Дни преди полуфинала: Хърватите отстраниха треньор

Огниен Вукойевич бе освободен заради скандала след мача с Русия
10 юли 2018 11:28, Красимир Ангелов
80
Дни преди полуфинала: Хърватите отстраниха треньор
Снимка: БТА

Уволнение разтърси хърватския лагер по-малко от два дни преди полуфинала на световното първенство срещу Англия.

Един от помощниците на Златко Далич - Огниен Вукойевич, бе освободен от федерацията, след като заедно с Домагой Вида посветиха победата над Русия на 1/4-финала на Украйна. Това стана ясно от видео, на което двамата казват "Слава на Украйна!".

Действията на двамата не бяха приети никак добре. Вида се размина само с предупреждение от ФИФА, но Вукойевич бе глобен, а малко по-късно и отстранен от отбора.

"Хърватската футболна федерация иска да съобщи публично, че Огниен Вукойевич е освободен от задълженията си като част от треньорския екип на националния отбор. Той повече няма да бъде част от хърватската делегация. Ние искрено поднасяме извиненията си на Руската публика за неговите действия.

Двамата с Домагой Вида се извиниха за действията си и обявиха, че не са искали да отправят политическо послание, но признаха, че са дали повод направеното да бъде интерпретирано по този начин“, се казва в официалното съобщение.

И двамата са бивши футболисти на Динамо Киев, като Вида носи екипа на тима до януари тази година, когато премина в Бешикташ.

Всички новини преди полуфиналите на Мондиал 2018 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
11
 
2
 
! Отговори
чудно преди 5 години
Какво лошо има в това слава но Украйна както и слава но росия.
48
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тоя като Сотичков навремето с Каталоня, чувствал Украйна като своя втора родина.Правете си сметка, какъв див селин-джър е щом се радва на стандарта в страна като Украйна, където средната заплата е около 150 евро.Не случайно това лято ще наемат украинци да ни слугуват по Черноморието ни за космическата заплата от 200-250 евро.
47
12
 
14
 
! Отговори
Смех преди 5 години
Тоя ако беше някакъв футболист щеше да играе в големи отбори, а не от собственото си село, в областния град, после във фалирата украйна и накрая в турция.
46
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Турция ще си е на мястото. Там много обичат нежни мъже с руси опашлета.Задължително епилирани - навсякъде.
45
4
 
7
 
! Отговори
пущиняк преди 5 години
В грешка съм! В интерес на истината, сега проверих и се оказва, че хърватите притежават почти 2000км. крайбрежие на топлото Адриатическо море, по-точно 1777км, като не броим островите! Явно, обаче и с 3000км. крайбрежие пак щяха да дишат прахта на словенците!
44
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като е преминал от Киев в "Бешикташ" Вида да беше извикал: "Аллах Акбар!"... По-актуално е...
43
11
 
12
 
! Отговори
Слава на Украйна! преди 5 години
Разбирам да е казал смърт за Путин или нещо подобно, да е проблем. Стига глупости!
42
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако трябва да бъдем честни, хърватите са доста близки по манталитет до българите.Мързеливи, арогантни и вечно недоволни. Хърватия въобще не може да се сравнява с лидера Словения.Разкликат е, че Словения е европейска държава, а Хърватия като нас - БАЛКАНСКА.От тези дето Цар Тиквун Първи Банкянский ще ги обединява.
41
8
 
6
 
! Отговори
пущиняк преди 5 години
До Баба Вида,Хърватите били най напредналите балканци- това виц ли беше? Хърватите са едни лентяи и мързеливци, които и 2000км крайбрежие на топло море да имаха, а не 1000, пак нямаше да могат да догонят словенците! Апропо, някой да знае някаква стока, произведена в Хърватия, щото аз се сещам за доста такива, произведени в Словения!
40
8
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До NoNameНе мисля. Те победиха руснаците с клизма. Англия вероятно ще играе финал след тая хърватска *** на метеното. Вместо да гледат как да стигнат до финала и да вземат световната купа, мишките тръгнали да си играят на олитика с котката.
39
8
 
10
 
! Отговори
тт преди 5 години
Ами ако беше извикал"Слава на Норвегия" да речем,какво щяха да го правят??? Нека бъдем коректни-той не казва нищо лошо за русия!!!
38
11
 
2
 
! Отговори
Hrvatski Ustash преди 5 години
Слава фашистами !
37
22
 
18
 
! Отговори
рубладжии преди 5 години
Че какво лошо има ,че хърватския треньор е посветил победата на разграбваната и унищожавана от Русия Украйна ?! Нима трябва да си затваряме очите пред това ?!Нима трябва да аплодираме руската агресия в Украйна ! От кога ФИФА стана руски сателит ?!
36
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слава на Украйна!
35
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на двамата . Трябва да им дадат ордени, а не заповед за уволнение. Много жени и малко мъже има вече по света.
34
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новичоците пак се изложиха като пръднал в асансьор. Русия-мокшия нагледно доказа с глупавите си претенции как от спорта се прави политика. Просто гузния винаги бяга негонен, та така се получи с блатните човеци мокши.
33
14
 
14
 
! Отговори
Баба Вида преди 5 години
"Слава на Украйна!": И това ли е забранено да се казва? Хърватите са наш съюзник в НАТО и ЕС. Заедно със словенците те са най-напредналите балканци.
32
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вида е роден в хърватското селцето Дони Михоляц, край Осиек,На 24 септември 2012 г. е изгонен от първия отбор на Динамо Загреб и свален от клубния автобус, след като си отваря бира на път за мач за купата. Глобен е и 100 000 евро.Селянинът си е селянин, пък бил той и хърватски.
31
13
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Заигравкта с Русия, без преценка на това колко ви е лай,нян ***, може да свърши много зле. Хърватите са се самобичували и с право.
30
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това стана ясно от видео, на което двамата казват "Слава на Украйна!"."Смешници. То бива да си *** като гъбена чорба, ама да се ocepeш така докато предстои на отбора ти да е на полуфинал, вече е равно на безгранична простотия. Айде отивай да се "славиш" в Украйна, тьпанарино, докато отбора ти се готви срещу Англия.

Спонсорирани публикации