Сензация! Сноубордистка спечели Супер Г в ПьонгЧанг!

Естер Ледецка попари фаворитките, самата тя не повярва
17 фев 2018 10:52, Елка Василева
15
Сензация! Сноубордистка спечели Супер Г в ПьонгЧанг!
Естер Ледецка. Снимка: Reuters

Чехкинята Естер Ледецка е новата олимпийска шампионка в дисциплината супергигантски слалом. Тя поднесе една от най-големите изненади в цялата история на алпийските ски и грабна титлата, изпреварвайки само със стотна от секундата Анна Фенингер-Файт от Австрия, която вече приемаше поздравления за първото място.

22-годишната Ледецка се спусна с №26 и никой не предполагаше на какво е способна. Тя обаче направи състезанието на живота си и въпреки малката грешка, която допусна преди финала, успя да изпревари Файт. Австрийката беше много близо до това да стане първата, която печели дисциплината на две поредни олимпиади, но трябваше да се задоволи със сребърния медал.

Бронзът остана за Тина Вайратер, а голямата фаворитка Линдзи Вон завърши едва шеста. Американската звезда стартира първа и направи няколко грешки по трасето, които я изхвърлиха от битката за медалите. Пред нея завършиха още Лара Гут от Швейцария и Йохана Шнарф от Италия.

След като финишира, Ледецка дълго не можа да повярва на случващото се. Още по-любопитното е, че тя ще участва в ПьонгЧанг и в сноуборд състезанията. Само преди няколко седмици родената в Прага Естер спечели старта за Световната купа в паралелния слалом, проведен в Банско.

Спортни новини четете на gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Jas преди 6 години
Статията е преписана от една камара чужди сервери, но на редактора му е убягнало явно най-важното в нея, това, че изгряваща сноубордистка, която ски кара кажи-речи само за кеф, е спечелила супер-G слалом м/у свтовно известни звезди. NBC дори пуснали реклама когато на пистата излиза Ледецка, президент. на ски федерацията дори успял да поздрави Файтова за златото и хоп, на финала пристига Ледецка и разбива всички. Сензацията е заради специализацията на Ледецка, друга подобна в света няма.
10
0
 
0
 
! Отговори
Грую преди 6 години
Мариане, чехкините са по-грозните от бивша Чехословакия...
9
1
 
5
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Линдзи Вон по ми харесва да я гледам в ПорнХъб, страхотно секси мацка, лъха на долен и извратен, перверзен секс :)))))))))
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е що Линдзи Вон е американска звезда, а ледецка е чехкиня? Кви са тия конкретики? Ми напишете поне европейка или землянка, нещо по-така, да стане ясно :D
7
1
 
22
 
! Отговори
Мариан Кушадасъ преди 6 години
Чехкините са пуснати на земята от самия Дядо Господ! Няма други жени като чехкините. Чехкинята прави от мъжа мъж. А даже и да се ожени, пак прави от мъжа мъж. Господа Бог пази чехкините!
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДО 2-АктивистаАбе спирали са ,ама сега почват по време на Олимпиадата ! Я ми кажи, убеден ли си,че само руснаците се допингират ? Ей на това ми отговори...
5
2
 
4
 
! Отговори
prostyu преди 6 години
Родената в прага, а не родена в прага.
4
9
 
5
 
! Отговори
ДО 2-Активиста преди 6 години
Активисте,и тук ли политика бе? Вие сте увредени хора ,неспособни да гледате нормално на реалният живот.Аман!!! По време на Олимпиада и войните са спирали,а откакто се пръкна вашата идея за ,,световна революция" и битка с класовия враг и това се мъчите да стъпчете.Става дума за спорт,за шоу, а не за политика бе,чугунени глави!!!
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вон - вон! Тук трябва най много да съжалява Лара Гут!
2
14
 
23
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Сега трябва да отстранят и Чехия от ОИ !!! А на първите пет да открият допинг,та да може краварката Вон да се дореди до медал...
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами имат момичета хората! Наште само герберастките им претенции големи.Да се избират за министри, председатели на БФФ и да се перчат когато няма конкуренция и Милан! Това сутринта беше красота и олимпийска магия! Австрийската империя се възражда!

Спонсорирани публикации