Полша би Бразилия и пак е световен шампион по волейбол

Дружина полска за трети път покори световния връх
Обновена: 1 окт 2018 11:30 | 1 окт 2018 08:35, Елка Василева
19
Полша би Бразилия и пак е световен шампион по волейбол
Снимка: Reuters

Волейболистите на Полша защитиха световната си титла, след като на финала в Италия не оставиха шансове на Бразилия и сразиха южноамериканците с 3-0 (28-26, 25-20, 25-23).

Мачът бе повторение на финала от 2014-а спечелен в 4 гейма, като този път Дружина полска бе още по-убедителна и за трети път стигна до световния връх, след като успя да го направи и през 1974-а.

Европейците спечелиха само за 97 минути, като се справиха отлично при посрещането, а освен това доминираха в атака и на блокада, водени от Бартош Курек, който се отчете с 24 точки и бе избран за най-полезен играч на турнира.

Най-оспорван бе първият сет, в чийто край поляците успяха да се наложат. Във втората част те отвориха аванс още от началото и след това не бяха настигнати, а в третата дръпнаха с 10:4 и всичко изглеждаше решено.

Бразилците все пак не се предадоха и в края успяха да стопят изоставането си до 23:24, но Курек донесе триумфа след поредната си мощна атака и прати в екстаз феновете на Полша.

Американците се утешиха с бронза, а шестицата допълниха Сърбия, Италия и Русия.

Спортни новини четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: бразилияволейболПолша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
4
 
! Отговори
Ето преди 5 години
Титлата не е заслужена
16
1
 
5
 
! Отговори
Петърчо преди 5 години
Напълно заслужено! След като успяха да обърнат мача срещу САЩ и да смажат противника в четвъртия и особено в петия сет нямах никакво съмнение че ще са световни шампиони. Ако на това се прибави и факта че вече са побеждавали Бразилия на финал и то само с един загубен сет картинката е повече от ясна.
15
2
 
5
 
! Отговори
op преди 5 години
До ФактИ още нещо, треньорът им е белгиец, така че не знам за какво национално благородство говорите. Предишният им треньор пък бе французин. Да, не са цветнокожи, но не са поляци, нали така?
14
1
 
3
 
! Отговори
op преди 5 години
До ФактВилфредо Леон от 2019 г ще се състезава за националния отбор на Полша, така че и там си имат цветнокож. До АзЗащо само индивидуалните? Имаме постожения ли някакви големи? Във во9лейбола все пак имаме някакви медали било то и бронзови. Щом все още сме в топ 10 на света, нека не драматизираме.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко снима ли се с националите ни ?
12
5
 
16
 
! Отговори
Пападалски преди 5 години
Бразилците дълги години ми бяха опротивели как хитро - хитро се промъкваха до титпа! но се натъкнаха на Курек! Поляците все пак са славяни и европейци!
11
2
 
13
 
! Отговори
Димо Падалски 2 преди 5 години
Нашите национали , лично за мен , бяха изключително голямо разочарование. Де факто постигнаха победи единствено над значително по - посредствени отбори , и НЕ успяха да затруднят нито един от по - силните !!! Сега пожелавам по - добро представяне на Дамския ни национален отбор - в Япония ! ... Групата ни е кофти , но смятам че ще я преодолеем , защото вече бихме Кубинките , а и Канада са по - слаби. Китай и Италия са доста над нашата класа. Но утре мача с Турция ще е доста здрав ! УСПЕХ !!! :)
10
10
 
11
 
! Отговори
Димо Падалски преди 5 години
И двата отбора на финала ми бяха адски НЕприятни. Затова НЕ бях за никой от тях. От финалната шестица най - симпатични ми бяха Американците , които все пак успяха да се доберат само до ... бронзов медал , въпреки отличното си представяне. Поляците изключително високомерни и надменни ... Разбира се , имат защо ... Но чак пък толкова ! Изключително НЕприятни ! ... Бразилците пък някакви адски тарикати и сметкаджии , както винаги ... И въпреки слабата си игра в Русе ... ОТНОВО СТИГНАХА ФИНАЛА ! ...
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхотен отбор.Браво!
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофиль:Полша Първа, ама кат Русия нема втора !
7
7
 
20
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Само отборът на Полша май няма черен *** в редиците си! От векове са били истински бели хора! Изнасяли са ни и на нас "лекции" по национално благородство,само че ние така и не сме го разбрали.
6
1
 
11
 
! Отговори
dred преди 5 години
До Калин орелане, бре, почваме да натурализираме, е, оня Симон ли беше кубинец е първи в списъка :)
5
2
 
25
 
! Отговори
Калин орела преди 5 години
В Полша волейбола е национален приоритет! На държавно ниво,подсигурен с всичко необходимо! Най доброто осигуряване на телевизия,с най новите иновации са там! Признати са и от FIVB. Първенството им е силно, не се пестят пари за нищо... затова е нормално че станаха първи! При нас Б Х..й обещава,лъже ,маже... и всичко си е по старому. Онзи тарикат и той е там Д. Лазаров... нищо ново под слънцето. Накрая и отбора ни ще се разпадне, помнете ми думата.
4
0
 
14
 
! Отговори
дред преди 5 години
не курек, кубяк е нечовек...изнесе и полуфинала и на финала все едно не бяха играли прееди тва 5 сета...как ги вдигат толкова бързо не знам :)
3
1
 
20
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Браво, панове!
2
1
 
25
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
Браво, Курек им е забил победната точка! Чешч, пановйе!
1
6
 
24
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Браво а нашата дружина водка и салата повдига. Предлагам в България груповите спортове да не бъдат финансирани изобщо, само индивидуалните