Бинев оглави нова организация за таекуондо в ЕС

Целите на този спорт са да изгради независими личности, смята той
Обновена: 20 дек 2018 10:49 | 20 дек 2018 10:23, Красимир Ангелов
7

След извънредно заседание на Таекуондо централата беше взето решение за създаването на нова структура към ЕС, която да отговаря за развитието на бойния спорт. За председател на новата организация беше единодушно избран Слави Бинев.

Оказа се, че ЕС няма организация, която да координира всички действия за този спорт. След дискусия се реши да се направи такава организация, все пак в Европа има около 10-20 млн. души, които тренират или са тренирали таекуондо, обясни в "България сутрин" Бинев.

По думите му целите на спорта са да изгради едни стабилни и независими личности.

"От януари месец ни очаква много работа - ще се открият 3 офиса - в Брюксел, София и Атина. Ще съберем тези хора, които могат да спомогнат за развитието на таекуондото. Проблемите в този спорт са в предубежденията на хората - че става дума за бойци, ние обаче се опитваме да създаваме личности", посочи Слави Бинев.

Според него таекуондото трябва да бъде вкарано в учебната програма, защото този спорт може да канализира агресията между учениците в една по-добра насока.

"Когато поех федерацията в България имаше 2000 трениращи, сега са около 6000. Ние обаче не трябва да гледаме само бройката, ами и качеството. Искам да свърша нещо, което удовлетворява всички българи", допълни Бинев пред Bulgaria ON AIR.

Какво каза още той за развитието на този спорт вижте в следващото видео на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е Слави Бинев ли? Някой който имаше дразги с Георги Илиев/бог да го прости/. Та сега Бинев ще прави нова организация в която да членуват всички които са напреднали в бойните спортове,и могат да убиват с голи ръце,и ще се водят на картотека в МВР,както по комунистическо.От 2000,станали 6000,и не могат да бъдат контролирани.Новата организация ще сложи отговорници към Нац.Сигурност/полицаи/,които да пресяват желаещите да се занимават с карате.Власта започва да се страхува от ,,любовта народна
4
0
 
1
 
! Отговори
Волов преди 5 години
Сит търбуха за наука глух
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слави Бинев е от старата школа.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той обясни трансфера си от Патриотите към ДПС с това, че в "Атака" не са му давали поле за изява, докато в Движението той ще има такова."Не забравяйте, че аз съм един от конструкторите на Обединените патриотите. Исках да се съберем отдавна така, както сега. Но има хора, които бъркат патриотизма с личното обожание. Патриотизмът е чувство", каза Бинев.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Депутатът заяви, че досега не е обръщал внимание на имиджа си на мутра, защото не е смятал това за важно, затова сега си обяснява реакцията на хората от културния бранш срещу себе си с наслоените разкривявания на неговия образ през годините.

Спонсорирани публикации