Шампионите от Голдън Стейт поведоха с 2-1 във финалите на Запад

Феновете им определено знаят как да предадат своята енергия на играчите си
Обновена: 21 май 2018 15:42 | 21 май 2018 15:42,
Шампионите от Голдън Стейт поведоха с 2-1 във финалите на Запад

Шампионите от Голдън Стейт се наложиха безапелационно над Хюстън в мач номер 3 от финалната серия на Западната конференция в НБА със 126-85. Така Войните поведоха с 2-1 в серията.

Големите разлики за Голдън Стейт в този мач, в сравнение със загубения предишен двубой в Хюстън бяха две - много по-добра защита и много по-добра версия на звездата им Стеф Къри. Първата част на мача беше сравнително равностойна, но Голдън Стейт все пак се възползваха от 3-4 ключови грешки на съперника си в заключителните минути на двете четвърти, за да натрупат аванс от 11 точки на полувремето.

В третата четвърт дойде моментът Стеф Къри да покаже, че все още е един от най-добрите стрелци в лигата. Той беше перфектен в стрелбата със 7 вкарани от 7 опита в този период, като наниза 18 точки в коша на Ракетите. Енергията на Къри се предаде на съотборниците му, както и на публиката в залата. Хюстън така и не успяха да се възстановят в достатъчна степен, за да опитат финален щурм, и рано хвърлиха кърпата в мача, като загубиха последната четвърт с 20 точки разлика.

Стеф Къри завърши срещата общо с 38 отбелязани точки при 13 от 23 успешни стрелби, включително 5 от 12 от тройката. Другата суперзвезда на Войните Кевин Дюрант също записа поредния си силен мач в тези плей-офи, като се отчете с 25 точки, 6 борби и 6 асистенции. Дреймънд Грийн пък игра на познатото си добро ниво в защита, като затрудняваше максимално съперниците си в пробивите им към коша. Той записа 17 борби и добави 10 точки и 6 асистенции към тях.

Голдън Стейт разиграваха своите комбинации много успешно, като се възползваха по най-добрия начин от бързите си пробиви след грешки на Хюстън. Ракетите завършиха мача с цели 19 търновъра, при само 8 за Войните от Сан Франциско. И двата отбора стреляха малко под обичайното си високо ниво на успеваемост от линията на трите точки (по 32 % за двата отбора в този мач). Голдън Стейт отбелязаха 13 тройки в мача, а Хюстън - 11. Шампионите обаче опазиха много добре двете звезди на Хюстън. Джеймс Хардън успя да вкара само 20 точки при стрелба 7 от 16, а Крис Пол добави 13 точки (5 от 16), 10 борби и само 4 асистенции. Ротационните играчи на Ракетите също бяха далеч от формата, която демонстрираха в предишния мач н техен терен, като единствено Клинт Капела и Ерик Гордън отбелязаха над 10 точки в този мач, 13 и 11 респективно.

След мача, треньорът на Хюстън Майк Д’Антъни призна, че феновете правят атмосферата в "Оракъл Арина" трудна за гостуващите отбори: "Някой ме попита дали тук е трудно да се играе. Да, трудно е, защото това е залата на Войните. Феновете им определено знаят как да предадат своята енергия на играчите си, а когато те вкарат 2 или 3 тройки поред, става нещо страшно, буквално можеш да усетиш вибрациите на въздуха и звуковите вълни в мозъка на костите си."

Мач номер 4 е отново в залата на Голдън Стейт през нощта на вторник срещу сряда, от 4 часа българско време.

Финалите на Източната конференция в НБА също са в разгара си. Можете да видите най-добрите коефициенти в bet365 и да заложите на изхода от мач номер 4, както и да спечелите bet365 бонус за месец май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

Още от