Уайт победи Паркър в боксово зрелище

И двамата падаха в нокдаун в 12-рундовата битка
29 юли 2018 11:00, Красимир Ангелов
11
Уайт победи Паркър в боксово зрелище
Снимка: Reuters

Британецът Дилиан Уайт победи по точки бившия световен шампион на Световната боксова организация Джоузеф Паркър (Нова Зеландия) в 12-рундов мач в "О2 Арена" в Лондон. 30-годишния британец, който отказа да се боксира срещу Кубрат Пулев в София, спечели със 115:112, 115:110 и 114:111.

Уайт прати два пъти съперника си в нокдаун и сам беше повален на пода в 12-ия рунд, но успя да се изправи и да стигне до победата. За британеца това е 24-и успех в кариерата, 17 от които са с нокаут.

След победата Уайт става задължителен претендент за световната титла на IBF срещу носителя на шампионския колан Антъни Джошуа (Великобритания). В друг мач от боксовата галавечер в Лондон Дерек Чисора (Великобритания) победи Карлос Такам (Камерун) с нокаут в осмия рунд.

Чисора прати за втори път съперника си на пода и той не успя да се изправи. Британецът, който спечели титлата на световната боксова асоциация, записа 29-а победа в кариерата си на професионалния ринг.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига ни занимавахте с палячовци! Цял свят жадува за Уайлдър - Джошуа!
7
0
 
16
 
! Отговори
Атакист преди 5 години
Най-добрият боксьор е Волен Сидеров. Тези тук са некви смешковци. Вплен ще ги гони по ринга както се гони кокошка в двор!
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днеса пак не са в час. Слаб мач между посредствеи боксьори. Първия нокдаун на Уайт беше с глава и трябваше да му отнемат точки. И не е претендент на IBF. За тая версия ще се излъчи между Пулев и Фюри.
5
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
въпросния Уайт /демек "бял"/,този изправения ли е?..С ръцете във въздуха?
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1 Чак пък страхотен мач...посредствен бих казал за двама посредствени боксьори. Джошуа не нокаутира Паркър само заради приятелските си взаимоотношения, а Тоя Дилън Уайт беше нокаутиран зловещо от Джошуа само заради голямата си уста където му се заканваше до последно.Никой вече не остана на пътя на Уайлдър и Джошуа. Дано гледаме април мач между тях, че ми писна от аматьорски мачове.Мача Джошуа -Поветкин ще докаже, че руснакът отдавна не е фактор като бъде приспан от Джошуа на 22 септември
3
2
 
7
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До СарафаСтарее ... Ако продължава да се ослушва ще му приключи кариерата заради възраст.
2
4
 
10
 
! Отговори
Сарафа преди 5 години
Какво става с Пулев? Хората пишат история а наш Кубрат дека е?
1
6
 
26
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
Страхотен мач. Затова Уайт отказа да се бие с Кубрат Пулев. При цялото ми уважение че стигна до финал срещу Кличко, Кубрат допусна страшно много грешки..и вече е далеч от елита на бокса. Остава му да се впусне в характерна за част от бг спотистите бандитска дейност

Спонсорирани публикации