение, нищо повече.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия азиатци са егати диваците. Как ще ядат кучета бе? Японците пък ядяли делфини и китове. Изобщо в Азия ядат всичко което мърда.Смятайте че ако настане световен глад тия ще са първите които ще възродят канибализма.
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6Не знам кой какво предпочита, но си спомням, че когато у нас имаше виетнамци нямаше толкова кучета.
7
9
 
13
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
В хранителната верига на природата хищник не се изхранва с друг хищник, освен в краен случай. В този смисъл това е цивилизационно извращение. Както и канибализма.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Японците не ядат кучета, само корейците и китайците.Японците, от своя страна, ядат делфини.
5
2
 
9
 
! Отговори
Жорко преди 6 години
Може мацката да иска да започне да си ги отглежда тези кученца в Канада, може да иска да отвори Корейски ресторант? В този смисъл, Сингапурците ще искат да помогнат. За задълбочаване на културния обмен между страните.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Други два милиона отиват на чевермето ежегодно понеже това е деликатес в Кореа.
3
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ubiizi na ku4eta sa da jadat ubiizite ujas i v kitai koreja jadat ku4eta moje bi i v japonia kakva gnusotia girkite ku4eta
2
0
 
38
 
! Отговори
Astarot преди 6 години
Щях да напиша, че все едно в България да си имаме организация за защита на прасетата, ама после се сетих, че всъщност си имаме - НСО...
1
0
 
18
 
! Отговори
BG преди 6 години
" .... организацията за защита на кучетата в Република Корея" ?!?Сигурен съм, че тия имат много работа и са спечелили всичките дела срещу малтретирани и вече изядени кучета.

Спонсорирани публикации