Етър победи Славия, отива на бараж за Европа срещу Левски

"Болярите" надиграха с 2:0 у дома “белите”
23 май 2019 23:00, Анисия Иванова
8
Етър победи Славия, отива на бараж за Европа срещу Левски
Снимка: БТА

Етър е само на крачка от класиране за Лига Европа, след като победи с 2:0 у дома Славия. “Болярите” загубиха първия мач в София с 0:1, но голове на Яни Пехливанов (23) и Милчо Ангелов (38) бяха достатъчни за 7-то място в крайното класиране на Първа лига.

Така във вторник тимът на Красимир Балъков ще гостува на “Георги Аспарухов” срещу тима на Левски. Победителят ще играе в европейските клубни турнири през следващия сезон.

Преди началото на срещата Красимир Балъков беше почетен от ръководството на Етър. Легендарният ни футболист ще бъде новият селекционер на национални ни отбор.

Първите минути на старата бяха равностойни, като “белите” пробваха с далечни удари да вкарат ранен гол. Вратарят на Етър Христо Иванов обаче не бе затруднен особено.

Така се стигна до 23-та минута, когато с голяма доза късмет “болярите” поведоха в резултата. Даниел Младенов центрира от ъглов удар, получи се карамбол между двата играчи на Славия, след което топката отиде при Яни Пехливанов. Последният с удар отблизо не остави никакви шансове на Георги Петков - 1:0 за Етър.

В 38-та минута “болярите” вкараха и втори гол, който поразително привличаше на първия. Дани Младенов отново центрира от ъглов удар, а Милчо Ангелов с глава насочи топката неспасяемо зад Петков за 2:0.

След почивката Дани Младенов можеше да направи шансовете на Славия нищожни, но силният му удар бе отразен от Георги Петков. В 69-та минута Румен Руменов също нанесе много тежък удар, но опитният страж на “белите” отново отрази. В последните минути на срещата “болярите” имаха претенции за дузпи в две ситуации в рамките на минута. В крайна сметка победата с 2:0 бе достатъчна за тима на Красимир Балъков.
 

Още за спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: футболСлавияЕтър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
До НаблюдателИ защо да е Урсула?По-добре да покаже мустака... ;)
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Левски БАРАЖЕН . Шампион по третите места . :)
3
5
 
5
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 4 години
От 1992 година отбор ,,Левски ,, няма !!! Има ГМО ФК ,,Уеффски-Лаффчис,, 1992
2
8
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
А, Урсула дебнеше Левски. Искаше ми се Славия да отстрани Левски на баража, защото знае как се прави.
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има справедливост! По-добре един читав отбор като Етър, отколкото дъртата *** Славия! Тотаджийско отборче още от комунизма, а сега при оная дебелата *** се продава наляво и надясно. Вън, свинята Стефанов от футбола, вън черното тото Славия от първенството!