Гришо аут от Ролан Гарос, тежка загуба от Вердаско

Българинът не успя да спечели дори сет срещу левичаря
Обновена: 1 юни 2018 16:16 | 1 юни 2018 14:55, Александър Попов
74
Гришо аут от Ролан Гарос, тежка загуба от Вердаско
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна безславно в третия кръг на Ролан Гарос, губейки от испанския ветеран Фернандо Вердаско с 6:7(4), 2:6, 4:6.

Двамата си размениха по един пробив в началото на мача, но след това печелеха подаванията си. В 12-ия гейм Димитров пропиля четири сетбола, а в последвалия тайбрек поведе с 3:1. Вердаско обаче направи серия от 6:1 и спечели със 7:4.

След това до края на мача испанецът доминираше. След 2:2 във втория сет той направи серия от седем поредни гейма и поведе с 3:0 в третата част. След това Димитров върна пробива, но още в следващия гейм загуби подаването си.

При 4:4 Вердаско спечели сервис гейма си и затвори мача с шестия си пробив. Димитров пласира 7 аса и общо 34 печеливши удара в двубоя, но допусна и цели 44 непредизвикани грешки, с 13 повече от съперника.

Българинът за втора поредна година изравни най-доброто си класиране на "Ролан Гарос" с достигането до третия кръг.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След Ролан Гарос, Гиго изпада от топ-15 за годината.(Race to London).До тук беше тенис-кариерата на Гиго от асковските села.
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхотна новина. Мачкъй ***!!!
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Драйвър 63Сървул, тези така наречени специалисти по джобен тенис всъщност плащат заплатата на асковският кауннн.Схващаш ли?!Рекламите на големите компании са предназначени именно за "джобните тенисисти"и кинтите които плащат на *** от асково идват от продажбите им.Знам че си *** но това не е оправдание.
61
4
 
6
 
! Отговори
Драйвър преди 5 години
Толкова много коментари, на специалисти в тениса, не са никак за пренебрегване. Лошото е че повечето пишещи специалисти са от сферата на джобния тенис. Амин !
60
2
 
9
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Не може да бъде!
59
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До недко 59Селски, ти в "топ" кой си та даваш акъл??А??
58
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Счупи от яд 4-5 ракети и изложи България пред публиката.
57
14
 
14
 
! Отговори
недко преди 5 години
а ве човек престанете вече с тези изтъркани клишета ..станете вие от топ 10 че тогава коментираите..никои не му е виновен тои си го каза аз мога и един ден ще стана номер 1 и ще спечеля голям шлем..приятел това е спорт..и затова се ядосваме понякога когато падне..и другото тоии да стане номер 200 пак ще милионер..а ти да станеш номер 3 в твоята професия пак няма да имаш милион..ама това е тъпо да мислим по този на4ин..нека да ни радва..а от нас кои е номер 1 2 20,50 няма значение
56
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До коментаторите по-долу: стигнете вие до топ десетката в ранглистата, па тогава пишете коментари.
55
6
 
11
 
! Отговори
недко преди 5 години
някакси вече не се ядосвам от загубите му..преди си мислех че наистина може да е номер 1 и когато падне затова се ядосвах защото мислех че може много повече...но явно не може..адски много е непостоянен,так не можеш да предентираш че може някои ден да си номер 1..няма как да стане..помните преди 2 години мъри цяла една година мачкаше наред и накрая стана номер 1..но това при нашия едва ли ще стане...толкова си може и това ще му е върха на неговата кариера номер 3..а за шлем да спечели едва ли..с
54
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 49Причината да е в десетката ВСЕ ОЩЕ е че миналта година в Лондон НИКОЙ от големите не игра а останали които взеха участие бяха "на разходка".Ако малко разбираше от тенис и видиш турнир с финалисти Минчо-асковски и Говнянщеше да ти е ясно всичко.Естествено тази година Ружди няма да се класира за този турнир и ..........СБОГОМ топ-15.П.П. Не мисля че трябва да си много умен за да разбереш такива елементарни неща.,
53
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да стане дори Номер-1, ако всички от Топ-100 се контузят.По подобен начин миналата година стана Номер-3, но това едва ли ще се повтори някога.Поне в този живот.
52
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Григор има шанс да отдие на финал на голям турнир, единствено ако си купи билет за него.
51
3
 
14
 
! Отговори
van zant преди 5 години
офффф не успяха да се контузят всички до края и нашата звезда да вдигне купата!! Много ме е яд!!
50
7
 
8
 
! Отговори
невероятно,но факт преди 5 години
Твърде много необоснован нихилизъм има в коментарите по-долу,при това част от коментарите са проява на необяснима за мен злоба!Мисля,че разбирам тези ,които се ядосват и правя разлика между яд и злоба!Григор нерядко прави подобни загуби-това го има в спорта изобщо,но при Григор е може би характерно...както за повечето от нас,българите...Все пак се вижда ,че той се бори,опитва.Но нивото му е такова, конкуренцията жестока.Да бъдеш в топ 10 ,топ 20 даже топ 30 -това е сериозно нещо!
49
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя така си и остаря - в чакане да стане тенисист.Джон Макенроу на неговите години имаше вече 16 титли.
48
6
 
12
 
! Отговори
до 49 преди 5 години
Реално мястото му е някъде между 120 и 150 - то.
47
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За някои все падал, а за хората все си е сред топ 6 от доста време и очевидно там му е мястото.
46
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Eх, тоя Дришу бе, уж най-добрият тенисист, а все пада.Що така - не знам.
45
4
 
17
 
! Отговори
Hard Rock преди 5 години
Нищо ново под слънцето !!!

Спонсорирани публикации