Пилотите на Формула 1 почетоха Ники Лауда в Монако

Хамилтън посвети победата си на легендата
27 май 2019 14:30, Нели Христова
2

Снимка: Reuters

Битка, достойна за Гран При на Монако се разигра вчера на пистата, където Люис Хамилтън отбеляза своята поредна победа във "Формула 1“ и я посвети на починалия миналата седмица Ники Лауда.

Още по темата

През цялото време британецът бе здраво притискан от Макс Верстапен, който по време на 76-ата обиколка се опита да го изпревари, но не успя. Стигна се до контакт гума в гума, а холандецът бе наказан. Така, макар че завърши втори, Верстапен не се качи на подиума, а остана четвърти, отстъпвайки място на Себастиан Фетел и Валтери Ботас.

Гран При на Монако мина под знака на легендата Ники Лауда. Преди състезанието, всички пилоти се събраха в кръг и отдадоха почит с минута мълчание. На главите си те носеха червени шапки на които пишеше "Ники“. Каската на Лауда бе между тях на подиум, на който пишеше: Danke, Niki.

Освен че посвети победата си на Ники Лауда, след края на състезанието Хамилтън посочи името на легендата изписано на каската си. Пред журналистите британецът бе категоричен, че се е качил в болида си с мисълта за победа в името на Лауда. Още от самото начало обаче, той имаше проблем с гумите. Но въпреки износването им, Хамилтън така и не пусна Верстапен пред себе си.

"Запитах се: "Какво би направил Ники“ и си отговорих: "Би продължил.“ Затова продължих да карам. Чувствах, че духът му бе с мен по време на състезанието“, каза Хамилтън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
И някой изтрещял *** ти е сложил минус...Наистина има много прости хора....
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-после нещо елегантно в тоя изпушил свят...

Спонсорирани публикации