Джеймс Бонд има проблеми с алкохола!?

Тайният агент пие тежко вече 6 десетилетия
10 дек 2018 22:45,
27
Джеймс Бонд има проблеми с алкохола!?
Снимка: Reuters, архив

Той може да е лицензиран да убива, но въображаемият британски агент на тайните служби Джеймс Бонд има тежко алкохолно разстройство, според анализ на поведението му, свързано с питейната индустрия, публикуван в коледния брой на Medical Journal of Australia.

Изследователите са анализирали 24 филма "Бонд", произведени между 1962 и 2015 г., и открили, че тайният агент пие тежко и последователно в продължение на шест десетилетия.

Въпреки предпочитанията си към мартини, изследователите откриват, че Бонд е готов да пие всяка алкохолна напитка, която е на разположение, от чиста водка до шампанско - дори и от време на време бира.

Бонд често се занимава с опасни дейности, докато е под влияние на алкохола, установиха също така изследователите.

"Хроничните рискове са свързани с това, че Бонд пие често преди важни събития като битки, шофиране на превозни средства, хазартни игри, работа със сложни машини или устройства, контакт с опасни животни, екстремни спортове и секс с врагове, понякога с пушки или ножове в леглото", казва водещият автор на изследването професор Ник Уилсън от университета в Отаго, Уелингтън.

Опасните животни, с които се е занимавал след пиене, включват змия, скорпион и комодо дракон.

007 не се притеснява да изпълнява сложни задачи, след като се е отдал вече на чашката. Това е илюстрирано графично във филма "Dr. No" ("Д-р Не") от 1962 г., в който Бонд оперира ядрени електроцентрали, унищожава атомния/ космически комплекс на д-р Не, убива го, спасява Хъни Райдър и избягва от острова.

Професор Уилсън казва, че съществуват много проблемни аспекти в поведението на Бонд в питейната среда. Това се вижда в един епизод в който Бонд изпива шест "Vespers" - коктейл, съдържащ джин и водка. Това се равнява на 24 единици алкохол в кръва, които са в почти във фаталния интервал. Но дори това е ниско в сравнение с пиенето в една от книгите на Джеймс Бонд, при която поема 50 единици алкохол за един ден - "ниво на консумация, което би убило почти всички".

Други забележителни характеристики включват медицинско сканиране, което показва, че черният му дроб е "не прекалено добър".

В идеалния случай, Бонд трябва да търси професионална помощ за проблемите си с пиенето, а авторите на изследването предлагат няколко стратегии, които могат да намалят рисковете в краткосрочен план.

Това включва избягване на пиене по време на работа, особено при справяне със сложни задачи, като например борба с въздухоплавателни средства в хеликоптерни бойни кораби и деактивиране на ядрени оръжия.

Те също така съветват Бонд да развива алтернативни интереси, които не включват алкохол, и да развие зараждащия се в него интерес към лепидоперологията (изследване на молци и пеперуди), който той разкрива, когато обсъжда колекцията от пеперуди на "М" в един от филмите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У Пеуник всички сме така. Не оперираме с ядрени централи, само защото нямаме, па компенсираме с опасни животни - предимно змии, скорпиони и дракони и правим секс с тях в домашна обстановка.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой плаща да се правят анализи на измислени герои?
16
1
 
9
 
! Отговори
Аз преди 5 години
В бг 80% от хората имат проблем с алкохола.
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този спаруженият какъв Джеймс Бонд е?
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наздраве!
13
1
 
5
 
! Отговори
Tequila преди 5 години
От шпионските филми ми харесва само този за Мата Космата.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самият Богомил Райнов пиеше когато пишеше роман. Това му отприщваше мозъка за да пише гениално.И не случайно е написал разказът " Топлият полъх на алкохолния вятър"
11
2
 
21
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Тези дето са правили този анализ трябва да са пили много и то редовно. С какви неща се занимават някоии и даже им се плаща за това.
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 12 Като спомена Богомил Райнов...това е най-великият писател за мен.Уникално чувсство за хумор, ирония и себеирония!След като му прочетох всички романи и творби книгите на другите ми станаха безинтересни.А преди да започна да го чета бях чел много световни класици...срещнах него вече в 8-ми клас и те ми се сториха елементарни на неговият фон.
9
2
 
17
 
! Отговори
дед Мороз преди 5 години
всички агенти на тихия фронт пият като разпрани.и от изтока и от запада.справка - романите на Богомил Райнов
8
1
 
10
 
! Отговори
Петко преди 5 години
То и аз имам,да не е само Бонд.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той явно няма проблеми явно имат проблеми тези, които са го изследвали оти они не могат кат него!!
6
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бонд е една смешка.Най-добрият филм за шпионски трилър си остава поредицата за Борн.Особено втора част!
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 4 Един влиза в заведение и вижда една мадама сама на бара да си пие уискито. Сяда той до нея поръчва си Джак и й казва протягайки ръката си към нея за здрависване: Приятно ми е, Бонд...Джеймс Бонд!А мадамата си обръща бавно главата към него и му казва в очите: Off...*** off!
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се. Това е Бонд, Джеймс Бонд
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Други забележителни характеристики включват медицинско сканиране, което показва, че черният му дроб е "не прекалено добър"."Щом е издържал на 60 години усмъртяване и още действа, значи наистина не е прекалено добър. Отличен е.
2
1
 
24
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Тайният агент пие тежко вече 6 десетилетия....... блазе му
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Изследователите са анализирали 24 филма "Бонд", произведени между 1962 и 2015 г., и открили, че тайният агент пие тежко и последователно в продължение на шест десетилетия."И изглежда толкова млад и жизнен след 60 години запой? Явно трябва да наблегна на пиенето.