Зрелищни битки на бойната гала вечер SЕNSHI днес

Сърбин замени Йордан Янков-Руснака за мача за евротитлата
Обновена: 23 фев 2019 13:00 | 23 фев 2019 12:30, Александър Попов
5
Зрелищни битки на бойната гала вечер SЕNSHI днес

Извънредни обстоятелства наложиха промени в последния момент в програмата на бойната професионална гала по кикбокс SENSHI, която ще се проведе днес от 19:30 часа в Двореца на културата и спорта във Варна.

Болест спря Йордан Янков-Руснака по пътя му към Европейската титла на WAKО PRO, стана ясно снощи по време на пресконференцията и кантара преди гала вечерта.

Двубоят обаче не отпада и за пояса срещу Бобан Илиоски от Македония ще се бие Любо Ялови от Сърбия, който буквално за часове се присъедини към галата. Срещите остават 11, като 10 от тях са по правилата на К-1. Осем по регламент 3 рунда по 3 минути, а за титлата с в пет рунда по 3 минути.

"Трябваше в последния момент да сваля малко повече килограми, но въпреки това съм убеден, че този пояс е мой и ще се прибера с него в Сърбия", категоричен беше Ялови. Той е многократен национален шампион, златен и сребърен медалист от Световното първенство по кикбокс на WAKO PRO и бронзов медалист от Европейските първенства на WAKO. Като професионален състезател има общо 24 победи и 9 загуби. Съперникът му – македонецът, Бобан Илиоски е носител на множество отличия по кикбокс от международния календар. Бил е и шампион на Македония.

Другият голям двубой тази вечер ще бъде за Интерконтинентална титла на WAKO PRO между България и Сърбия. За нея на ринга ще се бият Християн Корунчев и Никола Тодорович. Това е вторият път, в който двамата се изправят един срещу друг. По време на пресконференцията сърбинът бе категоричен, че първият път, когато се е бил с Корунчев, е бил по-неопитен, но сега бил много по-подготвен и на SENSHI неговата ръка ще бъде вдигната след края на битката.

"Опонентът ми е добър, но съм уверен в себе си. Ще стане уникален мач", коментира и Корунчев по време на пресконференцията. Тя се проведе заедно с претеглянията нa бойците. Всички от тях преминаха успешно кантара и ще покажат най-доброто от себе си на ринга днес.

Първата среща, с която ще се открие SENSHI, ще бъде между европейския шампион по киокушин Кристиян Дойчев и носител на редица медали по киокушин и многократен шампион по бокс Стоян Илчев. Двамата ще се бият по правилника на KWU Intеrnational Profesional League – фул контакт киокушин, с удари в главата, в 3 рунда от по 2 минути. Срещата им допълва програмата на първото издание на SENSHI, след като миналата седмица стана ясно че единствената битка по муай тай между гръка Атанасиус Кукуфикис и българина Антон Петров пропадна заради тежка контузия на Петров.

SENSHI ще изправи един срещу друг на ринга Димитър Пенчев и Сергей Заносиев от Румъния. Заносиев е част от академията на Стойка - най-реномираната школа в северната ни съседка. Двамата ще се изправят в категория до 68 килограма. Димитър Пенчев е един от най-обичаните кикбокс бойци в България заради своя атрактивен начин на игра. Многократен шампион на страната ни, медалист от редица международни състезания и треньор в СК „Скорпион“ Плевен.

Капитанът на националния отбор по кикбокс на България Атанас Божилов ще се състезава срещу румънеца Алин Кимпан, а Богдан Шумаров - любимецът на варненската публика и един от най-изявените млади състезатели, ще се бие с Иван Тимков от Украйна. Носителят на десетки титли и медали от различни бойни спортове Николай Йоргов ще се бие с Митко Ашкилов от Македония в категория до 81 килограма.

При най-леките - 63,5 кг, на ринга един срещу друг ще се изправят Огнян Мирчев от България и Предраг Мияйловица от Сърбия. Огнян Мирчев е сред най-добрите млади бойци на България - сребърен медалист от Световното първенство за юноши, бронзов от Европейското първенство за юноши, двукратен балкански шампион, носител на 4 световни купи (3 за юноши и 1 за мъже), 9-кратен републикански шампион. Има две срещи на професионалния ринг.

По време на професионалната гала вечер битки помежду си ще имат и едни от най-добрите български кикбоксьори. Първата българска битка по кикбокс ще бъде между Радослав Костов и Едуард Алексанян. Двамата ще се състезават в категория до 77 килограма. Двубоят не просто ще противопостави двама българи един срещу друг, но в него се крие и голям залог, защото и двамата състезатели са от Варна и ще се борят за купата пред своята публика. Вторият български двубой ще бъде между Константин Михайлов и Севдалин Славов. Двамата ще излязат в среща в категория до 65 килограма. Първенец от държавни и републикански първенства по муай тай и златен медалист от Балканско по кикбокс, Константин Михайлов е състезател на спортен клуб "PRIDE AND GLORY" от Нова Загора. Неговият опонент от Стара Загора - Севдалин Славов от Martial animals, е неколкократен Европейски шампион по муай тай и шампион на България по К1.

Балканският шампион по кикбокс Доброслав Радев и варненският състезател Теодор Христов са третата българска двойка, която ще се бие на 23 февруари на бойната гала вечер по кикбокс във Варна.

Битките започват днес от 19:30 часа в Двореца на културата и спорта във Варна. Освен напрегнати двубои, организаторите са се погрижили да поднесат и зрелищно шоу на публиката. Билетите за бойния спектакъл струват 10 лв. и могат да се купят от Ticketportal или от касите на залата.

Резултати от кантара на SENSHI:

Предраг Мияйловица 62,3 кг – Огнян Мирчев 63,5 кг
Костадин Михайлов 65 кг – Севдалин Славов – 64.8 кг
Николай Йоргов 80.5 кг – Митко Ашкилов 81.5 кг
Доброслав Радев 72.3 кг – Теодор Христов 72.3 кг
Димитър Пенчев 67.8 кг – Сергей Заносиев 67.9 кг
Алин Кимпан 74.8 кг – Атанас Божилов 74.8 кг
Иван Тимков 74.6 кг – Богдан Шумаров 74.8 кг
Радослав Костов 76.7 кг – Едуард Алексанян 77.0 кг
Любо Ялови 81.4 кг – Бобан Миловски 81.00 кг
Християн Корунчев 77.7 кг – Никола Тодорович 77.8 кг

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: senshi
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рядко *** парчета изявяващи се като гладиатори!
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 1 Виж, тия палячовци не бих ги гледал даже и безплатен да е входа, но примерно за да гледам Хабиб Нурмагомедов бих дал и 100 кинта билета. Както да гледам на живо и Уайлдър или Джошуа.
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маймунски "спортове" за неандерталци. Бият се, за да забавляват други хора. Падение.

Спонсорирани публикации