Вятърът отложи българското участие в Пьонгчанг

Състезанията по ски и биатлон бяха отложени
Обновена: 14 фев 2018 13:23 | 14 фев 2018 12:45, Красимир Ангелов
8
Вятърът отложи българското участие в Пьонгчанг
Снимка: БТА

Силните ветрове в Пьонгчанг станаха причина за отлагането на състезанието в женския биатлон днес. Дисциплината 15 километра индивидуално при жените няма да се състои по план заради лошото време в Република Корея в сряда.

Очаква се състезанието да бъде проведено в четвъртък. В него трябва да участват българките Десислава Стоянова, Емилия Йорданова, Нина Кадева и Стефани Попова.

"Не искаме да рискуваме с тези условия, които са неблагоприятни за състезателите и за гостите. Това се усеща особено в индивидуалните надпревари с четири рунда в стрелбата", заявиха организаторите пред ДПА.

Слаломът при жените от олимпийските игри в Пьончан също беше отменен до петък заради неблагоприятни климатични условия. В него трябва да участва нашата Мария Киркова.

Това е трети път, в който състезание от програмата на алпийските ски е преместено заради силните ветрове. Очаква се надпреварите при мъжете и при жените да бъдат проведени в различни дни, съобщават организаторите.

Новата промяна в програмата означава, че в четвъртък ще има спускане за мъже и гигантски слалом за жени, докато ден по-късно трябва да се състоят супер-Г при мъжете и слалом за жени.

Силните ветрове в Пьонгчанг продължиха да създават проблеми на организаторите, отлагайки началото и на северната комбинация. Състезателите нямаха възможност да започнат със скоковете, въпреки че върхът на шанцата има специална предпазна мрежа.

Още новини от олимпийските игри четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Знаещ преди 6 години
Според мен здравият разум е този, който следва да осуети по нататъшното ни участие на игрите, а не вятърът. Е, вярно е, че участието е важно /т.е. престиж е дори да се участва само/, но някак си /и понеже ставаме за предимно за смях/ май е по-добре да си подвием опашката и да си приберем т.нар. спортисти ... ! Аз не знам другите държави /от нашия ранг/ как го правят та го докарват поне до заветното 20-то място. Това би бил "огромен успех" биха казали от шапката ...
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че са отложили стартовете та днеска поне да не се излагат нашите туристи.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам досегашните ни "успехи" самото ни присъствие е на вятъра така, че не е кой знае каква загуба.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко, то на нас българите кога ли ни е вървяло, дори и природата е срещу нас..

Спонсорирани публикации