Сестри Стоеви склониха, ще се състезават за България

Ще участват в Световното първенство през 2019 г. в Базел
Обновена: 23 юли 2019 16:53 | 23 юли 2019 12:30, Камелия Цветанова
20
Сестри Стоеви склониха, ще се състезават за България
Снимка: Министерство на младежта и спорта

Състезателките по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви ще се състезават за страната си.

След неколкократни разговори между министър Кралев и двете състезателки, техните родители и адвокати, проведени през последните седмици, по време на срещата вчера сестри Стоеви лично заявиха, че продължават да се състезават за България.

Още по темата
Въпреки разногласията им с Българската федерация по бадминтон и продължаващите процедури пред компетентните органи, Стоеви потвърдиха пред министър Кралев, че са взели решение да поставят на първо място националния интерес и да участват в състезанията от международния календар за спечелване на квоти за Олимпийските игри в Токио през 2020 г., съобщиха от пресцентъра на спортното министрество.

Министерството на младежта и спорта в лицето на министъра се ангажира да бъде гарант, че програмата на сестри Стоеви ще бъде изпълнена до Олимпийските игри.

Решението на българските състезателки по бадминтон не приключва процеса на изясняване на обективната истина и не прекратява проблемите между тях и ръководството на федерацията, като ММС не може да бъде страна по казуса.

След разговор на министър Кралев с председателя на федерацията по бадминтон Володя Златев той пое ангажимент да окаже необходимото съдействие на Габриела и Стефани Стоеви. Златев съобщи, че вече е потвърдил заявката им за участие в Световното първенство през 2019 г. в Базел.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
срещу каква сума склониха?
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ха че те всичките ни политици продажници, тез двете ли нема да се продадат. порко сега им е метнал по некоя пачка стотачки откраднати от нас и им е казал да не го излагат пред електоралните единици.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Състезавайки се за България, подпомагат корупцията и мафията. Защо го правят?!
12
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най гнусното е да предадеш Родината си и да отидеш да се подлагаш на чужденци!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
явно няма кой , кой ще се състезава за такава корумпирана Държава дето даже не им плаща за медали
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грешка е да се състезават пак за България.
9
1
 
12
 
! Отговори
Пародия преди 2 години
Абсолютна корупция и далавери във всяка една спортна федерация! В щангите- за допинг ни изхвърлиха, в худ.гимнастика- Сираковица краде като невидяла, шахмата- за далавери ни изхвърлиха от ЕШС,футбола-пълна пародия,волейбола-оня Лазаров дето не разбира въобще от волейбол-несменяем. Коя федерация работи честно,за благото на хората-само мошеници,крадци и далавераджии.Жалко за момичетата-бяха взели правилно решение за Франция,но един ден ще съжаляват,че са ги излъгали толкова тъпо...
8
1
 
7
 
! Отговори
Лисан преди 2 години
В министерството на спорта върлува африканска чума.
7
2
 
9
 
! Отговори
Един преди 2 години
Разкарайте дeбелите чичковци от управата на всеки спорт в Бтлгария и отново ще имаме златни олимпийски медали. Елементарно е.
6
11
 
5
 
! Отговори
За кочинЯта преди 2 години
Гордост е, да се състезаваш за Мутростан с озлобеното й население, което чака само да оплюе злорадо, ако загубят, сякаш нещо някой им дължи, или със завист и омраза да следи успехите, очаквайки със стиснати палци желания провал. Не! За кочинЯта бг и деградираото и опростачено население - най-добре нищо, защото доброто е окончателно убито!
5
3
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 2 години
Огромна грешка !!! Ще ги използват и ще ги зарежат !!! Трябваше да играят за Франция!!!
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименВярно е ,при мутрокапитализма дори и страната си не обичаш безплатно.Преди 30 години ,как гимнастици и гимнастички,борци , боксьори,леко и тежкоатлети мачкаха наред по света и бяха горди като чуят химна и името на родината си.Просто бяха Хора не човечета .
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честа е едно, ти за честта на България ще работи ли без заплата ? Чакай ма то май всички това правим...
2
7
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 2 години
Тези момичета трябва да осъзнаят, че да се състезаваш за родината е въпрос на чест, а не някакво досадно задължение. От друга страна май постъпиха правилно, че насочиха вниманието към корупцията във федерацията. Разбирам ги напълно. В тази държава човек се усеща толкова безсилен срещу мафията, че се принуждава да стига до крайности. Желая им успех в името на БЪЛГАРИЯ.
1
2
 
4
 
! Отговори
Гюро Кюмюро преди 2 години
Добрее...