Над 500 каратеки по Шотокан Карате–До участваха на националното първенство

БФШК проведе своето 13-то състезание в София
26 мар 2018 19:08, Александър Попов
0
Над 500 каратеки по Шотокан Карате–До участваха на националното първенство

На 24 и 25 март в София се проведе 13-тото национално индивидуално първенство по Шотокан Карате-До в зала "София" в Борисовата градина. В състезанието взеха участие 527 каратеки от 35 клуба на Българска Федерация Шотокан Карате-До /БФШК/.

С голям зрителски интерес бяха наблюдавани основните индивидуални дисциплини Ката и Кумите и през двата дни от първенството. На общо 4 татамита през първият ден от турнира се състезаваха най-малките до 14 години, а през втория ден участваха всички над тази възраст.

БФШК използва случая, за да награди медалистите от световното и европейско първенство от изминалата 2017 година с кимона. За носителите на призовите места от европейска и световна Кохай Купа пък имаше спортни екипи, които бяха осигурени съвместно с официалния партньор на тазгодишното първенство.

Сред присъстващите официални лица бяха Александър Славков - председател на федерацията, Лъчезар Ненов - зам.председател и националният треньор  Димитър Тодоранов.

"Състезанието премина много добре. Всяка изминала година интереса към първенството от страна на участници и зрители расте. Благодарим на министерството на младежта и спорта и Национална спортна база за оказаното съдействие", сподели Александър Славков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Шотокан Карате–До
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари