Гришо продължава да пада, вече е №5 в света

Българинът се смъкна с още едно място в ранглистата
51
Гришо продължава да пада, вече е №5 в света
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров падна на пета позиция в световната ранглиста по тенис.

Димитров, който беше елиминиран в третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Маями през миналата седмица, увеличи актива си до 4635 точки, но беше изпреварен от германеца Александър Зверев, който събра 4925 точки, след като достигна до финала в Маями.

Испанецът Рафаел Надал се завърна за пети път на върха на класацията с 8770 точки. Надал не е играл повече от два месеца заради травма, но се възползва от ранното отпадане на Роджър Федерер в Маями и изпревари швейцареца със 100 точки.

Испанецът за последно беше номер 1 от 21 август 2017-а до 18 февруари тази година, след което Федерер стана първи и увеличи рекорда си на върха на класацията на АТП до 309 седмици.

Трети остава Марин Чилич (Хърватия) с 4985 точки. Шампионът в Маями Джон Иснър (САЩ) се завърна в топ 10. Той е девети с 3135 точки.

Още спортни новини четете в Gol.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Григор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да кажа, че спрямо някой топ спортисти, които са си окровенни елитисти, хасковлията е доста сдържан.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 39Никакви корениене е забравил!НАПРОТИВ!!Той български никога не е говорил а само асковски диалект.А сега се мъчи да не говори на сковски а да говори правилен български ама не му се получава и ФЪФЛИ.Толкова ли сте глупави та не схващате какъв е проблема?!Ама и аз що ли питам като си знам.
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този мишок започна да слиза до мястото което трябва да заема. Избягал е от село, но селото от него не е. Ако ще 100 милиона да има, изработил си ги е. Но толкова смотан и фъфлещ, несигурен, неуважаващ българите, как да го харесвам? Вече ми е безинтересен.
37
3
 
4
 
! Отговори
Кик до 23 преди 6 години
Не ми говори за този , който е забравил корените си.След като не владее български език, лъже , за да избяга от сънародниците си ,унижава ги по този начин , най-добре е в този случай да не се води представител на България.Той се срамува от страната си , не се приема , като един от нас , а ние го възхваляваме.Славата е негова , парите също , да си върви по пътя........
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този фъфлю вече стана банален като Деси и Росен Плевнелиев.
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкъй ***, мачкъй шикалките.
34
3
 
4
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
Мачкъй ..... :)))))))
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До daskal 30Селски, тоя асковски дис е толкова звезда колкото и Гери-Никол.Един обикновен "Прескочи плет-забоди глАва".
32
9
 
2
 
! Отговори
Geri преди 6 години
ЗАВИСНИЦИ
31
10
 
4
 
! Отговори
То6 преди 6 години
Гришо маже да бъде и по-назад, това няма такова значение. Той ни е радвал достатъчно и знам, че ще продължава да го прави.
30
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гриша адмираций към успехите ти, но нека Никол да е по често до теб, ейй тази любов изяжда глави
29
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се отказва докато още е в топ 100
28
13
 
6
 
! Отговори
daskal преди 6 години
Голям народ сме ей. Можем да си оплюем звездите, като че ли са ***. И то защо? Защото не бил дошъл да играе, като имал контузия. Да стиснел зъби и да дойде. Нещо което е напълно непрофесионално - да си рискува здравето за да му се порадват на живо. Много по-важно е да представя България по най-големите състезания. Нямали сме никога по-добър тенисист. Набийте си го в главата и му вярвайте повече. Защото в цяла България няма друг човек, който знае по-добре как се побеждава на корта.
27
4
 
8
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
Късметът работеше за Гришо миналата година-основните асове бяха контузени, той има 2-3 силни турнира , и резултата беше на лице. Сега след връщането на силните, да не забравяме и силната игра на новите, и всичко почва да заема реалността. Пожелавам все пак още късмет, иначе слизането надолу е мъчително, но сигурно!
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 25От години не играел в чаланджъри ама скоро ЩЕ ЗАИГРАЕ защото там му е мястото.А после в Асково ....треньорче.И те така.
25
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милиони мечтаят да влязат в рангликтата на ATP! Целта на им е да влязат и да се задържат в топ 100, което им гарантира приличен живот и след тениса! Григор е световна тенис звезда. Има Мастърс титла, има спечелен Мастърс на осемте най-добри през годината, два полуфинала на турнири от ГШ и т.н. Спечелил е само от наградни фондове почти 15 милиона! Приходите му от реклами са не по-малко, защото е красив и харизматичен! Нашите "патрЕоти - тенисисти" са след 350 - то място!Да е жив и здрав!
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е лошото на българския спорт, постигаме успех в дадена дисциплина (футбол, волейбол, тенис и т.н.) и след това следва бърз регрес. Някак си нямаме традиции и умението да задържим постигнатото и да надграждаме. После следва бърз успех в друг спорт, някакъв временен проблясък и после пак срив. Спомнете си златното ни футболно поколение, а сега...пълна трагедия. После и волейболистите ни, страхотно ниво, всичко е супер... ама за кратко. Сега и Гришо...големи успехи, гордост, но за кратко.
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гришо от години не играе в Чалънджъри и Фючърси.Нали това е Б и Ф групата,където другите ни ,,звезди" а не ,,кауни"падат още в първи ,втори кръг.Ако Григор слезе там ще бие наред но това не може да е стимул .А и парите там са малки.Я критици погледнете Атп -мъже,и вижте какви имена са след Григор В първите 30 има непрекъснати размествания,но ТОВА Е ЕЛИТА на световният тенис и Гришо е от години в него А Т.Бачев и К.Димитров са1,660 и 1,860ти но не ги наричате слабаци.
22
4
 
13
 
! Отговори
До 22 КИК преди 6 години
Ти би ли играл за някой който не само не те уважава ,ами те мрази,,.Пъпеш,***,***,гьотферен,слабак",и т.н.А е години вече в световниятелитА вторият и третият ни/370ти и 740ти/ Те говорят само български но представят ли България?Той въобще може да не се връща повече в България.Ако ще да стане първи за пет години вие пак ще го плюете.Е естественно че ще гледа собственният си живот.И дави кажа: Вълкът не се влияе и интересува от мнението на овцете.
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко зло за добро.Отваря му се възможност да играе в куп нови и "интересни" дестинации където се провеждат Чалънджъри..Няма нищо срамно.Много негови колеги от топ-100 "разцъкват там.Включително тези които бият като боксова круша.