Рецептата Dnes: Пълнени патладжани с кускус и сирене

Вкусни и питателни
24 май 2018 08:38, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Пълнени патладжани с кускус и сирене
Снимка: Pixabay

Продукти:

4 патладжана
200 г кускус
300 г сирене
300 г сушени домати в зехтин
2 супени лъжици песто
сол,черен пипер
300 г кашкавал
50 мл олио
За соса:
1 малка консерва домати
4 домата
1 глава лук
5 скилидки чесън
щипка захар
 
Приготвяне:
 
Патладжаните се разрязват надлъжно и се оставят за около 30 минути, да се изтече горчилката. Овкусяват се със сол и черен пипер и се запичат на 200 градуса, докато омекнат и хванат кафява коричка. Когато са изпечени издълбаваме вътрешността им, слагаме я в тиган заедно с другите нарязани зеленчуци и ги задушаваме добре. Сваряваме кускуса. Добавяме го заедно със сиренето към зеленчуците, които вече са добре омекнали и готвим още 5 минути.
 
Пълним патладжаните, слагаме настърган кашкавал и запичаме. Докато се пекат, в тиган с малко мазнина, задушаваме съставките за соса. По желание може да добавите и 1-2 лъжици песто. Сервираме патладжаните полети с доматения сос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Ефноръкият готвач ли ги е пълнил? Оня от вица имам предвид.
1
2
 
5
 
! Отговори
Мастър Кеф преди 5 години
Всякакви щуротии ражда човешкия мозък воден от желанието да бъде интересен. Нарича се Мастър Шеф вместо Майстор Готвач и комбинира несъвместими продукти с претенциите че прави нещо значимо, а то е такова само в собствените му очи и група заблудени балъци (балик- риба на турски)!