Томислав Папазов за поканата за проби във Вердер: Зарадвах се!

Футболистът на Левски за пътя му във футбола
14 май 2019 13:44, Петя Славова
0

Още на 16 години Томислав Папазов дебютира за първия отбор на "Левски". Освен всичко друго, преди около месец момчето получава и покана да отиде на проби в германския "Вердер" (Бремен).

Любовта на Томислав към футбола тече във вените му още от дете. Баща му и чичо му играят в "Хебър" (Пазарджик), където стартира и неговата кариера. През 2012 г. Папазов пристига на "Герена".

"Първоначално бях много притеснен, защото си играех в родния град. Там всичко е по-спокойно, футболът не е на такова ниво. След това децата ме опознаха и станах част от колектива. Първият ми мач беше на Герена срещу "Верея", имах възможност да играя около 15 минути. Буквално мечтата ми стана реалност", сподели Томислав в интервю за Bulgaria ON AIR.

С всички промени на "Герена" и идване на новото ръководство, в момента основната цел на "сините" е внедряване и налагане на повече юноши в основния отбор на "Левски".

"Всеки си има роля в отбора и просто чакаш шанс, и когато треньорите ти гласуват доверие. Тогава можеш да покажеш, че си готов. Но само ако е от полза на "Левски". Не мисля, че е нормално да те вкарат в отбора само и само да хранят медиите, че има млади футболисти. Все пак ние сме "Левски" – играем за победа", каза младият футболист.

Eдин от любимите футболисти на Папазов е Давид Яблонски, който ще напусне тима в края на сезона. Именно той най-много помага на момчето да се внедри в отбора и то не само защото двамата играят на една и съща позиция – централен защитник.

"Надявам се да го заменя. Това вече се решава от треньорите. Аз ще дам максимума, мечтая да бъда като него, колкото и последно време да има критики към него. Все пак всеки един левскар знае кой е Давид Яблонски и в крайна сметка това е да си левскар", коментира още Томислав.

Преди няколко седмици той получава и страхотната възможност да отиде на проби в Б отбора на германския "Вердер" (Бремен).

"Доста добре се почувствах като получих поканата и ми беше доста приятно да ида да видя за какво става въпрос извън България. Но бих казал, че не са толкова далеч от нас, колкото си представяме. Въпросът е, че си налагат собствени кадри и не разчитат на голяма селекция", посочи Томислав Папазов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари