Майкъла отсече: Съдията не е виновен на ЦСКА

Легендата определи постъпката на Чорбаджийски като "необмислена"
10 авг 2018 15:07, Красимир Ангелов
18
Майкъла отсече: Съдията не е виновен на ЦСКА
Снимка: БТА

Белгийският съдия Барт Вертентен не е виновен за загубата на ЦСКА с 1:2 от Копенхаген в първи мач от 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа. Това мнение изрази анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Според ветерана на "червените" реферът правилно е изгонил Божидар Чорбаджийски и е дал дузпа за гостите. Той определи нарушението на Кирил Десподов като "необмислена постъпка" и "напълно излишно", защото съперникът е бил в безизходица. "Нямаше как да създаде опасност. Десподов е отличен млад футболист, но е нападател и сякаш помисли, че е в противниковото наказателно поле", добави Илиев, след което коментира и изгонването на Чорбаджийски.

Още по темата
Той заяви, че защитникът е правил подобни нарушения и в Първа лига, където му се е разминавало. "Но това е Европа. Съдията беше на 5 м от ситуацията и я видя перфектно. Не знам какъв е този манталитет, удари съперника с юмрук. Беше изгонен абсолютно заслужено и провали труда на целия отбор. Говорих с Гриша Ганчев, който не е съгласен с мен, но аз така виждам нещата", допълни Майкъла.

Относно реванша в Дания след седмица, той заяви, че шансове винаги има и похвали играта на ЦСКА до изгонването на Чорбаджийски. "Този момент обаче обърна мача. Затворихме се с 10 души пред пеналтерията и Копенхаген диктуваше събитията на терена. Изравниха с малко щастлив гол и дано следващия четвъртък късметът е на наша страна", пожела си Илиев.

Той не пропусна да похвали и феновете на ЦСКА за оказаната подкрепа снощи. "Публиката беше на ниво Шампионска лига. За пореден път й свалям шапка. Заслужава големи мачове", завърши Майкъла.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
ЦСКА за смях преди 5 години
За жалост България се превърна в страната на ЦСКА-тата, чичо Венци Стефанов (шкембето) и турските сериали...
16
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Този, Майкъла, казва - "дано в следващия четвъртък късмета бъде на наша страна". Но наши са датчаните, - слез три десетилетия робство това трябва да се знае от всеки. Явно този *** хитрува за рушвет.
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакъв удар на чорбаджийски нямаше. Играча на копенхаген като падна се хвана от другата страна на лицето. Лошото е че имаше посягане и лек допир което е достатъчно за жълт картон защото е игра за топка.
14
1
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Щом така е казал Майкъла, значи е така.
13
4
 
6
 
! Отговори
Препоръка преди 5 години
Господа журналисти , много моля пишете цска-софия за да знаем , че говорите за Литекс!
12
0
 
9
 
! Отговори
Мечо преди 5 години
Крайно време е приомите от бойните спортове да се наказват и във вътрешното първенство, футболът да остане техническа игра. Бойците да се пратят на ринговете, където им е мястото. Не трябва да се допуска да се осакатяват футболисти,вложили години труд,усилия, талант и средства за да станат такива и в един мач ,някой дървар да им сложи край на кариерата!!
11
3
 
10
 
! Отговори
Левски Европейски преди 5 години
Стига простотии-в Европа тия селски номера НЕ МИНАВАТ! Уж посегнал, отнесе му зурлата направо! то с късмети не става постоянно! ЛЕВСКИ пищяха за дузпа с Вадуц на Обертан в 87 м.- но няма! Десподов се прави на луд-дърпа го , дузпа има! Слаби сме всички -жалки и смешни! това е истината, другото е запалянковщина...САМО ЛЕВСКИ-ЕВРОПЕЙСКИ
10
0
 
5
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
До Ме4о Съдийските решения не се коментират, а се ИЗПЪЛНЯВАТ!
9
3
 
12
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
След ЦСКА се поставя едно ТЕРЕ ей такова " - "! След терето се пише: София, или 1948г., или Етрополе, или Ловеч ... кой както ги възприема, но само ЦСКА - такъв отбор отдавна НЯМА в България, а само в Русия, но и там го отбелязват с " - Москва"!
8
0
 
9
 
! Отговори
Чорбата не се руча.. преди 5 години
А истината е, че Чopбата от Ловеч е вкисната и в Европа я изхвърлят...
7
13
 
3
 
! Отговори
Ме4о преди 5 години
Десподов НЕ посяга за топката.Чорбаджийски НЕ посяга за ударЖълт картон за Чорбаджийски , другото е порно!
6
5
 
20
 
! Отговори
Литекс-София губи преди 5 години
На истинските червени фенове след загубата от Копенхаген не им пука, защото в София загуби не отбора на Цска (фалирал на 9.9.2016г.), а Литекс-София. Боже, колко оранжево-червено мъка има на този свят Боже !!!
5
8
 
23
 
! Отговори
Цска-фалшива новина преди 5 години
Поредната фалшива новина. ЦСКА в България вече няма.
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Майкъл!Трудно е да бъдеш обективен в ко муни стичес ко отроче!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То затова в БГ няма футбол, щото се смята за голямо геройство и "мъжка игра" да сриташ противниковия играч и БГ съдия да се прави на кьорав.
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в България може да са новина изказванията на "експерти". Да го беше казал друг съдия, шеф на съдийството, президента на ЦСКА, президентът на УЕФА, треньора дори... пак разбирам. Напишете и Вили Вуцов, и масажиста на отбора какво са казали, че ме вълнува силно.
1
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦСКА-СОФИЯ или ЦСКА? Май пак имаме фалшива новина.

Спонсорирани публикации