Олимпиадата в Пьончанг - оценена високо от МОК

Домакините свършили фантастична работа за игрите
25 фев 2018 15:15, Петя Славова
16
Олимпиадата в Пьончанг - оценена високо от МОК
Снимка: БТА

Всички участници на олимпиадата в Пьончанг оцениха високо нивото на преведените игри. Това заяви пред журналисти президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах.

"Условията, които бяха предоставени на спортистите - олимпийското село и обектите, са оценени високо. Нито един от състезателите не изрази недоволство. На това спортистите отговориха с великолепни резултати и написаха своята лична история. Ние видяхме очаквани резултати, но и многократно бяхме изненадани. Това е същността на олимпийските игри, състезанията преминаха великолепно", добави Бах.

Още по темата

"Ние станахме свидетели на рекорден брой национални олимпийски комитети, които участваха в игрите - спортисти от Русия, шест страни направиха дебют на тази олимпиада. Зимните игри стават все по-популярни, което е голям успех", коментира президентът на МОК.

Според него, домакините са извършили фантастична работа, пише БТА.

"Ако помислите, преди едва десет месеца на какъв етап бяха тези игри. Дори стоеше въпрос ще бъдат ли проведени в Пьончанг, ще бъде ли гарантирана безопасността на спортистите. Редица държави не желаеха да закупят билети, да стана наши партньори и дори се колебаеха дали да пътуват до Република Корея, но резултатите са налице", заяви Бах и добави, че организационният комитет ще приключи с печалба тези зимни игри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: ОлимпиадаПьончанг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТи ли им държа шишенцата с урината, джудже?
10
4
 
5
 
! Отговори
преди 6 години
Малка Норвегия взе 5 пъти повече медали от "великите" съветски зобари...
9
1
 
9
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 6 години
Че кога почна, че и свърши тази олимпиада? Нещо много кратка ми се видя, пък и освен двете злата на Естер Ледецка в различни видове спорт и победата на шведите в биатлона, май нищо друго интересно не се случи!
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаквам WADA да открие, че руснаците присъстващи на мача за финала по хокей на лед скандирайки Русия, Русия са подействали като допинг за хокеистите което разбира се автоматично води до отнемане на медалите им.
7
0
 
23
 
! Отговори
норж астма преди 6 години
ние организацията на страдащите от астма в норвегистан се представихме много добре. употребихме 6000 опаковки в кореа щото въздуха беше много рядък нещо и едни частици имаше от опитите на ким.
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До лошо Това беше най-тъпата олимпиада манипулирана от фащ!Най-негледаната защото първо е в държава с огромна разлика във времето и второ държава останала във традициите си и в живота в 15 век! медалите се раздадоха на случайни и незаслужаващи спартисти.С една дума беше едно голямо нищо!
5
1
 
30
 
! Отговори
продажници преди 6 години
МОК съсипа олимпийското движение и дух.
4
0
 
24
 
! Отговори
браво преди 6 години
Много от"чистите"държави нямат и един медал а репресираната и унизена Русия има медали и даже победи САЩ и Германия на хокей и взе злато.МОК и САЩ са бедни че не сломиха Русия.
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МОК изпълни задачите на американските жандарми. Естествено , че ще се похвали.Обичам спорт и чакам олимпиадите с радост. Всяка може да ми е за последно. Тази не ми хареса, нямаше дух. Нямаше настроение. Единствено ме зарадва състезанието на шейни, където се пускаха едни мъже, нямаше зрители, а те се забавляваха истински като деца! Напомниха ми за детството - имаше настроение и удоволствие, наистина беше игра.
2
1
 
27
 
! Отговори
лошо преди 6 години
МОК се продаде на САЩ и намеси политиката в спорта,заради това пострада спорта и хората вече не гледат олимпиади.
1
3
 
32
 
! Отговори
НОК на Русия преди 6 години
Важното е,че нито един норвежки астматик не пострада ,благодарение на 6 000 дози...

Спонсорирани публикации