Чехия би шута на САЩ в хокейния турнир

Вратарят Француж се превърна в герой за своите
Обновена: 21 фев 2018 12:33 | 21 фев 2018 11:07, Красимир Ангелов
14
Чехия би шута на САЩ в хокейния турнир
Снимка: БТА

Хокейният вратар Павел Француж се превърна в герой за отбора на Чехия, след като отрази всичките пет наказателни удара към вратата си и помогна на чехите да победят САЩ с 3:2 след изпълнение на дузпи (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0).

Така чехите станаха първият отбор при мъжете, който се класира за полуфиналите на хокейни турнир в Пьонгчанг, а за място на финала те ще спорят с победителя от срещата между Норвегия и Олимпийските спортисти от Русия.

Срещата в хокейния център в Ганнън бе изключително равностойна още от самото начало, макар американците да успяха да открият резултата сравнително рано. Още в седмата минута Райън Донато се възползва от подаване на Трой Тери, за да открие резултата.

Чехия обаче отговори девет минути по-късно, когато Ян Ковар намери Ян Колар и той изравни.

В 29-ата минута на мача Чехия осъществи пълен обрат чрез Томас Кундратек, но 129 секунди по-късно тимът на САЩ изравни чрез Джим Слейтър, въпреки че в този момент "янките" бяха с човек по-малко на леда. Това обаче се оказа последният гол в редовното време, а дори и в 10-минутното продължение ново попадение не падна, което наложи изпълнението на дузпи.

При тях Петър Кукал вкара единственото попадение за чешкия тим, а Француж спаси всички изстрели на американците към вратата си.

Още новини от олимпийските игри четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Х преди 6 години
Относно легионерите на Олимпиадата- няма ги! Трябваше да слушате информацията или да я прочетете! А руснаците са с орязан отбор,момчетата са от тяхното първенство! И....съответно бият другите отбори,напук на Бах и заговорът срещу руските спортисти!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анал либераст преди 6 години
браво, бой по фашагите кравари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези които пишат че Чехия и Русия са с играчите от НХЛ въобще не знаят за какво говорят. Всички чужденци са си в отборите и си играят в северна америка. Това включва Шведи, Финландци и т.нат. Живея в Канада та знам за какво говоря.
8
1
 
2
 
! Отговори
Тошко Петков преди 6 години
жълти, между другото и при другите е така
7
0
 
7
 
! Отговори
Тошко Петков преди 6 години
Време беше
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те играчите им от нхл играят чешкия национал и в червената машина. Руснаците смазаха Норвегия. Сега ще е интересно Канада- Финландия
5
11
 
6
 
! Отговори
жълт преди 6 години
Щатите и Канада са без играчите си от НХЛ. Канадският треньор е събрал хора които играят по разни третодивизионни първенства или пред играещи из Европа пред пенсиониране. Как да се очаква да направят нещо?
4
2
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Последно, как се казва вратаря - Француж или Француз? :))
3
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Чехия би шута на САЩ в хокейния турнир"Путин направи същито в политическия хокей. Изобщо говедарите стават само да си изпробваш шутовете в дебелите им ***
2
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега остава WADA да си свърши работа и половината чехи да се окажат назобени.
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно ще играят с Русия полуфинал- ще е интересно. Другия полуфинал също ще е интересен Швеция срещу Канада най- вероятно. Канадците имат труден четвъртфинал, но мисля ще го вземат. А щатите си бяха доста слаби на тая олимпиада.

Спонсорирани публикации