Борисов обеща пари за база по художествена гимнастика

Прие шефа на Международната федерация по гимнастика
23
Борисов обеща пари за база по художествена гимнастика
Бойко Борисов и Моринари Ватанабе. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е поел ангажимент за финансиране, с което да се разшири базата на националния отбор по художествена гимнастика, съобщи спортният министър Красен Кралев пред журналисти.

В момента в София се провежда Световно първенство, а днес Борисов прие в Министерския съвет председателя на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе, който е специален гост на спортния форум.

Гостът, който е завършил висшето си образование у нас, поздрави на български и допълни, че срещата му с премиера е преминала много добре, а „българската художествена гимнастика е истинско царство в света на този спорт“.

В срещата са участвали още генералният секретар на Международната федерация по гимнастика Андре Гейсбюлер, президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, посланикът на Световното първенство Мария Петрова, „талисманът“ на състезанието Радина Филипова, дългогодишният коментатор на този спорт Вера Маринова.

Правителството подсигури 85% от бюджета за това Световно първенство, обяви Раева и допълни, че материалната база също е била от голямо значение за домакинството ни.

Спортният министър пожела успех на гимнастичките ни и уточни, че тепърва ще се подготвя проект за разширяване на базата на националния отбор.

„Всеки спорт, който се развива успешно, получава държавна подкрепа“, коментира Кралев.

По отношение на думите на Борисов вчера за нов стадион за 100 млн. лв. министърът каза, че би могъл да бъде изграден за около 2 години. Столичната община обаче ще трябва да предложи терен за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6"100 млн за стадион, какъв е тоя стадион бе?"ХАЙДУШКИ
18
2
 
4
 
! Отговори
Един преди 5 години
Пак почна да обещава наляво и надясно. Готви се за избори. Самият той няма да се остави да изкара мандат до края, щото тогава няма да има извинение, че грам работа не е свършил. И те така.
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обещаването не е като даването. А като знам кой е обещал........ по-скоро ще вземе от колкото да,даде
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е смисълът да се строй стадион за 100 милиона за максимум 30,000 в покрайнините на София, след като за същите пари може да се ремонтира стадион Пловдив, който е за 50,000? Но нали всички пари трябва да се крадат в шопландия...
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стадионът е най- ненужното съоръжение. То е празно през 90% от времето. Дори един киносалон изкарва повече пари. Стадионите са винаги със силни спонсори, силни собственици, които имат от друг бизнес. Колкото и магазини да направиш , няма печалба. Смешна работа. Отделно, в момента Националния стадион е непокрит. Отделно , стотици хора са на хранилка в Националния стадион- политически назначения. Нямаме нужда.
14
3
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Бохо е голем спортист - стадион за търчитопките, зала за волейбудалите, и накрая бонус и за върти-бухалките... т.е. за всичко онова,. което храни електората със Зрелища, когато Хлябът поскъпне. Спортът като държавна политика е част от механизмите за управление на тълпата, с която стихийната й сила се укротява, за да не прераства в бунтове срещу властта.
13
1
 
12
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
ОБЕЩАВАМ ,ДА ДОЖИВЕЯ ДО ПОГРЕБЕНИЕТО МУ...вече имам цел в живота!
12
1
 
10
 
! Отговори
мак преди 5 години
И спортът е важен и има място в живота, но не смятам, че е редно да се наливат купища пари за нови бази, при положение, че се затварят болници да речем, а много от тях са в окаяно състояние, щото пари нЕма. бб иска да се перчи, колко дава, все едно ги вади от джоба си да и уйдисва на гнус..ата раева.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този човек не харчи ли нашите пари? Онзи ден стадион, днес база......
10
1
 
10
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Страната намаля с 3 млн а се строят нови спортни съоръжения, а нямаме успехи. Преди 1989 имаше успехи с по малко но поддържани съоръжения. Нужно е просто да се рвмонтират. Защо ни е нов стадион за каквото и са било! Ремонтирайте бе!
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нови гимнастички ще направи ли! На базата на старите!
8
2
 
11
 
! Отговори
ТИВКОландия преди 5 години
До Вечноа ти за какво си се загрижил бе герберастки ***?? кво само критикуваш хората, всеки си има право на мнение и не са хората ***, а май си тимнението на много хора е че Бойко е произлязла от БКП крадлива мутра на конци и имат право да го изразят
7
1
 
17
 
! Отговори
Крадеца от Банкя преди 5 години
С народната пара Тиквата дава много тежки обещания
6
8
 
3
 
! Отговори
Вечно преди 5 години
загрижените за нещо ***,***!!Я за пенсионерте се загрижили,я какво обещал Борисов,ама дали лъже,ама кой е той да обещава,ама народните пари,бла,бла,бла и т.н!Абе с една дума да се лае,да се джавка,да се мяука,а каква е действителността,ебас я!!Бегъл поглед и всичко е ясно!!Борисов е министър председател оторизиран от законите на държавата!!Прави това което е нужно и харчи пари,които му е позволено да харчи!Че някой го стяга чипика,да се такова,ку мъ ръзбиръйш!!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
100 млн за стадион, какъв е тоя стадион бе?
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, тоя Боко Тиквин много ларж, бе. Развърза КЕСИЯТА С ОБЕЩАНИЯТА. Вчера обеща на волейболистите нов ФУТБОЛЕН стадион, днес на момичетата нова БАЗА за спортна гимнастика, утре ... абе, знае ли човек утре какво ще му хрумне.Ама, май ще е като във вица: "Като се обещава, дава ли се?"
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВиж сега, според Бойко пенсионерите са богати там не е нужно увеличение и за 3 мандата пенсиите бая се вдигнаха.А че инфлацията изяде увеличението - то не се брои, важното е че са вдигнати. Утре ще вдигнат тока,парното и всички стоки с увеличаването цената на газта - то пак не се брои.Важното е че доходите се вдигат и всички сме вързали и цъфнали и въпреки това пак си оставаме бедни и все така на дъното.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пари за спортни зали и стадиони има а за хората в нужда няма. Двойни стандарти прилагаме явно.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а на пенсионерите 10 % кога..

Спонсорирани публикации